Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ (6ΤΟΜΟ) ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ // ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙ

ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΞΑΤΟΜΗ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ, ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3940-0147




Παρουσίαση

Τα έργα του ιστορικού και του ταξιδιώτη συμβαδίζουν. Έχουν τις ίδιες αξιώσεις για ηθική ευθύνη, ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα. Ο ιστορικός παραθέτει τα γεγονότα και την ερμηνεία τους. Ο περιηγητής καταχωρεί τις δικές του εμπειρίες. Αποθανατίζει το σκηνικό μιας δεδομένης στιγμής.
Ο Θουκυδίδης ενσαρκώνει τον ακούραστο και ανήσυχο ερευνητή της αλήθειας. Η ιστορία του: "κτήμα τε ες αεί μάλλον ή αγώνισμα εις το παραχρήμα ακούειν ξύγκειται".
Ο Παλαίφατος, ο μεγάλος ταξιδιώτης της αρχαιότητας, εκφράζει τις φιλοδοξίες του ιδανικού περιηγητή. Περιγράφει, όχι ό,τι ο ίδιος άκουσε αλλά ό,τι ο ίδιος διαπιστώνει: "Και τα χωρία αυτός είδον ως εισίν έκαστον έχον, και γέγραφα ταύτα ουχ οία ην λεγόμενα αλλ' αυτός επελθών και ιστορήσας".
Στις περιηγήσεις τολμηρών εξερευνητών οφείλονται οι γνώσεις μας για τον αρχαίο κόσμο. Από τον Ηρόδοτο, την πρώτη μεγάλη περιηγητική μορφή, ως τον Στράβωνα και τον Παυσανία, από την κλασσική εποχή ως τον ρωμαϊκό ελληνισμό, διά μέσου της αλεξανδρινής περιόδου, Έλληνες ταξιδιώτες και θαλασσοπόροι, γεωγράφοι και φυσιοδίφες, ακόμα και φιλόσοφοι προωθούν την αναζήτηση νέων οριζόντων, ως τη σκοτεινή Θούλη του παγωμένου Βορρά, ως τα βάθη της Αφρικής και της Ασίας. Ίσως κι ως τους μακρινούς ωκεανούς. Μερικοί από τους σημερινούς γεωγράφους και ιστορικούς υποστηρίζουν με βάσιμα επιχειρήματα ότι το ταξίδι των Αργοναυτών που αφηγείται ο Απολλώνιος ο Ρόδιος δεν έγινε προς τον Εύξεινο Πόντο αλλά προς το Νότιο Ατλαντικό κι' ότι η μυθική Κολχίδα βρισκόταν σ' ένα υψίπεδο των Άνδεων. [...] ) (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΟΙ ΠΗΓΕΣ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
ΑΙΩΝΑΣ: Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ
[...]
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΣΤΑΧΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3940-0147
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ
ORWELL GEORGE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS