Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΙΑΣ // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙ

ΑΙΑΣ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0034




Παρουσίαση

(Το βιβλιαράκι - πρόγραμμα που εκδόθηκε για την παράσταση του Αμφι-θεάτρου Σπύρου Ευαγγελάτου, περιλαμβάνει ολόκληρο το θεατρικό έργο).
Ο Αίας είναι ένα σπαρακτικά ανθρώπινο έργο. Ο ήρωας -μια μεγάλη προσωπικότητα πού έχει επίγνωση του μεγέθους της- περιφρονεί τίς ανώτερες δυνάμεις καί από την αλαζονεία οδηγείται στην ύβριν. Κυνηγάει το απόλυτο, επιθυμεί να αναμετρηθεί με την υψίστη υπερανθρώπινη εξουσία, αμφισβητώντας την ισχύ της καί αυτό τον καθιστά τραγικό πρόσωπο πού οδηγείται σε βέβαιη συντριβή. Οι μετριότητες της ζωής (Μενέλαος, Αγαμέμνων), πού έχουν ενθρονιστεί στους τίτλους τους, χωρίς να υποπτεύονται ότι υπάρχουν άλλες βαθύτερες όψεις του ανθρωπίνου βίου, συνεργάζονται με τον Οδυσσέα για να εξουδετερώσουν τον Αίαντα. Μετά τη συντριβή του όμως ό Οδυσσεύς διαχωρίζει τη θέση του, αναδεικνύοντας το ηθικό ανάστημά του πού διαφέρει ριζικά από εκείνο των δύο αδελφών. Το δεύτερο μέρος του έργου -μετά τη μοναδική στο αρχαίο θέατρο "επί σκηνής" αυτοκτονία του ήρωα- αποτελεί έναν ύμνο για τίς αρετές του νεκρού Αίαντα. Η ανθρώπινη πλευρά του ήρωα -πού τώρα είναι ισχνό είδωλο του αλλοτινού μεγαλείου του- προβάλλεται από τη σχέση του με τους γονείς του, με το γιο του, τον αδελφό του Τεύκρο, αλλά (κάτι πού δεν έχει παρατηρηθεί) καί με την ομόκλινή του Τέκμησσα. Ο έρωτας της Τέκμησσας για τον Αίαντα διαπερνά όλο το έργο. Αλλά κι ό έρωτας του Αίαντα διαφαίνεται καί εκφράζεται καλυμμένα. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAJAX
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις30x12
ΜετάφρασηΜΥΡΗΣ Χ. Κ. (Κ.Χ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕπιμέλειαΒΙΒΙΛΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
Κωδικός Πολιτείας0341-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS