Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΛΟΥΜΠ // ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ Μ

ΣΛΟΥΜΠ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΟΥΣΚΕΤΟΦΟΡΟΥ ΕΜΙΛ ΣΟΥΛΤΣ, ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ

+
-
GRIMM HANS-HERBERT
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5298
Τιμή Έκδοσης
€5.00
Τιμή Πολιτείας
€3.50
(-30%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η πορεία ενός αγαθού έφηβου από τα μετόπισθεν στο πεδίο της μάχης, στη συνέχεια στο νοσοκομείο και ξανά στα μετόπισθεν. Ο Σλουμπ, που έλαβε κατά τύχη το γελοίο παρατσούκλι του από έναν αστυφύλακα, πορεύεται στον κόσμο του πολέμου όπως μέσα σ' ένα όνειρο.
Αρχικά καλείται να διοικήσει μια περιφέρεια της γαλλικής επαρχίας και μετατρέπεται σε αντικείμενο ερωτικού πόθου των νεαρών γυναικών. Περνώντας από περιπέτεια σε περιπέτεια, αναγκάζεται να λάβει τις πλέον δίκαιες και συμβιβαστικές αποφάσεις για τα πιο επώδυνα ζητήματα. Όταν αργότερα μεταφέρεται στο πεδίο της μάχης και βρίσκεται μέσα στην κόλαση του πολέμου, μοιάζει να χάνει την πίστη του στην καλοσύνη του κόσμου, όμως παρ' όλα αυτά διατηρεί την ανθρωπιά του. Η λήξη του πολέμου βρίσκει τη Γερμανία συντετριμμένη. Εντούτοις ο Σλουμπ διατηρεί το χιούμορ του και την αισιοδοξία του και πιστεύει με μια υπέροχη σιγουριά ότι, σε τελική ανάλυση, όλα θα πάνε καλά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ 1928

"Αντιεθνικιστικό, αντιηρωικό, ανθρώπινο, ειρηνιστικό, φιλογαλλικό, ουμανιστικό, ευρωπαϊκό, ευχάριστο και καλογραμμένο. Ένα φωτεινό βιβλίο από μια σκοτεινή εποχή." (ΦΟΛΚΕΡ ΒΑΪΝΤΕΡΜΑΝ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSCHLUMP
ISBN139789600447392
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΖΙΝΑΒΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΤΕΡΗ ΣΟΦΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΜ ΧΑΝΣ-ΧΕΡΜΠΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας2300-5298
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[05/10/2022] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Παραγνωρισμένο στην εποχή του αντιπολεμικό μυθιστόρημα γύρω από τις τύχες ενός απλού Γερμανού εθελοντή φαντάρου στο δυτικό μέτωπο του Α' Π.Πολέμου. Θα το χαρακτήριζα ανθυπομέτριο μπροστά στο περίφημο και εμβληματικό "Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο" και στο εξαιρετικό και τραγικοκωμικό " Ο καλός στρατιώτης Σβέικ". Σαφώς και δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση αυτά τα δυο αριστουργήματα, τόσο στο ύφος της γραφής όσο και στην πλοκή των επεισοδίων, ωστόσο διαβάζεται άνετα και περιέχει κάποιες φοβερές σελίδες που περιγράφουν όλη την φρικώδη κατάσταση της πολεμικής σύγκρουσης στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων αλλά και σχεδόν ειδυλλιακές περιγραφές της ζωής στα μετόπισθεν. Πολύ ενδιαφέρουσα επίσης η ιδέα του συγγραφέα να εμπλέξει τον ήρωά του σε διάφορες εφήμερες ερωτικές περιπετειούλες κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του από τη μια εμπόλεμη περιοχή στην άλλη, ίσως για να καταδείξει και να υπογραμμίσει την ολική αντίθεση μεταξύ ειρηνικής ζωής και απεχθούς πολέμου. Σίγουρα θα αποτελέσει μια καλή συντροφιά για κάποιες ημέρες...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
FIELDS NIC
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΡΑΣΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
€13.90 €6.26
(-55%)
Κερδίζετε €7.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS