Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΣΜΟΣ

ΣΑΣΜΟΣ

+
-
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3361
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα...». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή.
Ακολουθεί δεύτερος θάνατος - αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα...» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.
«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε...» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.
Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.
Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Στρωτή γλώσσα με λυρικές εξάρσεις, πολλές μεταφορές και παρομοιώσεις, μεγάλες, απλωμένες στον χρόνο σεκάνς, ωραίο και έξυπνο μοντάζ του αφηγηματικού υλικού που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο το σασπένς (δεν θα πληροφορηθούμε τον δολοφόνο παρά στο τελευταίο μέρος), ήρωες που μοιάζουν βγαλμένοι, μιλούν και δρουν όπως οι αντίστοιχοί τους στον παλιό δραματικό ελληνικό κινηματογράφο». (Κυριάκος Αθανασιάδης, bookpress.gr, 25/09/2021)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180212730
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων504
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΟΥΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2800-3361
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pantoutou, Elektra.79

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

entafou

Κριτικές για το προϊόν

[07/12/2021] Aris69.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βιβλίο καλογραμμένο όπως μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας.Όταν θέλεις να το διαβάσεις όλο μονομιάς αυτό σημαίνει οτι σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.Είναι το δεύτερο βιβλίο του Πετρουλάκη που διαβάζω μετά το Ναυάγιο.Αξιόλογος συγγραφέας απο τον οποίο περιμένουμε και άλλα διαμάντια.
[05/12/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Θα έλεγα πως είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, που καταπιάνεται με ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά ακόμη βιβλία και μάλλον θα γραφτούν κι άλλα, καθώς συνεχίζει να πουλάει. Στα μείον η τόση υπερβολή, που προσωπικά εμένα με χαλάει.
[07/04/2021] Barbie.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σασμός είναι το σιάξιμο, το φτιάξιμο. Είναι το τέλος μιας βεντέτας, είναι η στιγμή που οι δύο πλευρές συγχωρούν, δίνουν τα χέρια και φιλιώνουν.
Ο Σασμός του Σπύρου Πετρουλάκη είναι ένα μυθιστόρημα με άρωμα Κρήτης. Θυμίζει μαντινάδα, που κλείνει μέσα της αγάπη, μίσος, φόβο, φευγιό, συγχώρεση, λύτρωση.
Μια βεντέτα, ένα φευγιό μέσα στη νύχτα, μια νέα αρχή μακριά από την Κρήτη και μια ανατροπή, που οδηγεί στη λύτρωση και στην επιστροφή.
Και στο τέλος ο σασμός, που δίνει τέλος στον κύκλο της εκδίκησης. "Ο σασμός είναι το θετικό", μας λέει η ηρωίδα. "Και τα θετικά δεν τα παλεύεις. Τα καλωσορίζεις, γιατί τα θετικά στη ζωή μας είναι λίγα...Μα ακόμα κι ένα καλό είναι αρκετό για να νικήσει...".
Ο Σπύρος Πετρουλάκης ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά την ιστορία, με τα συναισθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η γραφή του είναι άμεση και αβίαστη και οι περιγραφές του παραστατικές. Το παρελθόν και το παρόν εναλλάσσονται με τρόπο αριστοτεχνικό και οι εξελίξεις παρασύρουν τον αναγνώστη, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι την τελευταία σελίδα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS