Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 1913 1914 - Β. ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 1913-1914

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ - ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ( ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 3505-0015




Παρουσίαση

Η ενιαία Ήπειρος ήταν χώρος στον οποίο έζησε, αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός. 3.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού μαρτυρεί η κατάστικτη με αρχαιολογικά μνημεία βορειοηπειρωτική γη.
Αυτή την αδιάκοπη ζωή και παρουσία του Ελληνισμού θέλησαν στις αρχές του αιώνα οι μεγάλες δυνάμεις να διακόψουν για να υπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Ακριβώς τότε γεννιέται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ του 1913-1914, το όραμα του Αγώνα, της Λευτεριάς και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων.
Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια απ' αυτή την εποποιία :
80 χρόνια αγώνων και αγωνίας του Ελληνισμού.
80 χρόνια αντίστασης στην προσπάθεια αφελληνισμού.
80 χρόνια ζωής και ελπίδας στο ΟΡΑΜΑ όπως αυτό καταγράφεται στα κείμενα που ακολουθούν.
Αυτό το ΟΡΑΜΑ της επιβίωσης των ελληνικών και χριστιανικών παραδόσεων, υπηρετεί και η ΣΦΕΒΑ στη 12χρονη πορεία της υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού.
Φέτος, 80 χρόνια μετά, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη ΣΦΕΒΑ διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ : ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ".
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών εντάσσεται και η παρούσα έκδοση. Το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 1913-1914" αποτελεί ανθολόγιο κειμένων που συνέταξαν οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες στην κρισιμότερη στιγμή της 3.000χρονης ιστορίας τους: πρόκειται για ψηφίσματα, υπομνήματα και διαμαρτυρίες από ολόκληρη τη Β. Ήπειρο, πολλά από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και αποδεικνύουν την ελληνική αυτοσυνειδησία των συντακτών τους.
Η ΣΦΕΒΑ πιστεύει ότι το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ 1913-1914" αποτελεί έκφραση του ψυχικού μεγαλείου και της δυνάμεως του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αλλά και την κατ' εξοχήν κραυγή διαμαρτυρίας του στην πολιτική των ισχυρών που εθελοτυφλούν μπροστά στη βούληση των λαών και τους διαχειρίζονται κατά το δοκούν.
Αποτελεί ακόμα ισχυρότατη απάντηση στις μεθοδεύσεις του αλβανικού εθνικισμού και των εκφραστών του, ενώ παράλληλα δείχνει το χρέος της πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας απέναντι στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ)
(Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις28x20
ΕπιμέλειαΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3505-0015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΣΑΛΙΟΥ
LLOBREGAT JORDI
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS