Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ SAPIENS // ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Sapiens

Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου (σκληρόδετη έκδοση)

+
-
HARARI YUVAL-NOAH
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0628
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι "ανθρώπινα" είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα: ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Πώς τα κατάφερε το είδος μας στη μάχη για την κυριαρχία; Πώς βρέθηκαν οι τροφοσυλλέκτες πρόγονοί μας να στήνουν πόλεις και βασίλεια; Πώς φτάσαμε να πιστεύουμε σε θεούς, σε έθνη και σε ανθρώπινα δικαιώματα; Να εμπιστευόμαστε χρήματα, νόμους και βιβλία; Να υποδουλωνόμαστε σε γραφειοκρατίες, χρονοδιαγράμματα και καταναλωτικά μοντέλα; Και πώς θα είναι ο κόσμος μας στις χιλιετίες που θα έρθουν;
Ο καθηγητής Γιουβάλ Νώε Χαράρι διατρέχει όλη την ανθρώπινη ιστορία, από τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στη γη μέχρι τις ριζοσπαστικές -και ενίοτε καταστροφικές- καινοτομίες της Γνωστικής, της Αγροτικής και της Επιστημονικής Επανάστασης. Αντλώντας από ένα τεράστιο φάσμα επιστημών (βιολογία και γενετική, παλαιοντολογία και ιστορία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία και οικονομικά), προσφέρει πρωτότυπες και συχνά διασκεδαστικές απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα.
Τολμηρό, πολυδιάστατο, προκλητικό, το "Σάπιενς" θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα νομίζαμε ότι ξέρουμε για την ανθρώπινη κατάσταση: τις πεποιθήσεις μας, τις πράξεις μας, τη δύναμή μας... και το ίδιο μας το μέλλον. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η φωτιά μας έδωσε δύναμη. Το κουτσομπολιό μας βοήθησε να συνεργαστούμε. Η γεωργία μάς άνοιξε την όρεξη για περισσότερα. Η μυθολογία διατήρησε το νόμο και την τάξη. Το χρήμα μάς έδωσε κάτι που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Οι αντιφάσεις δημιούργησαν τον πολιτισμό. Η επιστήμη μάς έκανε θανάσιμα επικίνδυνους.
Αυτός είναι ο συναρπαστικός απολογισμός της εκπληκτικής μας ιστορίας - από ασήμαντοι πίθηκοι, άρχοντες του κόσμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το "Σάπιενς" καταπιάνεται με τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ιστορίας και του νεότερου κόσμου, γραμμένο σε μια αλησμόνητα ζωντανή γλώσσα» (Jared Diamond, συγγραφέας του "Όπλα, μικρόβια και ατσάλι")
«Το πολύκροτο "Σάπιενς" του Χαράρι κάνει για την ανθρώπινη εξέλιξη ό,τι έκανε η "Σύντομη ιστορία του χρόνου" του Χώκινγκ για τη φυσική» (Forbes)
«Η εκπληκτική διάνοια του Χαράρι φωτίζει τις μεγαλύτερες τομές στην ανθρώπινη ιστορία... ένα σπουδαίο ανάγνωσμα για σοβαρούς, αναστοχαστικούς σάπιενς» (Washington Post)
«Η σκέψη δεν ήταν ποτέ τόσο απολαυστική» (Booklist)

Περιεχόμενα

Χρονολόγιο της ιστορίας
- Η Γνωσιακή Επανάσταση
Ένα ζώο χωρίς ιδιαίτερη σημασία
Το δέντρο της γνώσης
Μια μέρα του Αδάμ και της Εύας
Ο κατακλυσμός
- Η Αγροτική Επανάσταση
Η μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας
Πώς χτίζονται οι πυραμίδες
Υπερφορτισμένη μνήμη
Στην ιστορία δεν υπάρχει δικαιοσύνη
- Η ενοποίηση της ανθρωπότητας
Το βέλος της ιστορίας
Το άρωμα του χρήματος
Αυτοκρατορικά οράματα
Ο νόμος της θρησκείας
Το μυστικό της επιτυχίας
- Η Επιστημονική Επανάσταση
Η ανακάλυψη της άγνοιας
Οι γάμοι της επιστήμης με την αυτοκρατορία
Η καπιταλιστική πίστη
Τα γρανάζια της βιομηχανίας
Η διαρκής επανάσταση
Και ζήσαν αυτοί καλά
Το τέλος του Homo Sapiens
Επίλογος: Το ζώο που έγινε θεός
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Πηγές εικόνων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSAPIENS. A BRIEF HISTORY OF HUMANKIND
ISBN139789602216651
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων458
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΡΑΡΙ ΓΙΟΥΒΑΛ-ΝΟΕ
Κωδικός Πολιτείας0170-0628
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[21/01/2023] litokanli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Σε μιά εποχή λειτουργικού αναλφαβητισμού και ρηχότητας οι άδειοι τενεκέδες σαν το Χαράρι κάνουν αρκετό θόρυβο και γεμίζουν το κενό των κουφιοκέφαλων. Η αρχαία σκέψη έχει ξεπέσει σε βελάσματα και κρωξίματα. Όπως είπε και ο φιλόσοφος δεν ακούμε επειδή έχουμε αυτιά αλλά έχουμε αυτιά επειδή ακούμε. Περαστικά στις νεροκολοκύθες και στους αδαείς δοκησίσοφους.
[25/04/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένας διάλογος βιολογίας-ιστορίας. Αναφορά σε ένα γενικό-μακροϊστορικό πλαίσιο. Sapiens, το δολοφονικότερο είδος στον πλανήτη, αλλά και το πιο συνεργατικό. Με τη Γνωσιακή Επανάσταση πλάστηκαν φαντασιακοί συνεκτικοί δεσμοί, αλλά και φαντασιακές ιεραρχίες. Στην ιστορία δεν υπάρχει δικαιοσύνη και η Εξέλιξη αδιαφορεί για τα ανθρώπινα πεπραγμένα. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για την τροφοσυλλεκτική περίοδο, ακόμα και αργότερα, κατά τη νεολιθική εποχή, διότι δεν διαθέτουμε επαρκή παλαιοανθρωπολογικά, αρχαιολογικά κ.ά. στοιχεία. Οι απόψεις του συγγραφέα για τις αυτοκρατορίες και την παγκοσμιοποίηση, καθώς και η πίστη του στη φυσική επιλογή και εξέλιξη, ίσως εξόργισαν πολλούς αναγνώστες. Ένας ιστορικός δεν μπορεί να καλύψει όλα τα γεγονότα, αλλά αναφέρει όσα βασικά τον ενδιαφέρουν και σ’ αυτό το σημείο πρέπει να κρίνεται η συμβολή του έργου του. Σκοπός του Χαράρι δεν είναι να γράψει μια παραδοσιακή ιστορία, όπως τη διαβάζουμε στα περισσότερα βιβλία. «Μεγάλα άλματα στη δύναμη των ανθρώπων δεν βελτίωσαν ιδιαίτερα τη ζωή του μεμονωμένου σάπιενς και συνήθως προκάλεσαν απέραντη δυστυχία σε άλλα ζώα». Ένα από τα συμπεράσματα σε πολλά σημεία του έργου του. Το προτελευταίο κεφάλαιο, εξαιρετικά σημαντικό, αναρωτιέται για το τι είναι η ευτυχία και πώς μπορεί να κατακτηθεί. Αιρετικό, ρηξικέλευθο έργο, με ώριμες αντιλήψεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας, «ενοχλητικό», βλάσφημο, ανίερο, γόνιμο, απολαυστικό και εφαλτήριο προβληματισμών.
[09/02/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενα σχετικά καλό βιβλίο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί διαφημίστηκε τόσο πολύ, ίσως γιατί είναι μιρκό στο μέγεθος πάντα σε σχέση με το τι διαπραγματεύεται δηλαδή την ιστορική πορεία του ανθρώπου και του πολιτισμού. Ο συγγραφέας σίγουρα είναι αξιόλογος, ύπαρχουν πολλές συνεντεύξεις του στο διαδίκτυο, που είναι κορεσμένες σε γνώσεις και επιστημονικότητα. Νομίζω στα θέματα περι θρησκειών είναι υπερβολικά ορθολογιστική η θέση του, χωρίς αυτό να είναι κάτι μεμπτό, απλά δεν βλέπει νομίζω καθόλου την φιλοσοφία πίσω από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν κάθε πολιτισμό και κοινωνία, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης. Όπως επίσης ένα κεφάλαιο περί των βιολογικών - κοινωνικών φύλων το οποίο μου φάνηκε λίγο περίεργο. Παρόλαυτα σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω, γιατί είναι ένα βιβλίο που χρείαζεται πολλαπλή ανάγνωση λόγω του όγκου των πληροφοριών που παρέχει.
[29/01/2022] gall0ws.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διαβάζεται ευχάριστα αλλά θεωρώ ότι είναι υπερεκτιμημένο. Χρειάζεται κριτική ανάγνωση γιατί σε καμιά περίπτωση δεν περιέχει όλη την αλήθεια του ανθρώπινου γένους. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες αναγνώσεις της ιστορίας.
[15/01/2022] gregouar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Λίγα τα λόγια.. Απλά ξεκινήστε το και θα απολαύσετε την ιστορία σας..ελπιζω μονάχα να είναι ικανό να σας κάνει να δείτε το μέλλον σας, και να αποφασίσετε αν θέλετε να να είναι ζοφερό η όχι.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS