Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.301 ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ ( Η΄ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΗΘΙΚΟΣ ) Γ΄ Τ

ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ

Ή ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ, ΗΘΙΚΟΣ

+
-
ΠΛΑΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0104
Τιμή Έκδοσης
€4.50
Τιμή Πολιτείας
€3.15
(-30%)
Κερδίζετε €1.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο διάλογος φαίνεται εκ των συμφραζομένων, αν και δεν λέγεται τούτο ρητώς, ότι εγένετο εν Φλειούντι, όστις είναι σταθμός επί της οδού απ' Αθηνών εις Ήλιδα, την πατρίδα του Φαίδωνος. Ότι η σκηνή του διαλόγου υπόκειται εν Φλειούντι και ουχί εν Αθήναις, μαρτυρεί και τούτο, ότι ο διάλογος υποτίθεται ότι έγινεν ολίγον μετά τον θάνατον του Σωκράτους, διότι ευθύς μετά τούτον πολλοί των μαθητών του, φοβηθέντες μη καταδιωχθούν υπό των ισχυρών, έφυγαν εξ Αθηνών εις Μέγαρα και άλλας πόλεις. Η εξ Αθηνών εις Φλειούντα μετάθεσις της σκηνής του διαλόγου, επιτρέπει εις τον Πλάτωνα να παράσχη λεπτομερείς πληροφορίας περί πραγμάτων τα οποία ήσαν πασίγνωστα εις τας Αθήνας, ενώ έξω ήσαν άγνωστα, ως τα κατά την ιεράν ναυν. Επί πλέον η μετάθεσις αύτη μαρτυρεί ότι η φιλοσοφία εθεραπεύετο εν Φλειούντι, όπου υπήρχε σχολή Πυθαγορείων, ως θα ίδωμεν κατωτέρω, και ότι και άλλοι Έλληνες με πολύ διαφέρον παρηκολούθουν την τραγικήν τύχην του αποθνήσκοντος φιλοσόφου, έχοντες την ζωηράν επιθυμίαν και περιέργειαν να ακούσουν ταύτα παρά του Φαίδωνος, και ότι ο Πλάτων γράφει δι' ευρύτερον κοινόν, εφ' όσον η εντύπωσις εκ του μεγάλου γεγονότος, υπερβάσα τα όρια της Αττικής, εξήλθεν ήδη εις ευρύτερους κύκλους. Θεωρεί όμως ο Πλάτων γνωστά εις τον Φλειούντα τα της δίκης, δια να μη αναγκασθή να επαναλάβη ενταύθα όσα εις την "Απολογίαν" ήδη εξέθεσε περί αυτής. Τέλος η απόστασις του τόπου και του χρόνου προσδίδει εις τα πρόσωπα αίγλην, πράγμα το οποίον επιτυγχάνεται δια του αφηγηματικού τρόπου τον οποίον επροτίμησεν ο Πλάτων, αντί να παρουσίαση προ των ομμάτων των αναγνωστών τα δρώντα πρόσωπα του διαλόγου και τον Σωκράτη πίνοντα το κώνειον. Εις το τελευταίον τούτο εμιμήθη τους τραγικούς, οι οποίοι τας φοβερωτάτας του βίου σκηνάς δεν τας παρουσιάζουν προ των θεατών, ως ο θάνατος, κ.λ.π. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

-ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΗ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
Ι. Εισαγωγή
ΙΙ. Κύρια μέρη
Α΄. Διάφοροι λόγοι καταλήγοντες εις το ζήτημα της αθανασίας της ψυχής
Β΄. Πρώται αποδείξεις υπέρ της αθανασίας της ψυχής
Πρώτη απόδειξις των εναντίων. Φυσική
Δευτέρα απόδειξις εκ της αναμνήσεως. Ψυχολογική
Ένωσις των δύο πρώτων αποδείξεων
Απόδειξις εξ αυτής της φύσεως της ψυχής. Οντολογική
Συμπέρασμα. Τι αναμένει τας ψυχάς. Μύθος της μετεμψυχώσεως
Γ΄. Αντιρρήσεις
Αντίρρησις του Σιμμίου
Αντίρρησις του Κέβητος
Σκέψεις του Σωκράτους
Ανασκευή της αντιρρήσεως του Σιμμίου
Δ΄. Τελευταίαι αποδείξεις
Ποία η αιτία των όντων
Δευτέρα απόδειξις των εναντίων
Μύθος περί της μελλούσης ζωής
ΙΙΙ. Επίλογος
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΟΣ
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
-ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ (Ή ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ, ΗΘΙΚΟΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 301
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΑΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Θ. Κ.
ΜετάφρασηΑΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Θ. Κ.
Κωδικός Πολιτείας3250-0104
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[20/02/2021] Ἰωάννης Μ. Καρασαχινίδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Καλὲς ἐκδόσεις μὲ ἐξαίρετες μεταφράσεις ἀρχαιοελληνικῶν κειμένων, οἱ ὁποῖες δὲν παρεκκλίνουν τοῦ πρωτοτύπου, πρᾶγμα λὶαν συμαντικὸ γιὰ τὸν Φιλόλογο. Ἡ μόνη παρατήρηση ποὺ ἔχω νὰ κάμω εἶναι ὅτι, ἐνῷ οἱ βιβλιοδετημένοι τόμοι εἶναι ἀρίστης ὑλικῆς ποιότητος, τὰ τευχίδια συχνάκις παρατηροῦνται σὲ ὄχι καὶ τόσο καλὴ κατάσταση —παραμελημένα—.
Οἱ μεταφράσεις εἶναι σὲ μία ἁπλῆ καὶ εὔληπτη καθαρεύουσα, γεγονὸς ποὺ τοὺς δίδει μιὰν ὑπεροχὴ ἔναντι ἄλλων μεταφράσεων, καθὼς οἱ παρεκκλίσεις συγκρίσει πρωτοτύπου εἶναι ἄρδην λιγώτερες ὣς καὶ ἐλάχιστες. Αὐτοι ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι εἶναι γεγραμμένες στὰ , ἁπλῶς δὲν εἶναι Φιλόλογοι καὶ δὲν ἔχουν καμμία ἀπολύτως σχέση μὲ τὸ ἀντικείμενο ἐρεύνης, γιὰ νὰ καθίστανται καὶ ἄξιοι νὰ κρίνουν.
[30/01/2021] Kiriakos Vidalakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως η παραπάνω έκδοση πρέπει να καταργηθεί εάν ληφθεί υπόψιν η ποιότητα της.1ον, μετάφραση δεν έχει γίνει.Τα συγγράματα είναι στην Αρχαία Ελληνική,παρόλο που το εξώφυλλο σημειώνει "Μετάφρασις".2ον,η βιβλιοδεσία και το χαρτί είναι τριτοκοσμικά,και δεν περνάνε καν το βασικό όριο αξίας για να εκδοθούν.Εγώ παρέγγειλα 4 βιβλία ταυτόχρονα αυτής της σειρας " ΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ",και την πάτησα.Για να μην την πατήσετε και 'σεις,λάβετε υπόψιν τα παραπάνω.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€20.14 €7.05
(-65%)
Κερδίζετε €13.09
ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ
ΜΑΓΙΑΛ ΑΝΤΟΝΙ
€5.09 €1.78
(-65%)
Κερδίζετε €3.31

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS