Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΠΡΙΝΓΚΧΙΛΝΤ ΤΖΑΚ // Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΣΠΡΙΝΓΚΧΙΛΝΤ ΤΖΑΚ

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1831-0089




Παρουσίαση

[...] Ο Σπρίνγκχιλντ Τζακ δεν είναι αποκλειστικό δημιούργημα της πένας κάποιου συγγραφέα. Οι εφημερίδες της δεκαετίας του 1830 είναι γεμάτες με ειδήσεις για επιθέσεις του "Τρόμου του Λονδίνου", άλλες δίκαιες και άλλες άδικες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος και τι έκανε την αρχή. Απλά μπορεί ένας αναγνώστης με ζωηρή φαντασία να επισκέφθηκε τα γραφεία κάποιας εφημερίδας και να δήλωσε πως του επιτέθηκε ένα σατανικό πλάσμα. Οι συντάκτες δεν θ' άφηναν να τους ξεφύγει τέτοια "είδηση".
Αφού η διάδοση εξάντλησε τη χρησιμότητά της σαν είδηση, άρχισαν οι μυθιστορηματικές παρουσίες του Τζακ. Τα λαϊκά φυλλάδια κατέκλυσαν τους πάγκους των βιβλιοπωλών και από εκείνη την στιγμή δεν είχε πια καμιά σημασία αν ο Σπρίνγκχιλντ Τζακ υπήρξε πραγματικά. Οι αναγνώστες τον χρειάζονταν για να ψυχαγωγηθούν και να εκδικηθούν με τη φαντασία τους όποιον τους είχε αδικήσει. Έτσι εξηγούνται και οι πολλές διαφορετικές μορφές που πήρε ο ήρωας. Αρχικά έμοιαζε με διάβολο, αργότερα με κάποιο είδος Μινώταυρου και τέλος μ' έναν όμορφο νεαρό που τα καταφέρνει στις μεταμφιέσεις. Άλλωστε, όσο πιο ανθρώπινος είναι ο εκδικητής τόσο περισσότερες ομοιότητες μπορεί να βρει ο αναγνώστης με τον εαυτό του. Παρά το γεγονός πως ο Μπάτμαν αντικατέστησε ή εκσυγχρόνισε τη μορφή του Σπρίνγκχιλντ Τζακ, ο συγκεκριμένος ήρωας έδειξε μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Άπειρα αφηγήματα, αρκετά θεατρικά έργα, μια κινηματογραφική ταινία (1946) και ένα σύγχρονο ροκ συγκρότημα αποτελούν τις καλλιτεχνικές "εμφανίσεις" του εκδικητή από το 1837 μέχρι σήμερα. (Από την έκδοση)

Οι Εκδόσεις Ηλέκτρα δημιούργησαν τη σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ για να προσφέρουν στους Έλληνες αναγνώστες τις σπάνιες συγκινήσεις που απόλαυσαν εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια διαβάζοντας τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας. Τα κείμενα μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά, μετά από έρευνες σε αρχεία βιβλιοθηκών και περιοδικών, αφού πολλά από αυτά, μόλις τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν πάλι την προσοχή των εκδοτών, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TERROR OF LONDON
ISBN139789606627767
ΕκδότηςΗΛΕΚΤΡΑ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων114
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1831-0089
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

miskzad, titiki2109, sailing, valinita, maria tsadiraki, jargyr1981, airam, peppastas, ΧΡΗΣΤΟΣ619, tzortzov, Miloscc, xaralabos125

Κριτικές για το προϊόν

[13/08/2018] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΕΚΔΙΚΗΤΗ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ/Η ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΙΓΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΕΚΕΙΝΗ ΔΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (1885) ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΣΠΟΣΥΝΕΣ
NICOL M. DONALD
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS