Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.1010 Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1010

+
-
STOWE HARRIET-BEECHER
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0161
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βρισκόμαστε στα μέσα του περασμένου αιώνα, λίγα μόνο χρόνια πριν από την απελευθέρωση των Νέγρων της Αμερικής, που όπως ξέρουμε, προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις Πολιτείες του Βορρά και του Νότου.
Σε μια φυτεία στην Πολιτεία του Κεντάκυ, ζούσε ένας νέγρος δούλος ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΘΩΜΑΣ, όπως τον φώναζαν όλοι. Ήταν πολύ καλός, ικανός, έξυπνος και τίμιος και τον αγαπούσαν πολύ τ' αφεντικά του. Όμως ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο κ. ΣΕΛΜΠΥ, είχε χρέη. Για να ανταπεξέλθει ήταν υποχρεωμένος να πουλήσει μερικούς από τους δούλους του στον δουλέμπορο ΧΑΛΕΫ, έναν τύπο κακό και απάνθρωπο, που πίστευε ότι οι νέγροι είναι εμπορεύσιμα ζώα.
Ο Χάλεϋ διαλέγει τον μπάρμπα-Θωμά και το μικρό αγοράκι μιας μαύρης, της Ελίζας, τον Χάρη. Με βαριά καρδιά, ο κ. Σέλμπυ παίρνει τα χρήματα που προσφέρει ο δουλέμπορος και υπογράφονται τα χαρτιά. Αλλά ο Σέλμπυ έχει σκοπό μόλις εξοικονομήσει λεφτά να αγοράσει ξανά τον μπάρμπα-Θωμά.
Το ίδιο βράδυ, η Ελίζα τρέχει στη καλύβα που μένει ο Θωμάς με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Τον πληροφορεί ότι ο κύριός του τους πούλησε σε δουλέμπορο και τον συμβουλεύει να φύγει μαζί της. Μα ο Θωμάς αρνείται. Δεν μπορεί να προδώσει την εμπιστοσύνη του αφέντη του.
Η Ελίζα φεύγει με το παιδί της. Είναι κι οι δυο ανοιχτόχρωμοι. Ίσως τα καταφέρει να φτάσει σε Πολιτεία που δεν ισχύει το καθεστώς της δουλείας. Ο δουλέμπορος πληροφορείται την απόδραση. Αρχίζει μια δραματική καταδίωξη. Στο μεταξύ, ο Χάλεϋ αλυσοδένει τον Θωμά, τον αποβιβάζει σε ποταμόπλοιο και τον πηγαίνει στη Νέα Ορλεάνη για να τον πουλήσει σε σκλαβοπάζαρο.
Με το ίδιο πλοίο ταξιδεύει ο κ. ΣΑΙΝ - ΚΛΑΙΡ με τη μικρή κόρη του ΕΥΑ. Ο Θωμάς σώζει τη μικρή όταν σε μια στιγμή έπεσε από το ποταμόπλοιο και κινδύνευε να πνιγεί. Και ο Σαιν-Κλαιρ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγοράζει τον Θωμά από τον δουλέμπορο.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η καταδίωξη της Ελίζας από τους ανθρώπους του Χάλεϋ συνεχίζεται. Μόνο που η Ελίζα στέκεται, επί τέλους, τυχερή. Την φιλοξενούν σ' ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του είναι εναντίον της δουλείας. Γίνεται μάχη ανάμεσα στους δουλεμπόρους και τους προστάτες της Ελίζας. Και στο τέλος, η φτωχή νέγρα σώζεται και κερδίζει την πολυπόθητη ελευθερία της.
Κι' ο Θωμάς; Τι απόγινε ο πιστός δούλος με την τόσο μεγάλη καρδιά;
Κατά τα φαινόμενα έχουν τελειώσει τα βάσανά του στο αρχοντικό του Σαιν - Κλαιρ. Όχι. Ένα απροσδόκητο γεγονός και μια σειρά από ατυχήματα δημιουργούν και κορυφώνουν το δράμα. Ένα δράμα συγκινητικό, συγκλονιστικό, που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα ως την τελευταία σελίδα του μοναδικού αυτού αναγνώσματος. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΟΟΥ ΧΑΡΙΕΤ-ΜΠΙΤΣΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0590-0161
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vasilisapos, nektaria_karali

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
STEVENSON ROBERT-LOUIS
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS