Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

+
-
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0486-0172
Τιμή Έκδοσης
€11.94
Τιμή Πολιτείας
€8.36
(-30%)
Κερδίζετε €3.58


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι μυστικά κρύβει ένας παλιός πύργος στη Μάνη και ποια σχέση μπορεί να έχουν δυο παιδιά της εποχής μας με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου; Ζούμε συγχρόνως στο σήμερα και στο χθες; Είναι απίστευτο... κι όμως γίνεται! Κι αν όλη αυτή την περιπέτεια δεν την οργάνωσε ο θείος Βασίλης; Αν η ιστορία της θείας Γκαγκούλ ήταν αληθινή κι οι δείχτες στο ρολόι του Οδυσσέα γύριζαν πράγματι προς τα πίσω; Πού σταματά άραγε η πραγματικότητα και που αρχίζει το παραμύθι; Όμως, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι πάντα εκεί, στο κάστρο, στα στενά δρομάκια, στις εκκλησίες και στα παλάτια της δοξασμένης πολιτείας του Μυστρά... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τρία παιδιά μαθητές του δημοτικού, ξαδέλφια μεταξύ τους, ο (πολυμήχανος κι ηγετικός) Οδυσσέας, η (πρόθυμη και θετική) Ραλλού και ο (άπιστος αλλά πανέξυπνος) Θωμάς θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του αγαπημένου τους θείου Βασίλη για ένα ταξίδι που θεωρούν πως θα είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή εκδρομή στο Μυστρά. Εξαρχής, το στοιχείο του μυστηρίου είναι έντονο και τα παιδιά μέσω γρίφων, μυστικών αποστολών, απρόσμενων συναντήσεων, κωδικοποιημένων μηνυμάτων καλούνται να χαλαρώσουν τους δεσμούς τους με την πραγματικότητα, να πιστέψουν στο μύθο και να γλιστρήσουν σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και την Ιστορία. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν μια άλλη εποχή και μάλιστα το Βυζάντιο θα εκπληρωθεί αφού κάνουν την παραδοχή πως ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό: μπορεί να σταματά, μπορεί και να πηγαίνει προς τα πίσω. Ο Οδυσσέας, ο αφηγητής της ιστορίας παραδέχεται: «Ήξερα πως η φαντασία μου ήταν απέραντη και πως πολλές φορές το φανταστικό το έπαιρνα για αληθινό και το αληθινό για φανταστικό. Όμως αυτό που είχε γίνει πριν από λίγο δεν μπορούσε να μην είναι αληθινό. Είχα δει με τα μάτια μου το ρολόι σταματημένο κι ύστερα τους δείκτες να γυρίζουν αντίστροφα». Ήδη από τον τίτλο του βιβλίου εισάγεται ένα στοιχείο που κατέχει κομβική θέση στην εξέλιξη της αφήγησης, με ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό: το φεγγάρι στην πιο λαμπρή του εκδοχή, την πανσέληνο. Το σκηνικό είναι ο Μυστράς του σήμερα αλλά και η βυζαντινή καστροπολιτεία, η εποχή είναι το Βυζάντιο, τα σύμβολα είναι όλα παρόντα (ο δικέφαλος αετός, το σπαθί του μαρμαρωμένου βασιλιά κ.ά), ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι ολοζώντανος, οι νέοι τους φίλοι έχουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με το παρελθόν και μια τσιγγάνα, η θεία Γκαγκούλ, έχει μια φοβερή ιστορία να πει. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται : Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου που είναι καλοί αναγνώστες και μπορούν να απολαύσουν ένα κείμενο μεγαλύτερης έκτασης. Για ποιο λόγο θα το αγαπήοσυν τα παιδιά : Τα παιδιά θα αγαπήσουν την περιπέτεια, το μαγικό ταξίδι στο χρόνο, τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των μικρών ηρώων. Οι διακοπές χωρίς τους γονείς, η διαμονή σε έναν πύργο με μυστικό δωμάτιο, η συνάντηση με άλλα παιδιά και το μοίρασμα αγωνιών, ανακαλύψεων και παιχνιδιού θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς : Μια ιστορία μυστηρίου και περιπέτειας για τα παιδιά, που τα οδηγεί με τη φαντασία αλλά και την επίκληση της πίστης και ταυτοχρόνως την καταφυγή στα ευρήματα της επιστήμης σε τόπους ιστορικούς, είναι μια πολύ καλή αφορμή για να μάθουν, να σκεφτούν, να ερευνήσουν και να εκτιμήσουν αξίες όπως η συντροφικότητα, η αγάπη, η παράδοση. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 25/05/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609550550
ΕκδότηςΕΝ ΠΛΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΑΝΤΩΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕικονογράφησηΓΟΥΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0486-0172
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

[21/01/2021] VickyKL.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συστήνω ανεπιφύλακτα όλα τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα! Ιστορικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, παράδοση και θρύλοι δίνονται όμορφα και περιπλεκονται έντεχνα με μια δόση περιπέτειας, αγωνίας αλλά και πολύ χιούμορ!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
€16.92 €5.92
(-65%)
Κερδίζετε €11.00
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ
LLAMAZARES JULIO
€7.42 €3.34
(-55%)
Κερδίζετε €4.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS