Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΜΥΡΝΗ 1922 // Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΜΥΡΝΗ 1922

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

+
-
DOBKIN-HOUSEPIAN MARJORIE
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1824
Τιμή Έκδοσης
€14.99
Τιμή Πολιτείας
€11.24
(-25%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη; Γιατί φοβηθήκαμε ότι αν έμεναν τα κτίρια στη θέση τους, δεν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τις μειονότητες..." (Falih Rifki Atay)

Η κορυφαία τραγική στιγμή, που συμβόλισε με τον πιο έντονο και οδυνηρό τρόπο το τέλος της μεγάλης ιστορικής διαδικασίας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η καταστροφή της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922 και η παράδοση του άμαχου πληθυσμού της, Ελλήνων και Αρμενίων, στο έλεος των άτακτων τσετών και των τακτικών του κεμαλικού στρατού.
Οι Τούρκοι προχώρησαν με προσχεδιασμένα βήματα σε ένα όργιο λεηλασίας, βιασμών και σφαγής, με αποκορύφωμα το κάψιμο της πόλης.
Οι δυτικές Δυνάμεις, ανήσυχες για την προστασία των εμπορικών τους συμφερόντων και των μεταξύ τους ισορροπιών, αρνήθηκαν κυνικά να παρέμβουν.
Το βιβλίο αυτό, χρησιμοποιώντας τα ντοκουμέντα των ίδιων των θυμάτων, αλλά και ουδέτερων παρατηρητών, αποτέλεσε διεθνώς ένα θεμελιώδες τεκμήριο της καταστροφής.
Στις σελίδες του παρατίθενται με ανατριχιαστική ακρίβεια μαρτυρίες, διαγράφονται χαρακτήρες και αναδεικνύεται ο ηρωισμός κάποιων που με αυτοθυσία κατόρθωσαν, μέσα στο χάος, να σώσουν χιλιάδες ζωές.
Εργασίες σαν κι αυτή της Μάρτζορι Χουσεπιάν, αλλά και σημαντικών Ελλήνων διανοουμένων όπως ο Ηλίας Βενέζης, η Διδώ Σωτηρίου κ.ά., επέτρεψαν να μην εξαφανιστεί η Μνήμη από τον δημόσιο λόγο, απ' όπου επί δεκαετίες είχε εξοριστεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSMYRNA 1922, THE DESTRUCTION OF A CITY
ISBN139789605690670
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΜΠΚΙΝ-ΧΟΥΖΕΠΙΑΝ ΜΑΡΤΖΟΡΙ
Κωδικός Πολιτείας3220-1824
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[26/01/2023] annzer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα πολυ καλο βιβλιο. Στεκεται ιδιαιτερα κ περιγραφει με καθε λεπτομερεια τα γεγονοτα που εκτυλιχθηκαν στο διπλωματικο πεδιο καθως κ αυτα που ακολουθησαν μετα την εισοδο του τουρκικου στρατου στην πολη..δεν περιγραφει τα γεγονοτα στα πεδια των μαχων, κατι που θα ηταν ισως κουραστικο.
[10/09/2021] hriki69.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Παραθέτει πολλά γεγονότα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα εξηγεί ή δεν τα ξεκινά από την αρχή τους γιατί τα θεωρεί γνωστά.. Αυτό θεωρώ ότι κουράζει τον αναγνώστη και του δημιουργεί περισσότερες απορίες και κενά. Κουραστικός επίσης είναι κι ο τρόπος που γράφει κατά την προσωπική μου άποψη. Δε θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να μαθαίνει τα γεγονότα του 1922 από την αρχή και δεν έχει διαβάσει τίποτε άλλο για τη Σμύρνη.
[13/05/2021] Markos23.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αρκετά κουραστικό βιβλίο πού το πλήθος των ονομάτων και χρόνολογίων το κάνει ακόμα κουραστικωτερο.
Η μετάφραση του επίσης σε κάνει νά το
μισήσεις από το πρώτο κεφάλαιο


Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS