Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ ( ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ

+
-
POE EDGAR-ALLAN
Κωδ. Πολιτείας: 0080-0329
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μόλις χάραζε η αυγή, κλείναμε όλα τα γεμάτα παραθυρόφυλλα του παλαιϊκού σπιτιού μας κι ανάβαμε δύο κεριά βαριά αρωματισμένα, που έριχναν ένα αχνό κι αδύναμο φως.
Με τη βοήθεια αυτών των κεριών παραδινόμασταν σε ρεμβασμούς, διαβάζοντας, γράφοντας ή κουβεντιάζοντας, ώσπου το ρολόγι του τοίχου μας ειδοποιούσε για τον ερχομό του πραγματικού σκοταδιού. Τότε βγαίναμε στους δρόμους κρατημένοι μπράτσο, συνεχίζοντας τη συζήτηση πάνω στα θέματα που είχαμε καταπιαστεί ή τριγυρνώντας εδώ κι εκεί ως αργά τη νύχτα, αναζητώντας μέσα στα φώτα και τους ίσκιους της πολυάνθρωπης πολιτείας εκείνη την απέραντη πνευματική διέγερση που φέρνει η ήρεμη επισκόπηση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΕπιμέλειαΒΕΝΙΑΝΑΚΗ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΟΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ-ΑΛΑΝ (ΠΟΕ)
Κωδικός Πολιτείας0080-0329
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Maria.bazima, fryne, harris07

Κριτικές για το προϊόν

[25/06/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
'Οι δολοφονίες της οδού Μόργκ' πρωτοδημοσιεύτηκαν το 1841 και αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Πόου, ναι, ήταν ο ποιητής του τρόμου. Η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί και ένα από τα κλασικότερα παραδείγματα αστυνομικής λογοτεχνίας των μέσων του 190υ αιώνα, όπου γίνεται, ακόμα καί από τον τίτλο λογοπαίγνιο με τον θάνατο και τον τρόμο. Ο Πόου καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να πρωτοτυπήσει στον τομέα των κινήτρων των δολοφονιών, αλλά και να προσφέρει στον αναγνώστη ρίγη φόβου, όσον αφορά τις περιγραφές των δολοφονιών και τη κάθαρση του τέλους με την ξαφνική ανατροπή. Η πλοκή στο 1ο μέρος παρουσιάζει αρκετά τη δομή σε αστυνομικά μυθιστορήματα τύπου police-procedural, ενώ στο 2ο μέρος κυριαρχεί η ευρηματικότητα και η έκπληξη. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει και 2 μικρότερες ιστορίες, οι οποίες, όμως, δεν προσφέρουν την ανάλογη τέρψη στον αναγνώστη - η 2η είναι αρκετά ατμοσφαιρική και μυστηριώδης στη αρχή, ωστόσο, ολοκληρώνεται απότομα και βιαστικά - η 3η είναι η πιο αδύναμη και πολύπλοκη με ενδιαφέροντα στοιχεία μόνο την αρχή και το βιαστικό, επίσης, τέλος. Σε αναγνώστες που πρωτογνωρίζουν τον Πόου, θα πρότεινα να επικεντρωθούν στη γνωστή ιστορία του βιβλίου, και όχι στις υπόλοιπες 2 μέτριες προσπάθειές του.

Βαθμολογία της βασικής ιστορίας: 4,2/5 ή 8,4/10.

Συνολική βαθμολογία του βιβλίου: 3,4/5 ή 6,8/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS