Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες Δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 150000 τίτλους

Παρουσίαση

[...] Οι εκδόται του παρόντος ΜΕΓΑΛΟΥ Λεξικού, συναισθανθέντες την ανάγκην αυτήν, κατέγιναν από πολλών ετών, με την συνεργασίαν επιστημόνων και ειδικών όλων των κλάδων, με την αποθησαύρισιν των εγκατεσπαρμένων εις ογκώδη και πολυειδή επιστημονικά και τεχνικά συγγράμματα όρων και πληροφοριών. Παρηκολουθήθησαν αι νέαι επιστημονικαί και τεχνικαί πρόοδοι και η συνοδεύουσα αυτάς λογοπλαστική μέχρι της τελευταίας στιγμής.
Και από της απόψεως αυτής οι εκδόται φιλοδοξούν ότι δίδουν εις το ελληνικόν κοινόν λεξικόν ανώτερον ακόμη και των υπαρχόντων μεταξύ των μεγαλυτέρων γλωσσών του πολιτισμένου κόσμου. Το ανά χείρας Λεξικόν είναι π.χ. ανώτερον και πληρέστερον των υπαρχόντων αγγλογαλλικών ή αγγλογερμανικών λεξικών.
Άλλο στοιχείον το οποίον έλαβαν σοβαρώς υπ' όψιν οι εκδόται του παρόντος Λεξικού είναι η εξέλιξις της ελληνικής γλώσσης. Εις πολλά λεξικά αι ελληνικαί ερμηνείαι των λέξεων ή των φράσεων είναι απιθάνως αρχαϊστικαί. Ονόματα φυτών, πτηνών, ζώων, αλλά και εργαλείων, σκευών, τροφίμων κτλ. μεταφράζονται με αρχαιοπρεπή ονόματα τα οποία είναι εξ ίσου ακατανόητα με την αγγλικήν λέξιν.
Και όμως συχνά πρόκειται περί πραγμάτων τα οποία λέγομεν καθημερινώς με την κοινήν ονομασίαν των. Εις την περίπτωσιν αυτήν κατεβλήθη φροντίς να δοθή, παραπλεύρως προς την επιστημονικήν ονομασίαν, η ζώσα ονομασία του φυτού, του ζώου, αλλά και του εργαλείου κτλ.
Έπειτα, ελήφθη υπ' όψιν το γεγονός ότι αι λέξεις δεν είναι άψυχα αντικείμενα, δυνάμενα ν' αποδοθούν μονολεκτικώς εις άλλην γλώσσαν. Είναι ζώσαι έννοιαι που, αναλόγως της φράσεως εις την οποίαν ευρίσκονται, αποδίδονται κατά τον ένα ή άλλον τρόπον εις την ελληνικήν. Εκ τούτου η ανάγκη να παρατεθούν πολλά παραδείγματα δεικνύοντα πως πολλάκις μια αγγλική φράσις αποδίδεται εις την ελληνικήν με φράσιν η οποία καμμίαν ή ελαχίστην μόνον σχέσιν έχει με την κατά λέξιν μετάφρασιν της αγγλικής φράσεως. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Σύμβουλοι και Συνεργάτες
Λ. ΑΚΡΙΤΑΣ
SARAH ELIZABETH ARNOLD
Γ. ΒΑΒΑΡΕΤΟΣ
Τ. ΒΕΡΙΤΣΗΣ
ΣΠ. ΒΛΗΣΜΑΣ
ΟΡ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΑΘ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ρ. ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ-ΖΗΣΗ
Ν. ΜΠΑΡΚΑΣ
Ν. ΝΟΜΙΚΟΣ
Ι. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Α. ΠΟΛΥΖΩΪΔΟΥ
Ι. ΡΗΓΟΣ
Ε. ΡΟΔΗΣ
ΧΡ. ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ι. ΣΠΑΝΙΔΗΣ
Π. ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ
Κ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΟΔΥΣΣΕΥΣ
Αριθμός σελίδων962
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας3071-0000
Θέμα

Οι αναγνώστες του βιβλίου έγραψαν

Δεν υπάρχουν κριτικές γι' αυτόν τον τίτλο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

ΠροσφορέςΠερισσότερα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ
HESSE HERMANN
€13.78 €6.89
(-50%)
Κερδίζετε €6.89
ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
HARPUR JAMES
€24.90 €8.72
(-65%)
Κερδίζετε €16.18

Κατά τ’ άλλα ...Περισσότερα

O Samuel Beckett σκηνοθετεί το ''Τέλος του Παιχνιδιού"

ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα

Roberto Bolano: Αμερικάνικοι οργασμοί στο διάστημα Ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει με το σεξ ή με τη θρησκεία. Όλα δείχνουν –αχ τι ανελέητη εποχή, Θεέ μου– ότι αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές εναλλακτικ...

Βρείτε μας στο...

Ασφαλείς Συναλλαγές

Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank
Verisign Eurobank EFG
Paypal MyBank