Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ. 1033 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1033

+
-
REED CAROL, HALL JAMES-NORMAN
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0264
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια μικρή πόλη της Ολλανδίας, το Τέργκου ζει μια φτωχική οικογένεια με πέντε παιδιά. Το ένα απ' αυτά ο Γεράρδος, έχει κλίση στη ζωγραφική. Η ευφυία και το ταλέντο του νέου προκαλούν το ενδιαφέρον της λαίδης Βαν Άϊκ, αδελφής του διάσημου ζωγράφου της Αναγέννησης και τον στέλνει να πάρει μέρος στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό του δούκα.
Στο δρόμο ο Γεράρδος συναντά την Μαργαρίτα με το γέρο πατέρα της. Βλέποντας την όμορφη αυτή κοπέλα νιώθει ένα παράξενο ευχάριστο συναίσθημα, κι' εκείνη το ίδιο. Ενώ τρώνε το λιτό φαγητό του Γεράρδου, περνά μπρος τους ο δήμαρχος του Τέργκου, ο οποίος είχε πάρει την περιουσία του γέρου με μέσα άνομα. Βλέποντας μαζί τους τον Γεράρδο, αρχίζει να ανησυχεί ότι μια μέρα θα ανακαλύψει την απάτη του.
Στο σπίτι του δούκα, στο Ρόττερνταμ, ο Γεράρδος αφήνει την καρδιά του να μιλήσει στη Μαργαρίτα.
Αργότερα ο δήμαρχος τον καλεί και του κάνει αυστηρές συστάσεις για το δεσμό του αυτό. Αντί, όμως, ν' αποτρέψει προκαλεί τη συνάντηση των δύο νέων. Η στιγμή που ξαναβλέπονται είναι συγκινητική. Δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης και σε λίγο βρίσκονται μπροστά στον παπά, για να ευλογήσει την ένωσή τους.
Τη στιγμή, όμως, εκείνη φτάνουν ένοπλοι του δημάρχου, συλλαμβάνουν τον Γεράρδο και τον κλείνουν στη φυλακή του πύργου. Τη νύχτα η Μαργαρίτα μ' ένα φίλο του πατέρα της τού πετούν ένα σχοινί και δραπετεύει. Ο δήμαρχος με τους άνδρες του καταδιώκουν τον φυγά που τελικά διαφεύγει. Τώρα δεν μένει άλλο από την ξενητιά. Έτσι, οι δύο ερωτευμένοι χωρίζονται.
Μετά από πολλές περιπέτειες ο Γεράρδος φτάνει στην Ιταλία, όπου αναλαμβάνει να αντιγράφει χειρόγραφα και ζωγραφίζει το πορτραίτο μιας ωραίας πριγκίπισσας που τον ερωτεύεται. Αυτός όμως, αγαπά πάντα τη Μαργαρίτα κι ενώ, πλούσιος πια, ετοιμάζεται να γυρίσει κοντά της, από ένα γράμμα της λαίδης -που όμως είχε αντικαταστήσει ο δήμαρχος- μαθαίνει ότι η αγαπημένη του -τάχα- πέθανε. Αρρωσταίνει τότε βαρειά κι' όταν τέλος, γλιτώνει τον θάνατο πηγαίνει σ' ένα μοναστήρι, όπου ντύνεται το ράσο. Αργότερα ο πάτερ Κλημέντιος, όπως τον λένε τώρα, φεύγει για τη Γερμανία και την Ολλανδία για να κηρύξει το λόγο του Θεού. Στην Ολλανδία αναζητεί τον τάφο της αγαπημένης του κι' όταν μαθαίνει ότι ζει και ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης του δημάρχου, πηγαίνει να τον βρει, αυτός όμως είναι τώρα στα τελευταία του... Τον εξομολογεί και τον καλεί να επανορθώσει την αδικία που έκανε στον πατέρα της Μαργαρίτας. Ύστερα, πηγαίνει στο γειτονικό δάσος και γίνεται ερημίτης. Εκεί πηγαίνει να τον συμβουλευτεί η Μαργαρίτα έχοντας μαζί και το παιδάκι που έχει αποκτήσει μαζί του. Τον αναγνωρίζει και του δείχνει το παιδί τους, το μικρό Γεράρδο. Εκείνος δέχεται τη λιγώτερο οδυνηρή λύση και γίνεται εκεί εφημέριος. Η Μαργαρίτα μένει με το παιδί τους, πηγαίνει όμως συχνά και βοηθάει τον αγαπημένο της στα φιλανθρωπικά του έργα. Έτσι ο ένας κοντά στον άλλο, περνούν τη ζωή τους με στοργή και αγάπη. Η ευτυχία τους, όμως, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, γιατί ενώ εκείνος ανήκει στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, αυτή έχει δοσμένο τον εαυτό της στην εστία, στο ΣΠΙΤΙ...
Ο μικρός Γεράρδος της αληθινής αυτής ιστορίας είναι ο μεγάλος φιλόσοφος της εποχής του, ο 'Ερασμος, κι' οι ήρωες του διηγήματος, ο Γεράρδος κι' η Μαργαρίτα, οι γονείς του. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΙΝΤ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΧΟΛ ΤΖΕΙΜΣ-ΝΟΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0590-0264
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS