Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ν.68 ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ

ΠΛΑΤΩΝ: ΝΟΜΟΙ Ή ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΠΛΑΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0079
Τιμή Έκδοσης
€30.50
Τιμή Πολιτείας
€21.35
(-30%)
Κερδίζετε €9.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι "Νόμοι" είναι το εκτενέστερον και το περισσότερον ιδιότυπο ν μεταξύ του συνόλου των πλατωνικών συγγραφών. Καλύπτει πλέον από το εν πέμπτον του όλου σώματος των πλατωνικών έργων. Εγράφη υπό του Πλάτωνος κατά την τελευταίαν περίοδον της ζωής του και εξεδόθη κατά το 1547 π.Χ., εν έτος μετά τον θάνατόν του, εκ των καταλοίπων του υπό του μαθητού του Φιλίππου του Οπουντίου. Ο Πλάτων δεν είχε προφθάσει να επιφέρει τας τελευταίας διορθώσεις επί του κειμένου, και δια τούτο παρατηρούνται εν αύτω ωρισμέναι παραλείψεις, ελαφραί αντιφάσεις και ασάφειαι. Ο Φίλιππος ο Οπούντιος λόγω σεβασμού προς τον διδάσκαλόν του δεν ηθέλησε να θίξει το καταλειφθέν κείμενον. Η ιδιοτυπία των "Νόμων" έγκειται και εις την λεκτικήν μορφήν της διατυπώσεως και εις το περιεχόμενον. Η λεκτική διατύπωσις παρουσιάζει ανωμαλίας και κατά την σύνταξιν και ως προς την χρήσιν νεολογισμών. Το ύφος εμφανίζει συντακτικάς παρεκκλίσεις, αίτινες παρείχον δυσκολίας και εις τους αρχαίους. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ν.68
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων588
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜετάφρασηΦΙΛΙΠΠΑΣ Σ.ΚΩΝ.
Κωδικός Πολιτείας3250-0079
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vukasin092, evimar96, thanuser, βιβλιοπόντικας

Κριτικές για το προϊόν

[20/07/2018] thanuser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το παρόν βιβλίο περιέχει μόνον τα βιβλία Α΄-ΣΤ΄! Περιέχει εκτενεστάτη εισαγωγή (176 σελίδων!), αρχικά συνοπτικωτάτη περίληψι όλων τών βιβλίων (όχι μόνον τών ΣΤ΄) και εν συνεχεία πολύ μεγάλη ανάλυσι εκάστου βιβλίου. Τα επίλοιπα βιβλία συμπληρούνται με τους τόμους 4,5,6 του Κάκτου. Οι πληροφορίες τής εισαγωγής είναι μοναδικές και κατ’ εμέ χωρίς το παρόν βιβλίον δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρά μελέτη τών νόμων. Η εισαγωγή είναι γραμμένη σε σχετικά αυστηρά καθαρεύουσα και ως εικός όλο το βιβλίο αρκετά πυκνογραμμένο χωρίς όμως να είναι κουραστικό κατά την ανάγνωσιν, η δε μετάφρασις στὴν δημοτικὴ μὲ τὴν χρήσι πολυτονικού. Περιέχει πλήθος σχολίων κατωτέρω τής ιδίας σελίδος χωρίς να φείδεται του χώρου γι’ αυτά και περιέχει και πλήθος αρχαίων σχολίων περί τους Νόμους, πρίν αυτό καθ’ εαυτό το κείμενο, χωρίς όμως μετάφρασι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
ΙΜΑΤΖΙΚΑ
BARKER CLIVE
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS