Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ // ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

+
-
ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΠΕΛΑ (NIEMANDS ROSE)
Κωδ. Πολιτείας: 0420-0241
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Καλοκαίρι. Καθώς χαράζει στο Άμστερνταμ, ένα πτώμα ξεβράζεται στις όχθες του ποταμού. Ένας Βραζιλιάνος μετανάστης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της βρετανικής αστυνομίας. Η μέρα προχωράει. Καύσωνας και οχλαγωγία. Μια ομάδα ακτιβιστών εισβάλλει σε κάποια πλαζ επιβάλλοντας ενός λεπτού σιγή. Σουρουπώνει. Από τον ορό του γέροντα, που δεν περιμένει επισκεπτήριο, στάζει στάλα στάλα η μοναξιά. Τη νύχτα, στη νότια Κρήτη, μια μαμά με το μωρό στην αγκαλιά προσπαθεί να διακρίνει τα φώτα της Λιβύης στο βάθος του ορίζοντα. Χειμωνιάζει, ένα χαλίκι θα σφηνώσει στους αρμούς του παπουτσιού της και θα βρει τη θέση του ανάμεσα σε μια συλλογή από βότσαλα. Μία κυρία συλλαμβάνεται από τους σεκιουριτάδες ενός πολυκαταστήματος στο γιορτινό Δουβλίνο, καθώς κλέβει μια κασετίνα, ενώ ο υπερτυχερός ενός λαχείου κρεμάει την ταμπέλα hunger στο Στραντ της μητρόπολης. Μια φανταστική πόλη μετατρέπει το χριστουγεννιάτικο κλίμα φιλανθρωπίας σε εξέγερση. Αργίες μπελ επόκ. Ζωντανεύουν οι πολαρόιντ. Χορεύουν σε παραπήγματα στην εξοχή της Πρωτομαγιάς, στο χώμα το νωπό στην ύπαιθρο της Καθαρής Δευτέρας, με φόντο συρματοπλέγματα σ' ένα χωράφι της Ανάστασης, σε κάποια σαλοτραπεζαρία της Πρωτοχρονιάς, σε χορό εργαζομένων της Απόκριας. Η Ελπίδα, η μάνα του νάνου, χορεύει στην αυλή του χαμόσπιτου. Ξημερώνει Κυριακή γκραν γκινιόλ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Niemands Rose γράφει πυκνά αλλά χωρίς βάρος, δεν αποσιωπά παρά μόνον όπου είναι πραγματικά απαραίτητο. Ο τόνος της επαμφοτερίζει διαρκώς μεταξύ του παιγνιώδους ή του αποστασιοποιημένου από τη μια μεριά και του έντονου και μύχιου από την άλλη, συνήθως μέσα από την ανεπαίσθητη αλλαγή οπτικών γωνιών ("Επικήδειος αντίλογος"). Πολλές φορές η συγκίνηση ανεβαίνει αναπόφευκτη και φαινομενικά απρόκλητη ("Τα δώρα που σπάνε"), αφού η γραφή δεν είναι ούτε συναισθηματική, αλλά ούτε κι επιτηδευμένα χαμηλόφωνη. Ίσα ίσα, πολλές φορές η φωνή της αρθρώνεται δυνατά και καθαρά ("Πλαστική σακούλα"), υψώνεται σχεδόν στεντόρεια. Αλλά χωρίς κορώνες, τσιρίδες και γατίσιους βοκαλισμούς. Γιατί η γραφή της δεν είναι γυναικεία, [...]. Παρόλα αυτά, "Τα φώτα στο βάθος" δε θα μπορούσαν παρά να είναι γραμμένα από γυναίκα, αφού ενσωματώνουν τον αγώνα της γυναικείας ψυχής και του γυναικείου νου να σταθούν και να μιλήσουν. Τα κείμενα του βιβλίου, μέσα από την ίδια την πράξη της γραφής τους, ξορκίζουν αυτό που επισήμανα παραπάνω: τους τρόπους με τους οποίους η γυναίκα ωθείται και σύρεται να υιοθετήσει το πώς τη βλέπουν οι άλλοι (To be a woman, "Για τη γυναίκα, το γήρας, το γαμώτο", "Είναι τα φιλιά σου φυλακή"). Παράλληλα, το ύφος της Niemands Rose δεν το διακρίνει καμία κλάψα ή ποιητίζουσα στωική μελαγχολία και τίποτε από τα παραπάνω χαρακτηριστικά της "γυναικείας γραφής": είναι ύφος ρωμαλέο, πυκνό, χωρίς αποσιωπητικά και χωρίς κατάχρηση του δεύτερου προσώπου, με εναλλαγές στον τόνο αλλά και στην εστίαση, με άνοιγμα προς τα έξω, προς το ουσιωδώς πολιτικό. Αν η γυναικεία γραφή πατάει πάνω στο καθέκαστο και στον εσωτερικό μονόλογο για να περιαυτολογήσει, τα κείμενα στα 'φώτα στο βάθος' ακολουθούν αντίστροφη πορεία: ξεκινούν από το ατομικό και το προσωπικό για να ανοιχτούν και για να ανοίξουν ("Τα φώτα στο βάθος του ορίζοντα", "Αδιάκοπα"). (Φοίβος Παναγιωτίδης, Bookpress.gr, 13/6/2013)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Αληθινά χαράματα
Λοταρία
Και επί γης Irene
"γλύπτης των ανθρώπων παράφορος"
Το μυστικό της μακροζωίας
Oh, Christmas free
Κυνήγι
Βιβλιακή καταστροφή
Επικήδειος αντίλογος
Έρωτας στο Διαδίκτυο
Μισό αιώνα, μισό ζευγάρι στις πλατείες
Ρομπέν των αγορών
Το λάθος
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
Όλα γραμμένα είναι
Πλαστική σακούλα
Στο δρόμο
Αυτός, αυτή, αυτισμός
Απαξίωση
Τα δώρα που σπάνε
Ατσιού
Κόκκινο τριαντάφυλλο
Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου
Για τη γυναίκα, το γήρας, το γαμώτο
Είναι τα φιλιά σου φυλακή
Η γυμνή κυρία
"Νά 'ρθεις τυχαία στο 8ωρο να σταματήσουν να πονάνε τα πόδια μου"
To be a woman
Η τέχνη της πέτρινης φιλίας
Τα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
Χωρίς χορό
Εκκωφαντική σιωπή
Κυριακές γκραν γκινιόλ
Μπελ επόκ της Κυριακής
Το χαλίκι
Ενός λεπτού σιγή
Τα φώτα στο βάθος του ορίζοντα
Αδιάκοπα
Αγάπη, ρε
Χρώματα κι αρώματα
Λεπτομέρειες
ISBN139789605371739
ΕκδότηςΑΠΟΠΕΙΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων126
Διαστάσεις21x13
Κωδικός Πολιτείας0420-0241
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vickouleta

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Pattyartmara, absolouta

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS