Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΤΕΣΑΜΠΩ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΤΕΣΑΜΠΩ

+
-
ROY GABRIELLE
Κωδ. Πολιτείας: 2608-0066
Τιμή Έκδοσης
€18.60
Τιμή Πολιτείας
€13.02
(-30%)
Κερδίζετε €5.58


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γαλλοκαναδικής λογοτεχνίας, πού μεταφράζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας κερδίζει αμέσως, τόσο με την υποβλητική της ατμόσφαιρα, όσο και το χιουμοριστικό της στυλ.
Συλλογή διηγημάτων με θέμα τη ζωή των απομονωμένων αγροτών της επαρχίας της Μανιτόμπα του Καναδά, από τη διασημότερη γαλλόφωνη καναδή συγγραφέα. Με ύφος που το χαρακτηρίζουν η ανθρωπιά, η ζεστασιά και η αμεσότητα περιγράφει καθημερινά στιγμιότυπα άλλοτε με συγκατάβαση και άλλοτε με συμπάθεια, πάντα όμως με μια γλυκιά και ευγενή μελαγχολία.
Ή Γκαμπριέλ Ρουά γεννήθηκε το 1909, έβδομο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Βίωσε τα μειονοτικά προβλήματα στον ίδιο της τον τόπο, ως γαλλόφωνη. Σπούδασε και εργάστηκε για χρόνια ως δασκάλα. Δεν έπαψε όμως να ονειρεύεται τη στιγμή της απόδρασης από τις περιοριστικές συνθήκες της οικογένειας και της γενέτειράς της. Η επίσκεψή της στην Ευρώπη το 1937 σηματοδότησε και την απαρχή της συγγραφικής της καριέρας. Γυρίζοντας στην πατρίδα της συνδύασε τη δημοσιογραφία με το πάθος της για τη λογοτεχνία. Το έργο της διακρίνεται για την πιστότητα, τη μεγάλη ευαισθησία και τη φρεσκάδα των συγκινητικών περιγραφών της τόπων και ανθρώπων, ιδιαίτερα της φτωχολογιάς. (Από την παρουσίαση του εκδότη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRUE DESCHAMBAULT
ΕκδότηςΜΑΙΣΤΡΟΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων230
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΙΟΜΠΙΝΟΣ Ι. ΦΟΙΒΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΥΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2608-0066
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[18/08/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Οι 'Ιστορίες από την Οδό Ντεσαμπώ' της συγγραφέως από τον Καναδά, Gabrielle Roy, αποτελούνται από μικρά διηγήματα, τα οποία συγκροτούν 'αυτόνομα' αλλά και συνδεόμενα συμβάντα της καθημερινής ζωής της συγγραφέως.. Με ένα λογοτεχνικό ύφος άλλοτε συγ-κινητικό και άλλοτε υπαινικτικό & περιπαικτικό, η Gabrielle Roy επανεπινοεί τους όρους μίας μελαγχολικής οικειότητας, αναφέρεται στην ανοιχτότητα του προσωπικού-οικογενειακού 'τραύματος' (ψυχική ασθένεια της αδελφής της), στους όρους πρόσληψης του 'διαφορετικού', στους 'λόγους' ενός βίου δίχως και με την 'οικονομία' της επάρκειας.. Η Γαλλόφωνη συγγραφέας και η Γαλλόφωνη οικογένεια εντός της κατά βάση Αγγλόφωνης επαρχίας της Μανιτόμπα, προσδιορίζει την γλώσσα της 'αφύπνισης' μπροστά στις πλαισιώσεις: έφηβη, γυναίκα που βιώνει την μεταβολή, & συγγραφέας που 'διαβεί' & περιγράφει τις 'σκιάσεις', πρόσωπα που δρουν και χάνονται, διατηρώντας την διάστικτη 'φρεσκάδα' του καθημερινού ή του καθημερινά πρακτικού.. Ο Καναδάς αλλάζει όσο αλλάζει και η συγγραφέας, εκεί όπου η αλλαγή καθίσταται συνώνυμο των επιπτώσεων.. Οι 'Ιστορίες από την Οδό Ντεσαμπώ', αρθρώνουν την λογοτεχνικότητα μίας οικογένειας η οποία δύναται να 'θυσιάσει' τις δικές της πολύσημες αλήθειες.. Η Gabrielle Roy ορίζει μία ιδιαίτερη στιγμή, 'χαμηλοφωνη' της Καναδέζικης λογοτεχνίας, 'αφιερώνοντας' στη γλώσσα..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS