Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΝΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΠΝΙΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

BACIGALUPI PAOLO
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3093




Παρουσίαση

"Αγόρια-στρατιώτες ξεπρόβαλαν μέσα από το σκοτάδι. Θαμπά γυάλιζαν τα όπλα τους. Φισεκλίκια και ουλές σκέπαζαν τα γυμνά τους στήθια. Άσχημα σημάδια από κάψιμο παραμόρφωναν τα πρόσωπά τους. Ήξερε γιατί είχαν έρθει τα αγόρια-στρατιώτες. Ήξερε τι γύρευαν. Ήξερε πως, αν το έβρισκαν, ο καλύτερός της φίλος θα πέθαινε".
Στη σκοτεινή Αμερική του μέλλοντος, όπου η έλλειψη πρώτων υλών, οι γενετικές μεταλλάξεις και οι πολιτικές αναταραχές έχουν βυθίσει τον κόσμο στο χάος, οι νεαροί πρόσφυγες Μάλια και Μάους καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους τις αιματοκυλισμένες εμπόλεμες περιοχές των Πνιγμένων Πόλεων και να δραπετεύσουν στη ζούγκλα που τις περιβάλλει. Μα όταν βρίσκουν έναν πληγωμένο Μισό -ένα προϊόν της βιοτεχνολογίας, ένα "εργαλείο πολέμου" ονόματι Τουλ, τον οποίον καταδιώκουν στρατιώτες λυσσασμένοι για εκδίκηση, η εύθραυστη ασφάλεια της ύπαρξής τους καταρρέει. Τον έναν τον παίρνουν αιχμάλωτο τα αμείλικτα αγόρια-στρατιώτες. Η άλλη έρχεται αντιμέτωπη μ' ένα αδιανόητο δίλημμα: να ρισκάρει τα πάντα προσπαθώντας να σώσει έναν φίλο, ή να διαφύγει σ' έναν τόπο όπου ίσως η ελευθερία είναι μια ρεαλιστική ελπίδα...
Μια μοναδική ιστορία αφοσίωσης και περιπέτειας από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου Νεκροταφεία καραβιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DROWNED CITIES
ISBN139789605668242
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΣΙΓΚΑΛΟΥΠΙ ΠΑΟΛΟ
Κωδικός Πολιτείας2760-3093
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tlsurfer

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Aphrodite, tlsurfer, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[12/10/2021] tlsurfer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει ενα τρομερό ταλέντο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη την μετα-αποκαλυπτική γη, σε κάθε της έκφανση. Είτε πλημμυρισμένη, είτε ξερή και άγονη, με ήρωες που τους κατατρέχει η μοίρα και που παλεύουν ενάντια σε όλους και σε όλα για να επιβιώσουν και να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους. Όσο αισιόδοξοι και να είμαστε, αυτά που περιγράφει στα βιβλία του ο Bacigalupi είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβούν. Γιατί; Γιατί ήδη συμβαίνουν σήμερα. Απλά στο μέλλον, όταν η κλιματική αλλαγή θα είναι απόλυτη και ανεξέλεγτη, τα συμβάντα θα είναι κατακλυσμικά. Και τότε όλα τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα της ανθρώπινης φυλής επικρατούν και εξαφανίζουν οτιδήποτε καλό έχει απομείνει με ένα και μόνο στόχο: την επιβίωση του δυνατοτέρου. Οι δυνατοί ανέκαθεν έτρωγαν τους αδυνάτους, αλλά παλιότερα υπήρχε και θέση για τους δεύτερους. Στις Πνιγμένες Πόλεις του μέλλοντος, οι αδύναμοι ήταν αποκλειστικά και μόνο αναλώσιμοι και τροφοδοτούσαν τα γρανάζια του πολέμου ακούσια ή εκούσια, μέχρι η χρησιμότητά τους να είναι θανατηφόρα γι' αυτούς. Παρόλα αυτά η ευστροφία και η εξυπνάδα, παίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι τα όπλα πάντα είναι υπολογίσιμα, η δύναμη του πλήθους σίγουρα αλλάζει τις ισσοροπίες και το χρήμα εννοείται ότι κερδίζει πολέμους. Αλλά όλα αυτά φαίνονται και τα βλέπει και μπορεί να τα υπολογίσει ο κάθε εχθρός. Η παραγματική όμως δύναμη είναι αυτή που δεν φαίνεται και είναι η δύναμη του πνεύματος. Αυτή που τελικά μπορεί να αλλάξει τους κανόνες και την έκβαση του παιχνιδιού, με μία απλή αλλά καλά σχεδιασμένη κίνηση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS