Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΡΕΤΑ

Συζητήσεις και πορτρέτα

+
-
CAPOTE TRUMAN
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0573
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τον Απρίλιο του 1955, ο Τρούμαν Καπότε και η Μέριλιν Μονρόε συναντιούνται στην κηδεία μιας παλιάς ηθοποιού και βγαίνουν οι δυο τους για μια μεγάλη βόλτα στη Νέα Υόρκη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο συγγραφέας συνομιλεί στις φυλακές του Σαν Κουέντιν με τον Μπομπ Μποσολέιγ, τον άνθρωπο που για χάρη του η Σάρον Τέιτ και άλλοι τέσσερις αθώοι δολοφονήθηκαν από την οικογένεια Μάνσον. Και στο κλείσιμο της δεκαετίας του '70 ο Καπότε ζει μια αξέχαστη εμπειρία συνοδεύοντας μια θρησκευόμενη μαύρη καθαρίστρια που διώχνει τα βάρη της ζωής με τη βοήθεια της μαριχουάνας.
Τρεις πολύ διαφορετικές συνομιλίες και τρεις από τις πιο ξεχωριστές συγγραφικές στιγμές του Τρούμαν Καπότε, που εντυπώνονται απευθείας στο μυαλό σαν εμπιστευτικός ψίθυρος σε μια κατάμεστη αίθουσα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ένα όμορφο παιδί
Και τότε άρχισαν όλα
Η δουλειά μιας μέρας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMUSIC FOR CHAMELEONS
ISBN139789604368327
ΕκδότηςΟΞΥ
ΣειράΕΠΙΛΕΚΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις16x12
ΜετάφρασηΠΑΙΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΟΥΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0160-0573
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

christoforos, spirosnikos, Antisocial, ΦΜ70, dchalkidis, Nefeli Karapiperi, tim8, papadimitriouath

Κριτικές για το προϊόν

[20/06/2022] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα μικρό λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό διαμαντάκι που αποτελεί το ένα μέρος (το τελευταίο) από το βιβλίο του Καπότι 'Music for Chameleons' που κυκλοφόρησε το 1980.
Το 1ο μέρος είναι κάποιες ώρες που περνάνε μαζί η Μέριλυν με τον Καπότι αφού συναντιούνται στην κηδεία μιας φίλης τους, της ηθοποιού Κόνστανς Κόλιερ. Το σημαντικό στοιχείο αυτής της αρκετά χιουμοριστικής συζήτησης είναι το πόσα στοιχεία της προσωπικότητας της ηθοποιού ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη.
Το 2ο μέρος είναι, ουσιαστικά, μια συνέντευξη που πήρε στις φυλακές ο Καπότι από έναν εγκληματία, φίλο του Μάνσον ο οποίος μαζί με την ομάδα του προσπάθησε να αθωώσει με οδυνηρά αποτελέσματα.
Το 3ο μέρος είναι, επίσης, κάποιες ώρες που περνά ο Καπότι με την οικιακή του βοηθό, μια αλέγκρα μαύρη που πιστεύει στη θρησκεία και στο Θεό, αλλά.... και που ξεπερνά τα προβλήματα του ρατσισμού που βιώνει ή τα οικογενειακά και εργασιακά εμπόδια με έναν ιδιότυπο τρόπο.
Από τα πιο ενδιαφέροντα μικρά βιβλία της φετινής σεζόν που δημιουργεί την εντύπωση στον αναγνώστη ότι κάνει ταξίδι στο χρόνο, και βρίσκεται στο παλμό των γεγονότων. Θα έπρεπε να είχε, όμως, μεταφραστεί ολόκληρο το πρωτότυπο βιβλίο.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
WHITAKER CHRIS
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS