Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΗΘΙΚΑ 14 ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΠΛΟΥΤΙΑΣ ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 356 )

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: ΗΘΙΚΑ (ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΠΛΟΥΤΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΔΥΣΩΠΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΙΝ ΑΝΕΠΙΦΘΟΝΩΣ - ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΒΡΑΔΕΩΣ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0349




Παρουσίαση

Περί φιλοπλουτίας: Η προσκόλληση στα υλικά αγαθά. Η "σωρευτική" φιλοπλουτία του μυρμηγκιού και η "επιθετική" φιλοπλουτία του θηρίου.
Περί δυσωπίας: Τα ψυχολογικά στοιχεία, το κοινωνικό μέρος, η ηθική συνιστώσα και οι τρόποι αποφυγής του πάθους της υπερβολικής ντροπαλοσύνης και της υποχωρητικότητας στις οχλήσεις των άλλων.
Περί φθόνου και μίσους: Ομοιότητες και διαφορές του φθόνου και του μίσους. Ο φθόνος αποκλειστικά ανθρώπινο πάθος, και πάντοτε άδικο. Περιπτώσεις δίκαιου μίσους.
Περί του εαυτόν επαινείν ανεπιφθόνως: Πώς μπορεί κάποιος να επαινέσει τον εαυτό του χωρίς τούτο να είναι εκδήλωση κενοδοξίας και χωρίς να θίγει τους άλλους.
Περί των υπό του θείου βραδέως τιμωρουμένων: Η σπουδαία πραγματεία του Πλουτάρχου σχετικά με την καθυστερημένη επέλευση της θεϊκής τιμωρίας. Γιατί ο Θεός πολλές φορές τιμωρεί την άδικη πράξη με χρονική καθυστέρηση, είτε στο πρόσωπο του αμέσως υπαιτίου γι' αυτήν είτε των απογόνων του. Ποια η σκοπιμότητα της θείας ενέργειας.
Ο βιογράφος και φιλόσοφος Πλούταρχος (50-120 μ.Χ. περ.) γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας. Με τα ταξίδια του διεύρυνε τον γνωστικό του ορίζοντα και ήρθε σε επαφή με προσωπικότητες της εποχής, κυρίως εξέχοντες Ρωμαίους. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του και άσκησε δημόσια τα ιερατικά αξιώματα. Το σωζόμενο έργο του διακρίνεται στο ιστορικό-βιογραφικό μέρος και στα ονομαζόμενα "Ηθικά" συγγράμματα. Στους "Παράλληλους βίους" παραβάλλονται επιφανείς Έλληνες και Ρωμαίοι και συγκρίνονται εμμέσως οι κόσμοι που καθένας εκπροσωπεί. Στα "Ηθικά" αναπτύσσονται, άλλοτε υπό μορφή διαλόγων και άλλοτε πραγματειών ή διατριβών, ζητήματα ηθικής, φιλοσοφίας, επιστήμης, πολιτικής, φιλολογικής κριτικής, καθώς και θέματα από τον χώρο της θρησκείας, της φύσης, της ιστορίας κ.λ.π. Πολυμαθής και με λεπτό πνεύμα, ο συγγραφέας εξέφρασε με απλότητα και αισιόδοξη αντίληψη τις παραδοσιακές Ελληνικές αξίες. Το έργο του τέρπει και διδάσκει, όντας παράλληλα σπουδαία πηγή της γραμματείας των κλασικών και των Αλεξανδρινών χρόνων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603523581
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 356
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
ΕπιμέλειαΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2140-0349
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Despi123

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΧΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
€14.90 €6.70
(-55%)
Κερδίζετε €8.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS