Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ

+
-
FRANZEN JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4878
Τιμή Έκδοσης
€22.20
Τιμή Πολιτείας
€15.54
(-30%)
Κερδίζετε €6.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

23 Δεκεμβρίου 1971: Στο Σικάγο προβλέπεται έντονη κακοκαιρία. Ο Ρας Χίλντεμπραντ, αναπληρωτής πάστορας σε μια φιλελεύθερη εκκλησία των προαστίων, είναι σχεδόν έτοιμος να διαλύσει τον γάμο του στον οποίο πλέον δε βρίσκει χαρά - εκτός αν τον προλάβει η σύζυγός του Μάριον, η οποία επίσης έχει τη δική της μυστική ζωή.
Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κλεμ, επιστρέφει από το κολέγιο, πυρπολημένος από ηθική απολυτότητα και έχοντας προβεί σε μια ενέργεια που θα τσακίσει τον πατέρα του. Η αδελφή του Κλεμ, η Μπέκι, το πλέον δημοφιλές κορίτσι στην τάξη της, γυρίζει την πλάτη της σε ό,τι ήξερε και εντάσσεται στην αντικουλτούρα της εποχής, ενώ ο ιδιοφυής μικρότερος αδελφός, Πέρι, που πουλάει ναρκωτικά σε μαθητές γυμνασίου, αποφασίζει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Καθένας από τους Χίλντεμπραντ αναζητά μια μορφή ελευθερίας που καθένας από τους υπόλοιπους μπορεί να του στερήσει.
Τα μυθιστορήματα του Τζόναθαν Φράνζεν διακρίνονται για τους αξέχαστους χαρακτήρες τους και για τις οξυδερκείς παρατηρήσεις τους πάνω στη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα. Στα Σταυροδρόμια ο Φράνζεν διερευνά την ιστορία μιας γενιάς. Με το χαρακτηριστικό του χιούμορ και τη σύνθετη σκέψη του, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά, δημιουργεί έναν κόσμο που τον νιώθουμε τόσο οικείο. Με συγγραφική μαεστρία, οι οπτικές των πρωταγωνιστών εναλλάσσονται, ενώ το συγκρατημένο σασπένς κλιμακώνεται στην ιστορία μιας οικογένειας από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ σε μια καθοριστική στιγμή ηθικής κρίσης. Το χάρισμα του Τζόναθαν Φράνζεν να συνδέει τη μικρογραφία με την ευρύτερη εικόνα της πραγματικότητας είναι πιο εμφανές από ποτέ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCROSSROADS
ISBN139786180142860
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2022
Αριθμός σελίδων728
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΑΝΖΕΝ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4580-4878
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, agelikiparask, Intacto77, armholster, kknd, doksa, bukovo, alexpyrousis, Platon Manias, apgkiz

Κριτικές για το προϊόν

[22/01/2023] des2007elen2010.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η Αμερικανική κοινωνία της δεκαετίας του 70 σκιαγραφείται με ξεχωριστό τρόπο. Μέσα από τις παράλληλες ζωές των μελών της οικογένειας Χιντελμπραντ, διακρίνει κανεις τη μορφή της αποστασιοποιησης και την έλλειψη συνεκτικών δεσμών ανάμεσα στους γονείς και στα παιδια . Την κατάπτωση αλλά και την ανάγκη, έστω την υστατη στιγμή, να βρεθουν τα μέλη της οικογένειας, έστω και μετά την ξεχωριστή πορεια του καθενός μέσα στη ζωή. Γιατί τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια. Αυτό επιτάσσει η λογική του σκληραγωγημενου στη δουλειά και στη ζωή Περουβιανου φίλου του Κλεμ.
Πολυ ενδιαφέρον βιβλίο. Αξίζει να το διαβάσει κανείς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
ERNST GERHARD
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS