Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0145
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πατέρας όλων ημών ο Λέων Τολστόι -ή εν πάση περιπτώσει όσων αντιλαμβάνονται την Ευρώπη ως μια βαθύτερη και όχι απλώς γεωγραφική έννοια- παρέδωσε το Πόλεμος και Ειρήνη στον νεότερο άνθρωπο ως ένα έργο που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ αλλά να επανέρχεται δυναμικό και νέο. Όχι επειδή στέκει μετέωρο ή ημιτελές, αλλά επειδή ακριβώς εναλλάσσει συναρπαστικά τις δύο βασικές ζωτικές λειτουργίες μας ατομικά και συλλογικά: τον πόλεμο και την ειρήνη.
Γραμμένο εξάλλου σε συνέχειες, με τη μορφή επιφυλλίδων, υπό το καθεστώς διαδοχικών αναθεωρήσεων, σε μια διάρκεια έξι περίπου ετών, το Μυθιστόρημα του ρώσου Ομήρου, δεν οριοθετείται απλώς ως το εθνικό έπος της πατρίδας του, των δύο βασικών χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο (Γαλλίας και Ρωσίας), αλλά ίπταται πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο ως το ζωτικό Μανιφέστο του δυϊσμού που διατρέχει τον άνθρωπο: του πολέμου και της ειρήνης. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606280658
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x17
ΠρόλογοςΜΑΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας7308-0145
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[23/09/2020] ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το, εν λόγω, βιβλίο περιλαμβάνει το κείμενο της θεατρικής παράστασης "Πόλεμος και Ειρήνη" που "ανέβηκε" τον Νοέμβριο του 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δια χειρός Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη. Προσωπικώς, είχα την χαρά και τιμή να παρακολουθήσω το πρωτοποριακό και κοπιώδες, αυτό, εγχείρημα της μεταφοράς τούτου του "Έπους" της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο θεατρικό "σανίδι" με αξιόλογους ερμηνευτές (Κώστας Καζάκος, Ρούλα Πατεράκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γεράσιμος Γεννατάς, Βασιλική Τρουφάκου, Κώστας Νικούλι, Τζένη Κόλλια, Εστέλλα Κοπάνου και Ανδρέας Κανελλόπουλος). Ουσιώδης, "διαφωτιστικός" πρόλογος από τον Δημήτρη Μανιάτη και το κείμενο, δωσμένο με τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις της σκηνοθέτιδος, εντός παρενθέσεως, και καλαίσθητη, σχετικά, βιβλιοδεσία από την "Κάπα Εκδοτική". Ο Λέων Τολστόι περνά, με ομορφιά και αισθητική (αξιόλογο κείμενο, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, κατάλληλους ερμηνευτές) στον χώρο του Θεάτρου, ενώ το, παρόν, σύγγραμμα είναι "διαφωτιστικό", κατατοπιστικό και βοηθά όσους δεν παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση, να μελετήσουν το υπέροχο κείμενο και σε όσους την παρακολούθησαν, όπως εγώ, να θυμηθούν και να έχουν, μαζί τους, μια ζωή το κείμενο ενός αξιόλογου θεατρικού έργου. (ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η τιμή του "Βιβλιοπωλείου Πολιτεία" είναι, απολύτως, προσιτή• το ήμισυ του αντιτίμου του βιβλίου στο πάγκο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εν έτει 2019, τουλάχιστον).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS