Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

+
-
STEPHENS SIMON
Κωδ. Πολιτείας: 2941-0046
Τιμή Έκδοσης
€7.57
Τιμή Πολιτείας
€6.06
(-20%)
Κερδίζετε €1.51


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πριν από 17 χρόνια δημιουργήσαμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, την κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή βρίσκονται σε ιδρύματα και άλλες δομές αλληλεγγύης. Το 2003 σκηνοθέτησα, στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το έργο "Τέσσερις αχτίδες συν μία ή Το μεγάλο μπλουμ" του Μπρίλη. Ο Μπρίλης είναι ένα αστεράκι που του λείπει η μία του αχτίδα. Έχει λοιπόν την «αναπηρία» του. Αυτό δεν τον εμποδίζει, κι έχει το θάρρος να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από τον ουρανό ως το βυθό της θάλασσας.
Περάσανε από τότε 15 χρόνια, και τώρα, στο "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα", ένας έφηβος, ο Κρίστοφερ, με τη δική του «αναπηρία», έχει το θάρρος να ανοιχτεί στον κόσμο και να ταξιδέψει. Να παλέψει με τις δυσκολίες του, να συγκρουστεί, να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.
Κι εγώ με τις δικές μου αναπηρίες, τέσσερις φορές μεγαλύτερός του, προσπαθώ να ταξιδεύω ανάμεσα στους ανθρώπους και με την τέχνη μου να μιλάω γι' αυτά και για το δικαίωμα του καθενός στη διαφορετικότητά του. Όλοι μας έχουμε τις μικρές ή τις μεγάλες αναπηρίες μας και πρέπει να οπλιζόμαστε με θάρρος, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα των άλλων. Αυτό το έργο, που είναι για όλες τις ηλικίες, με κάνει να χαμογελάω από συγκίνηση, να κλαίω από χαρά. Να σκέφτομαι. Η αισιοδοξία είναι ελπίδα. Το θάρρος, αξία. Η αλληλοκατανόηση, πολιτική θέση.
Ευχαριστώ τον φίλο Σάιμον Στήβενς, που για τρίτη φορά, την τελευταία δεκαετία, μου εμπιστεύεται έργο του. Τον ευχαριστώ επίσης για την εκδοχή του "Σκύλου" που μας έστειλε, με τις διορθώσεις που έκανε ύστερα από την πενταετή σκηνική διαδρομή του έργου στην Αγγλία, όπου το είδαν πάνω από 2.000.000 θεατές, και μετά την περιοδεία στην Αμερική και στην Αυστραλία. (Το σημείωμα του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα σκηνοθέτη - Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Η καταγωγή του σκύλου - Μαρκ Χάντον
Πέντε χρόνια μετά - του Σάιμον Στήβενς
Ο Κρίστοφερ και το σύνδρομο Άσπεργκερ - του Σάιμον-Μπάρον Κόεν
Simon Stevens - Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα βασισμένο στο μυθιστόρημα του Mark Haddon "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time"
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE CURIOUS INCIDENT OF THE DOG IN THE NIGHT-TIME
ΕκδότηςΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΤΕΧΝΗΣ / ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2019
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΟΡΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΙΒΕΝΣ ΣΑΙΜΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2941-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS