Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΙΑΛΤΑ ΄Η ΠΟΤΣΝΤΑΜ; // ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΤΟ ΠΟΤΣΝΤΑΜ (1938-1945

ΓΙΑΛΤΑ 'Η ΠΟΤΣΝΤΑΜ;

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΤΟ ΠΟΤΣΝΤΑΜ (1938-1945) ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΤΙΝ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1601-0006




Παρουσίαση

Ένα πρώτο ερώτημα σε σχέση με την επανέκδοση αυτής της μπροσούρας αφορά τη σκοπιμότητά της. Το τι έρχεται να υπηρετήσει. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι συνδέεται με την συμπλήρωση 70 χρόνων από την λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.
Από άποψη ουσίας ωστόσο θα έλεγα ότι αυτά που κατ' αρχάς έρχεται να υπηρετήσει είναι σε γενικές γραμμές αυτά που υπηρέτησε όταν πρωτοεκδόθηκε. Το γεγονός βέβαια είναι ότι από τα τότε μέχρι τα σήμερα έχουν συντελεστεί πολλές σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές. Άλλο τόσο ωστόσο είναι γεγονός ότι οι αναγκαιότητες που υπαγόρευσαν την παλαιότερη έκδοση παραμένουν από άποψη ουσίας και σε σημαντικό βαθμό επίκαιρες.
Η προηγούμενη έκδοση έγινε σε μια περίοδο που είχε ήδη ξεκινήσει και αναπτύσσονταν διεθνώς η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη. Η αστική τάξη και το κεφάλαιο σε παγκόσμια κλίμακα διεκδικούσαν την ιστορική ρεβάνς από ένα προλεταριάτο που ουσιαστικά ηττημένο βρισκόταν σε συνεχή υποχώρηση. Η κατεύθυνση αυτή ενισχύθηκε από τις πολιτικές αστικής παλινόρθωσης που κυριάρχησαν την ίδια περίοδο στη ΣΕ του Γκορμπατσόφ και την Κίνα του Τεγκ Χσιάο Πινγκ.
Όλες αυτές οι κινήσεις συνέθεσαν ένα παγκόσμιο αντεργατικό αντιλαϊκό αντιδραστικό αντικομουνιστικό κύμα. Ένα ρεύμα γενικότερης επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και συνολικά στους λαούς.
Η επίθεση αυτή όχι μόνο δεν ανακόπηκε στο διάστημα που μεσολάβησε από τα τότε μέχρι τα σήμερα αλλά γενικεύτηκε και πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς οι εξελίξεις ευνόησαν τις δυνάμεις του συστήματος.
Αυτή η επανέκδοση θα μπορούσε ίσως να συμπληρωθεί με αναφορές -χρήσιμες πάντα- και σε πολλά άλλα ζητήματα και για τα οποία υπάρχουν απαντήσεις. Ίσως με μια άλλη ευκαιρία. Εδώ θα γίνει αναφορά μόνο σε ένα ζήτημα και για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά. Το ζήτημα του Κατίν. Η σχετική αναφορά παρατίθεται μετά το τέλος του αρχικού κειμένου αυτής της μπροσούρας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή: Για την επανέκδοση αυτής της μπροσούρας
Από το Μόναχο στο Πότσνταμ (1938-1945)
Πρόλογος
Δεύτερος πρόλογος
Α' Μέρος: Για το σύμφωνο μη επίθεσης ανάμεσα σε ΕΣΣΔ και Γερμανία
Β' Μέρος: Η αντιμετώπιση της Γερμανικής επίθεσης
Γ' Μέρος: Γιάλτα ή Πότσνταμ;
Για το ζήτημα Κατίν
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων122
Διαστάσεις23x15
Κωδικός Πολιτείας1601-0006
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

antonis.sot

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS