Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ (ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ

+
-
HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2142
Τιμή Έκδοσης
€19.56
Τιμή Πολιτείας
€13.69
(-30%)
Κερδίζετε €5.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Σεροτονίνη (από το όνομα μιας ευφορικής ορμόνης) διασχίζει μια Γαλλία που αναμασά τις παραδόσεις της, τυποποιεί τις πόλεις της και καταστρέφει τις εξοχές της φέρνοντας τους ανθρώπους στα όριά τους. Ο μεσήλικας πρωταγωνιστής, ένας γεωργικός μηχανικός, αφηγείται όλη τη ζωή του, τη φιλία του μ' έναν αριστοκράτη γεωργό (αξέχαστο μυθιστορηματικό ήρωα και ανεστραμμένο είδωλο του πρωταγωνιστή), την αποτυχία των ιδανικών της νιότης τους, τη χαμένη του λίμπιντο, την ίσως παράλογη ελπίδα του να ξαναβρεί έναν χαμένο έρωτα.
Το μυθιστόρημα θεωρήθηκε «προφητικό» -συμβαίνει συχνά με τα βιβλία του Ουελμπέκ- καθώς περιγράφει συγκλονιστικά την οργή των Γάλλων αγροτο-κτηνοτρόφων που οδηγούνται στην αυτοκτονία αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά.
Ένα μυθιστόρημα για την ερήμωση ενός κόσμου χωρίς καλοσύνη, χωρίς αλληλεγγύη, του οποίου οι μεταλλάξεις έχουν γίνει ανεξέλεγκτες. Κι επίσης ένα μυθιστόρημα για την ενοχή και τη μεταμέλεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Όπως και να έχει, ακόμη κι αν η Σεροτονίνη του Ουελμπέκ δεν αγγίζει σε συγγραφική μεστότητα και βάθος προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, πρόκειται πάλι για ένα σημαντικό βιβλίο. Ένα βιβλίο όπου ο καταθλιπτικός ήρωάς του γερνάει από τα σαράντα έξι του σε μια παρηκμασμένη, σκοτεινή και αφυδατωμένη ήπειρο, έχοντας ως εφόδιο και παρηγοριά μόνο «ένα μικρό λευκό χάπ [που] σου επιτρέπει να ξεγελιέσαι? Κι έτσι βοηθά τους ανθρώπους να ζουν, ή τουλάχιστον να μην πεθαίνουν ? για ένα ορισμένο διάστημα». Ακριβώς ό,τι κάνει δηλαδή ?ή οφείλει να κάνει? στις μέρες μας η αληθινή λογοτεχνία. Δίχως να προσφέρει λύσεις και θεραπεία για οτιδήποτε, σου επιτρέπει να ξεγελιέσαι και να ζεις». (Παναγιώτης Γούτας, bookpress.gr - 11/10/2019)

«Η Σεροτονίνη είναι ένα καλογραμμένο, ελκυστικό, ζοφερό, μάλλον εφιαλτικό, απαισιόδοξο μυθιστόρημα, που μας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, σε αδρές γραμμές, τη γενικευμένη πτώση των αντρών στη σύγχρονη εποχή, στον δυτικό κόσμο, το ξέφτισμα αυτών που έζησαν ?με ελπίδες και προσδοκίες? την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και κατόπιν διαψεύστηκαν (ο ειρωνικός μα και αυτοσαρκαζόμενος Ουελμπέκ ξετινάζει την υπερδιευρυμένη, ξεχειλωμένη σεξουαλική ελευθερία, τις ανταλλαγές συντρόφων, τις παρτούζες, τον σεξουαλικό τουρισμό, την πορνεία και δεν συμμαζεύεται)· των αντρών που τελικά κατανόησαν πως το συναίσθημα παίζει έντονο ρόλο στις σχέσεις των δύο φύλων (εξίσου με το κορμί και το σεξ), αλλά και στον τομέα αυτό επίσης απογοητεύτηκαν, δεν μπόρεσαν να παίξουν έναν ολοκληρωμένο, ουσιώδη ρόλο, τους πήρε η κατηφόρα λόγω αδράνειας, λόγω αδυναμίας προσαρμογής στις απαιτήσεις των σχέσεων των δύο φύλων και των γυναικών, στα δεδομένα της μοντέρνας, τεχνοκρατικής, στεγνής και κενής, άψυχης εποχής μας». (Θόδωρος Σούμας, bookpress.gr, 04/09/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSEROTONINE
ISBN139789600517453
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων318
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-2142
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/03/2023] S.miter.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
.
Εκκλ.9,11
Εν ολίγοις, λέει εδώ ο Εκκλησιαστής, ότι πολλές φορές δεν υπερέχουν στον δρόμο οι ελαφροί και στα πόδια γρήγοροι, ούτε η νίκη δίδεται κατά τους πολέμους στους δυνατούς, ακόμα δε και το ψωμί δεν δίδεται στον σοφό ούτε ο πλούτος στον συνετό' ούτε αναγνωρίζεται κάποια χάρη και εκτίμηση στους έχοντας γνώση...
Προστέθηκε και η περισσότερο δύσκολη μάχη με "εμένα", προστέθηκαν και άλλα πολλά και ερχόμαστε στο δια ταύτα...

Η κατάθλιψη σε όλο της το μεγαλείο! Χωρίς βιτρίνα, χωρίς μακιγιάζ, ωμή, όπως το αίμα που στάζει νωπό.
Ολοι έχουμε στο υποσυνείδητο το πλάνο(φυσικά, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υποβόσκει, ούτε κατά διάνοια)' να όμως που υπάρχει αυτό το ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ και την πικρή αλήθεια ζωγραφίζει....
[18/08/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όποιος αναζητά, βρίσκει καί σέ όποιον χτυπά τήν θύρα, θά ανοιχτεί. Αυτή είναι η περίπτωση τού αγαπητού Μισέλ Ουελμπέκ, πού η μακριά του περιπλάνηση θά τόν φέρει στήν αγκαλιά τού Πατέρα...
[28/05/2020] nikospatramath.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
4,5 / 5
γι'αυτό το συγκινητικό ημερολόγιο πένθους.
Μη σας ξεγελάει το χαρούμενο κίτρινο στο εξώφυλλο.

''Δεν πρέπει ν'αφήνεις την οδύνη ν'αυξάνεται πάνω από ένα όριο,αλλιώς αρχίζεις να κάνεις ό,τι να 'ναι [...]
Αυτά τα ξεσπάσματα αγάπης που φουσκώνουν τα στήθη μας μέχρι που μας κόβουν την ανάσα,αυτές οι στιγμές φώτισης,αυτές οι στιγμές έκστασης,οι ανεξήγητες βάσει της βιολογικής μας φύσης ως απλών πρωτευόντων,είναι εξόχως πρόδηλα σημάδια.

Πρέπει στ'αλήθεια να γίνω τόσο ξεκάθαρος;

Φαίνεται πως ναι. ''
[22/03/2020] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μπορεί κάποιος σήμερα να πεθάνει από λύπη? Οταν ένας μορφωμένος, έξυπνος μεσήλικας αστός διαπιστώνει πως η ζωή του δεν μπορεί να είναι χρήσιμη ούτε υπάρχει κάτι για το οποίο να αξίζει να αγωνιστεί, οταν αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα των προσπαθειών ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν έξω από το σύστημα, όταν τελικά καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει ελπίδα και πως ο ίδιος δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός ούτε σε προσωπικό, ούτε, πολύ περισσότερο σε συλλογικό επίπεδο, τότε ναι, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να πεθάνει από λύπη.
Ενα βιβλίο που γεννά πολυδύναμους προβληματισμούς σε προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολυτισμικό επίπεδο.
[23/12/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μοντέρνο, ευθύ και περιγραφικά ψυχοτροπικό όπως η επίδραση της σεροτονίνης. Το βιβλίο παρουσιάζει την εικόνα των σημερινών ανθρώπων που πολεμούν με θεούς και δαίμονες ενώ οι ηθικές αξίες δύουν στο κοινωνικό στερέωμα. Ο ήρωας διψά για αγάπη, αποζητά το συναίσθημα αλλά τα κοινωνικά στάνταρς ενισχύουν τον φόβο που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις. Στην αρχή νομίζεις πως αντιπάθεις τον χαρακτήρα του, όμως στην πορεία γεμίζεις με συμπόνια για την εξέλιξη της ιστορίας του.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥΣ
ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΥΗ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΙΜΑΤΖΙΚΑ
BARKER CLIVE
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS