Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ // ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΣΦΑ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΕΝΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

+
-
ΠΙΣΣΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2630-0065

Παρουσίαση

Πέρασαν πολλά χρόνια άπα τη Βιβλική εκείνη καταστροφή της Μικράς Ασίας από την οποίαν, ως εκ θαύματος, σώθηκα. Σ' αυτό το διάστημα πολλά ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και πολλούς από εκείνους που επρωτοστάτησαν, είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω και να συζητήσω μαζί των. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πιστός φίλος και στενώτατος συνεργάτης του Βασίλειος Σκουλάς -το Alter Ego του Βενιζέλου-, ο Παναγής Τσαλδάρης, ο Στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Στρατηγός Ιωάννου, ο Στρατηγός Νικόλαος Τρικούπης, ο Πρωθυπουργός της Επαναστάσεως του 1922 Στυλιανός Γονατάς (που είχε διατελέσει Επιτελάρχης του Τρικούπη και τελικά... κουμπάρος μου) και πολλοί άλλοι.
Βενιζελικοί και Αντιβενιζελικοί συμφωνούσαν είς το ότι ο Στρατός μας έκαμε θαύματα στη Μικρά Ασία. Οι ηρωισμοί του ήσαν κάτι το απίστευτον. Εμάχοντο με κέφι και με αυταπάρνησιν. Η δε έμφυτος ευστροφία του Έλληνος, επετύγχανε πράγματα που εφαίνοντο ακατόρθωτα. Ο Στρατηγός Τρικούπης μου έλεγε για την προθυμία των στρατιωτών που ζητούσαν να στέλωνται σε επικίνδυνες αποστολές. Η πολεμική αρετή των Ελλήνων είναι, αποκλειστικώς, προνόμιον δικό μας: Ελληνικό.
Όσον αφορά το διαδιδόμενον ότι ο Κεμάλ εφήρμοσε την τακτικήν Ρώσου στρατηγού, παρασύρων τον Στρατόν μας εις τα βάθη της Μικράς Ασίας για να Τον νικήση, αυτό είναι ανακριβέστατον. Διότι και οι Τούρκοι εμάχοντο, επειδή δεν τους επετρέπετο να υποχωρούν. Αλλά ο Στρατός μας υπερπηδούσε τα εμπόδια και Νικούσε. Πώς, όμως, διελύθη αυτός ο θαυμάσιος Στρατός; Αιτία της Καταστροφής ήτο ο καταραμένος Διχασμός που εχώρισε τους Έλληνας. Οι ξένοι, απλώς, επωφελούντο. Ενόμιζαν ότι έκαναν τη δουλειά τους.
Τελευταίως έγινε προσπάθεια να αποδώσωμε την καταστροφή στους ξένους. Ελέχθη, λ.χ., ότι ο Λλόϋδ Τζωρτζ υπέσχετο στον Γούναρη, βοήθεια και συνιστούσε προέλασιν του Στρατού μας. Και ερωτώ: Εάν κανείς Σας πη να πέσετε από το παράθυρο και ότι θα Σας σώση, Σεις θα είσθε τόσον ανόητος ώστε να το πιστέψετε;
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι εμείς οι Έλληνες φταίξαμε πρωτίστως. Οι ξένοι φταίξανε με τον ανόητο φιλοτουρκισμό τους: Τόσον οι Κυβερνήσεις των, όσον και οι διαμένοντες στη Μικρά Ασία, υπήκοοί των. Οι τελευταίοι δεν εσφάγησαν μεν, αλλά ξεριζώθηκαν από εκεί που ευημερούσαν. Διότι το Ελληνοχριστιανικόν στοιχείον με τις ικανότητές του έδιδεν εκεί ζωή και ευτυχία. Έτσι οι πολλοί αφού μετάνοιωσαν, τα μάζεψαν και έφυγαν. Ελάχιστοι έμειναν. Αλλά δεν είναι λάθος και των Τούρκων ο φανατισμός των έναντι των Ελλήνων; Κάποτε ίσως καταλάβουν αυτή την Αλήθεια.
Δεν εξέδωσα αυτό το βιβλίον για να αναζωπυρώσω πώθη. Αυτό είναι μια πραγματική ιστορία από την οποίαν πρέπει να πάρωμε διδάγματα. Τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα. Τόσον για μας όσον και για τους ξένους. Βέβαια, ας προσέξωμε πρώτα εμείς ως άτομα και ιδιαίτερα ή Πολιτική ηγεσία. Οι Πολιτικοί μας άνδρες ας μην ανακατώνουν την πολιτικήν των με τον Στρατό. Διότι ο Στρατός φυλάγει τα σύνορά μας και αυτός θα πολεμήση σε ώρα ανάγκης. Αλλά και για τα Σώματα Ασφαλείας ας μην αναζητούν αφορμές να τα κατηγορήσουν, όταν γίνη κάποιο λάθος. Ας μη ξεχνούν οι ίδιοι και τα δικά των λάθη. Τα Σώματα Ασφαλείας έχουν προσφέρει πολύ αίμα. Ως Έλληνες έχομε πολλές αρετές αλλά και ελαττώματα. Ας μη σπέρνωνται μίση. Ας καλλιεργούμε τα προσόντα μας.
Η Αγάπη είναι μεγάλη Δύναμις και δημιουργεί Ευτυχίαν. Ας έχωμε λ.χ. για παράδειγμα τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο ο οποίος ενώ βρισκόταν εξόριστος από το Δικτατορικόν Καθεστώς του Μεταξά, έσπευσε να δώση το παρόν και να ζητήση να πολεμήση κατά την επίθεσιν της Φασιστικής Ιταλίας! Και επολέμησε. Μπράβο Του!
Καλόν θα ήταν να μην υπήρχον Κράτη, να μην υπήρχον σύνορα, να μην εγένοντο Πόλεμοι. Αλλά.... Και εγώ που τόσα υπέφερα κατά την αιχμαλωσία μου, θα ήμουν πρόθυμος να κάψω αυτό το βιβλίον στην Πλατεία της Άγκυρας και να δώσω ειλικρινά το χέρι μου στους Τούρκους, εάν θα είχαμε ανταπόκρισιν Φιλίας. Αλλά, εν τω μεταξύ, ας είμεθα ΔΥΝΑΤΟΙ. (Αντώνιος Πισσάνος, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Από τον λογοτέχνη Γιάννη Μαρή
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ - Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΦΑΓΗ
ΦΩΤΙΑ!
ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ!
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ
ΣΦΑΓΗ, ΣΦΑΓΗ, ΣΦΑΓΗ!
ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ!
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ, ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ, ΥΒΡΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΤΑ... ΣΦΑΓΕΙΑ!
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΙΑΝ
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΤΕ
ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΣ
ΚΛΗΜΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ
ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΖΕΓΚΙΝΗΣ
ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΟΥΝΑΡΜΠΑΣΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΙ ΤΟΥ ΚΑΣΣΑΜΠΑ
ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΚΑΣΣΑΜΠΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ
Ο ΚΑΤΑΥΛΥΣΜΟΣ
ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ
ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΑ
ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ
ΣΤΑΦΙΔΟΦΑΓΙΑ
ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ
ΤΟ ΚΡΥΟ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ
ΑΛΑΤΙ, ΑΛΑΤΙ!
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ!
ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΚΟΜΗ... ΜΑΡΤΥΡΙΑ!
ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΓΙΑ... ΠΤΩΜΑΤΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΝ
ΑΠΟΔΡΑΣΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
ΞΥΡΑΦΙ, ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΨΑΛΙΔΙ
ΣΤΟ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ!
ΝΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ... ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ
ΣΤΑ... ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΠΩΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΦΟΒΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ
ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ
ΚΡΕΑΣ ΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ... ΠΕΘΑΜΕΝΟ!
ΕΝΩ ΑΡΓΟΚΥΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΝ ΟΥΣΑΚ
ΚΑΙ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ;
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ!
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ... ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ!
ΟΙ... ΨΟΦΙΟΙ!
ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΠΟΝΗΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΧΡΗΜΑΤΑ... ΧΡΗΜΑΤΑ... ΡΟΥΧΑ...!
Ο ΗΡΩΣ
Η ΖΩΗ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ... ΘΑΝΑΤΟΣ
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΜΑΚΡΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1978
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2630-0065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pagaion

Toν συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kkrikzonis, anticuario90, georgeneapoli

Κριτικές για το προϊόν

[25/04/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπαρακτικη η διηγηση του ατυχου συγγραφεα που τον αιχμαλωτισαν οι κεμαλικοι, για την τουρκικη βαρβαροτητα εις βαρος αμαχων πολιτων, ομηρων πολιτων και αιχμαλωτων στρατιωτικων,
[17/07/2013] ANAKTORO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΟΣΤΙΚΟ...!!! ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ..... ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..!!!

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΜΠΙΤ
BROWN DEVIN
€6.57 €3.28
(-50%)
Κερδίζετε €3.29
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ 30 ΜΑΘΗΜΑΤΑ
SARTORI GIOVANNI
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Νίκος Καχτίτσης: Μὲ σηκωμένο τὸ γιακὰ τοῦ πανωφοριοῦ καὶ στραβὰ τὸ καβουράκι Θὰ ἔχετε παρατηρήσει ὅτι ὅταν κανεὶς φοβᾶται γιὰ κάτι, ἀκόμα καὶ ὅταν πρόκειται γιὰ ἀρρώστια, τότε εἶναι ποὺ συμμαχοῦν ὅλες οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις, μὲ ...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS