Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ν.65 ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 5 ΔΕΜ

ΠΛΑΤΩΝ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΦΙΛΗΒΟΣ Ή ΠΕΡΙ ΗΔΟΝΗΣ, ΗΘΙΚΟΣ - ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ - ΓΟΡΓΙΑΣ

+
-
ΠΛΑΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0088
Τιμή Έκδοσης
€28.00
Τιμή Πολιτείας
€19.60
(-30%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο φιλοσοφικός διάλογος "Φίληβος ή περί ηδονής" εγράφη υπό του Πλάτωνος κατά την γεροντικήν του ηλικίαν, πιθανώς κατά τα έτη 362-360 π.Χ., και είναι εν εκ των πολυτιμοτέρων έργων του, διότι περιέχει τας σχετικάς με το αγαθόν, τους "ειδητικούς" αριθμούς και το οντολογικόν και ηθικόν πρόβλημα θεωρίας της οψίμου ηλικίας του.
Εις τον "Φίληβον" ερευνάται το θέμα, ποίον είναι το ύψιστον αγαθόν δια τον ανθρώπινον βίον, η ηδονή ή η φρόνησις. Ο Πλάτων αποκρούει την μονομερή λύσιν του προβλήματος και αποδεικνύει ότι το αγαθόν συντελείται από την ανάμειξιν της ηδονής και της φρονήσεως υπό ωρισμένας συνθήκας.
Εις τον διάλογον μετέχουν τρία πρόσωπα, ο Σωκράτης, ο Πρώταρχος και ο Φίληβος. Το κύριον όμως πρόσωπον είναι ο Σωκράτης όστις και διευθύνει την όλην συζήτησιν επί του κυρίου θέματος και των προκυπτόντων μεθοδολογικών, οντολογικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Η συμμετοχή του Φιλήβου εις την συζήτησιν είναι τελείως ασήμαντος. Ούτος παριστάνεται ως νεαρός φίλος των ηδονών και κατά πάσαν πιθανότητα δεν πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου, διότι κατά τον Wilamowitz τοιούτον κύριον όνομα δεν απαντά εν Αττική. Ο Πρώταρχος, υιός του Καλλίου, υπήρξεν ακροατής και μαθητής της ρητορικής του σοφιστού Γοργίου, η δε ανάθεσις εις αυτόν όπως υπερασπισθή την θεωρίαν περί της ηδονής ως υψίστου αγαθού έγινεν υπό του Πλάτωνος ακριβώς δια να τονισθή ότι μία τοιαύτη γνώμη μόνον δια ρητορικών τεχνασμάτων δύναται να υποστηριχθή και όχι δια της διαλεκτικής. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Πλάτωνος Φίληβος Α΄
Εισαγωγή
Πλάτωνος Ευθύδημος (ή εριστικός, ανατρεπτικός)
Εισαγωγή
Πλάτωνος Γοργίας (ή περί ρητορικής ανατρεπτικός)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ν.65
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δ. ΒΙΚΤ., ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡ.
Κωδικός Πολιτείας3250-0088
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS