Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΠΛΕΘΡΟΝ)

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

+
-
KEROUAC JACK
Κωδ. Πολιτείας: 3490-0018
Τιμή Έκδοσης
€23.39
Τιμή Πολιτείας
€16.37
(-30%)
Κερδίζετε €7.02


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...αυτό είναι το νόημα τού "Στο δρόμο". Τι μας λέει ο αφηγητής του, ο Σαλ Παραντάιζ; "...Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, να μιλήσουν, να σωθούν, που ποθούν τα πάντα την ίδια στιγμή, αυτοί που ποτέ δεν χασμουριώνται ή δεν λένε κοινότοπα πράγματα, αλλά που καίγονται, καίγονται, καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά...".
Αυτή η αναζήτηση επιβεβαίωσης φέρνει τον Σαλ στο δρόμο για το Ντένβερ και το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Τέξας και το Μεξικό, άλλοτε με τον Ντην Μόριαρτι, τον ήρωα-άγιο φίλο του, άλλοτε μονάχο του. [...] Υπάρχουν κομμάτια του "Στο δρόμο" όπου το γράψιμο έχει τόση ομορφιά που σχεδόν σου κόβεται η ανάσα.
Υπάρχει η περιγραφή μιας τσάρκας μ' αυτοκίνητο μέσα απ' όλη τη χώρα που μοιάζει πολύ με μια τσάρκα πάνω σε τραίνο που αφηγείται ο Τόμας Γουλφ στο "Του καιρού και του Ποταμού". Υπάρχουν λεπτομέρειες ενός ταξιδιού στο Μεξικό (κι ένα ιντερλούδιο σ' ένα μεξικάνικο μπορντέλο) που είναι μαζί τρομερές, τρυφερές και αστείες. Και, τελικά υπάρχει μια περιγραφή τζαζ που δεν υπάρχει άλλη τέτοια στο αμερικάνικο μυθιστόρημα, τόσο για τη διορατικότητά της, όσο για το στυλ και την αριστουργηματική τεχνική της. Το "Στο δρόμο" είναι ένα μεγάλο μυθιστόρημα! (New York Times, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON THE ROAD
ISBN139789607599674
ΕκδότηςΠΛΕΘΡΟΝ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1996
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΡΙΝΚΟΥΡ ΑΝΤΡΕ
ΜετάφρασηΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΖΗΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΡΟΥΑΚ ΤΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας3490-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gtvbiris, mtoli, luminous, something, Trismegistos, maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

[20/10/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τό νά αληθεύεις νά είναι τό μόνο πού σέ καίει, νά μήν σέ αφήνει νά κοιμηθείς: όλοι έχουμε έρθει σ αυτήν τήν γή, όντες σέ πορεία.
[09/08/2019] Άσπα Σ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Διάβαζα το βιβλίο ενώ ήμουν κι εγώ στον δρόμο (στο Μετρό για την ακρίβεια) και μπορώ να πω ότι θα μου λείψει η διαδρομή μαζί του. Το συστήνω για περιγραφικές και συναρπαστικές εν κινήσει αναγνώσεις!
[09/04/2015] bobbydee.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Mπορει να μην ειναι και οτι καλυτερο απο λογοτεχνικη σκοπια,αλλα η ουσια του ειναι στην παρουσιαση μιας ολοκληρης γενιας,μιας γενιας που ζητουσε ελευθερια,που μεγαλωνε μεσα στη φτωχια,παλευε να ζησει,στο δρομο και στα υπογεια διαμερισματα.Μπορει να φανει βαρετο σε καποιους,αλλα καποιοι αλλοι θα το γουσταρουν σιγουρα.
[22/01/2015] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το διάβασα την ίδια εποχή σχεδόν με το Τζάνκι του Μπάροουζ και τα θεωρώ ισάξια από λογοτεχνικής άποψης. Αρκετά δύσκολο στην ανάγνωση αλλά με περιγραφές ολοζώντανες. Για να το εκτιμήσει κανείς αντικειμενικά πρέπει να ξεχωρίσει το ιδεολογικό περιεχόμενο εκείνης της γενιάς (Κέρουακ, Γκίνσμπεργκ, Κέσεϊ) από το λογοτεχνικό κομμάτι του.
[28/08/2012] Manuk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Τούτο το βιβλίο μου φαίνεται πραγματικά υπερτιμημένο σε σχέση με την πραγματική του ομορφιά.Η αφήγηση δεν είναι η καλύτερη και σίγουρα το τέλος δε με ικανοποίησε αρκετά,όμως δε θα μπορούσα να μη σταθώ στις περιγραφές των χαρακτήρων οι οποίες είναι πάρα πολύ ζωντανές!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS