Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΑΚΟ ΥΨΙΣΤΟ

ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΑΚΟ ΥΨΙΣΤΟ

ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ

+
-
ΡΟΖΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1310-0186
Τιμή Έκδοσης
€4.24
Τιμή Πολιτείας
€2.97
(-30%)
Κερδίζετε €1.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

HOMAGE
Avviso al lettore. Δεν είναι τυχαία για μένα η φράση αυτή του ποιητή. Ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο αν την δω απ' τη μεριά που πρέπει, αν την δω μέσα στο βάθος και τη μοναξιά της κι αν σκύψω επάνω της με την συνείδηση του ανθρώπου μιας άλλης γενεάς. Γιατί η είδηση που έρχεται γίνεται είδηση δική μου, είδηση για ένα έργο ή για κάποιον άνθρωπο. Και ποιος θα μπορούσε να ξεχωρίσει το έργο από την επιθυμία που το γέννησε, ή αυτό που ίσως χάθηκε από το κλίμα και τη μοναξιά που άφησε πίσω του, κάτι ανάμεσα σε πραγματικότητα και θρύλο; Και μιλώ για θρύλο άξιο, όχι για μυθοποίηση και παραποίηση αυτού που ποτέ δεν υπήρξε, μα που οι άνθρωποι σκόρπισαν άκριτα και ανιστόρητα την τέφρα του στους αιώνες.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι απόμεινε από τον Διονύσιο Σολωμό. Ένα έργο κομματιασμένο, αγωνιακό έγινε βορά των φιλολόγων. Πάτησαν επάνω στο ακρωτηριασμένο σώμα, αγνόησαν τον ποιητή, γέμισαν χιλιάδες άγονα χαρτιά και πήγαν έτσι να στήσουν μια μαρτυρία νεκρή, κάτι περίπου σαν ένα άγαλμα από μάρμαρο ή μπρούντζο, που σαν τύχαινε νάχε φωνή θα ψιθύριζε το φόβο που του γεννάει η άκαμπτη μορφή του, το κρύο και το σκοτάδι της νύχτας.
Η ανάσταση ενός έργου είναι η είδηση του έργου. Είναι η ανταπόκριση στην ξένη ευαισθησία, η προβολή μιας ψυχής επάνω σε άλλη ψυχή. Και αυτό το ξέχασαν, ή στάθηκαν ανίκανοι να το καταλάβουν. Έτσι ο Σολωμός κομματιάστηκε ακόμη πιο πολύ. Γιατί το θέμα δεν είναι ν' ανακαλύψει κανείς μια λέξη, αλλά να βρει πως γράφτηκε αυτή η λέξη. Η λέξη δεν στήνεται επάνω σε βάθρα. Έρπει σε σκοτεινές γωνιές. Έρπει, αυτή είναι η ιστορία της και η ουσία της μαζί. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
ΣειράΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 1976
Αριθμός σελίδων78
Διαστάσεις20x13
Κωδικός Πολιτείας1310-0186
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

landlab, geopap1984, NikosMan96, gregan, DemetriosMet

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS