Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΙΚΕΛΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΣΙΚΕΛΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ

RUNCIMAN STEVEN
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0453




Παρουσίαση

Στις 30 Μαρτίου 1282, την ώρα που οι καμπάνες του Παλέρμο καλούσαν τους πιστούς στον Εσπερινό, οι Σικελοί πολίτες κραυγάζοντας «θάνατος στους Γάλλους» κατέσφαξαν τη φρουρά και τα μέλη της Κυβέρνησης του Ανδεγαυού Βασιλιά τους. Αυτά τα γεγονότα, μικρής ιστορικής σημασίας εκ πρώτης όψεως, συνέβησαν σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας. Ο Runciman τοποθετεί το περιστατικό αυτό στο αποκορύφωμα της γλαφυρής, όπως πάντα, διήγησής του που καλύπτει όλη την περιοχή της Μεσογείου κατά τον 13ο αιώνα και τονίζει το σημαντικό ρόλο που έπαιξε το επεισόδιο αυτό στην Ιστορία του Βυζαντίου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SICILIAN VESPERS
ISBN139789602709252
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΙΛΤΕΜΑΝ ΑΝΝΗ
ΕπιμέλειαΡΗΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας0910-0453
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, lab.alex, Αντώνης Καλ., βιβλιοπόντικας, angeta

Κριτικές για το προϊόν

[26/05/2020] Μιλτιάδης Μ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο 13ος αιώνας είναι από τις δυσκολότερες περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το σκηνικό αλλάζει συνεχώς και η Ευρώπη είναι κατακερματισμένη σε αυτόνομα ή ημιαυτόνομα κρατίδια. Μια εξαιρετικά πολύπλοκη σκακιέρα όπου τα πάντα είναι αβέβαια. Ο αναγνώστης, που δεν είναι εξοικειωμένος με την περίοδο, χάνεται μέσα στο πλήθος των τοπωνυμίων και των ονομάτων τα οποία εναλλάσσονται διαρκώς. Είναι χαρατηριστικό ότι στο διάστημα της πενηντάχρονης ιστορίας που περιγράφεται στο βιβλίο, περισσότεροι από 30 πάπες, αρχιεπίσκοποι και καρδινάλιοι έρχονται στο προσκήνιο και χάνονται για να αντικατασταθούν από άλλους. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι δεκάδες ευγενείς αξιωματούχοι και άρχοντες (Ευρωπαίοι και Αραβες) οι οποίοι επίσης εναλλάσσονται. Στις ιταλικές πόλεις κυριαρχούν δύο μεγάλες παρατάξεις, οι φιλοπαπικοί Γουέλφοι και οι αντιπαπικοί Γιβελλίνοι, ενώ η Σικελία αποτελεί το μήλο της έριδος ανάμεσα στον Πάπα και τους Γερμανούς Χοχενστάουφεν. Η εμπλοκή του Καρόλου του Ανζού προσδίδει νέα διάσταση στο σκηνικό: ο Κάρολος αναδεικνύεται στον τραγικό πρωταγωνιστή αυτού του δράματος: "ένας λαμπρός Πρίγκιπας του οποίου η αλαζονεία υπήρξε η αιτία της καταστροφής του" . Όλα αυτά τα γεγονότα ζωντανεύουν με μυθιστορηματικό τρόπο χάρη στην χαρισματική αφήγηση του Στήβεν Ράνσιμαν. Και πάλι όμως το βιβλίο αυτό δεν είναι "εύκολο" για τον μη ειδικό-και ο Ράνσιμαν το γνωρίζει καλά. Γι αυτό και μας προειδοποιεί στον πρόλογο του βιβλίου λέγοντας ότι "...στον ιστορικό καμβά αναγκαστκά υπάρχει συνωστισμός προσώπων και οι αναγνώστες που το φοβούνται αυτό, καλό είναι να περιοριστούν στις καλοστρωμένες αράδες των μυθιστορημάτων".
[21/05/2020] Αντώνης Καλ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα υπεροχο βιβλιο. Εξιστορει ολα τα γεγονοτα σε μια περιοδο 100 ετων πριν τον σικελικο εσπερινο. Παρα τα πολλα ονοματα και τοποθεσιες ειναι ευκολοδιαβαστο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS