Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (POCKET)

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (POCKET)

ΣΑΓΩΝΑΣ ΦΩΤΗΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4579-0015




Παρουσίαση

Φθινόπωρο 1823.
Η αντίσταση κατά της στρατιάς του Μουσταή πασά της Σκόντρας που κόστισε τις ζωές των δύο σουλιωτών αρχηγών Μπότσαρη και Τζαβέλλα καθυστέρησε την προέλασή της. Τελικά, η ισχυρή αλβανική στρατιά εισβάλλει στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και πολιορκεί το νησάκι του Ανατολικού.
Σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στην ελληνική πλευρά εντείνονται με την προσμονή του πρώτου Δανείου, Ραζηκότσικας, Μαυροκορδάτος, Καραϊσκάκης, Βαρνακιώτης, Δημοτσέλιος, Κοκκίνης, Μεταξάς, Τρικούπης, Λόρδος Βύρωνας, Μάγερ και δεκάδες άλλοι γίνονται πρωταγωνιστές της επερχόμενης εμφύλιας σύγκρουσης. Ήρωες με πάθη και υπερβάσεις. Άνθρωποι που λυγίζουν και υψώνονται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Είναι φανερή τόσο η κοπιαστική εργασία και η ιστορική έρευνα του συγγραφέα, όσο και η σωστή γλωσσολογική απόδοση των ιδιωμάτων εκείνης της εποχής" (Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών)
"Και όσο διαβάζεις το βιβλίο, τόσο η περιοχή της λιμνοθάλασσας μοιάζει να απλώνει και να επεκτείνεται, λαμβάνοντας γιγαντιαίες διαστάσεις" (Μαρία Γκασούκα, Κοινωνική Λαογράφος, Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΨΥΧΗΣ ΤΑ ΛΑΜΠΥΡΙΣΜΑΤΑ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων756
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας4579-0015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS