Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΨΕΙΣ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΨΕΙΣ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

+
-
ΤΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1510-0139
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι αντιλήψεις εκείνες που κατά κύριο λόγο συνίστανται στην άρνηση της προνεωτερικότητας του έθνους (ελληνικού και άλλων), καθώς και εκείνες οι οποίες, στο όνομα μιας συγκεκριμένης ερμηνείας του «αντιεθνικισμού», υποστηρίζουν ότι το έθνος είναι, εκτός από ένα ψέμα, κάτι το αντικειμενικά βλαβερό για τους ανθρώπους, που πρέπει να ξεπεραστεί. Οι υποστηρικτές των απόψεων της πρώτης κατηγορίας καλούνται παρακάτω εθνοαποδομιστές. Ασφαλώς δεν είναι κάθε εθνοαποδομιστής και οπαδός της κατάργησης των εθνών, ο οπαδός όμως της κατάργησης των εθνών είναι εξ’ αρξής εθνοαποδομιστής, στο βαθμό στον οποίο η αποδόμηση του έθνους βοηθά στον αντικειμενικό στόχο του. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604271777
ΕκδότηςΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΣειράΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1510-0139
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

angeta

Κριτικές για το προϊόν

[10/04/2022] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ αξιόλογο βιβλίο. Στο πρώτο μέρος σχολαστικά αντικρούονται οι επιστημονικοφανείς προσπάθειες αποδόμησης του νεωτερικού έθνους. Πχ η άποψη πως έθνος υπάρχει μόνο εφόσον υπάρχει εθνικό κράτος και νομιμοφροσύνη σε αυτό ή πως οι Βυζαντινοί δεν ήταν Έλληνες. Ο Ταχόπουλος επισημαίνει τις αντιφάσεις των αναθεωρητών ιστορικών σχετικά με τη συνέχεια του ελληνικού έθνους ,καθώς και την απαράδεκτη προσπάθειά τους να εξιδανικεύσουν την οθωμανική αυτοκρατορία.Οι Έλληνες διαφωτιστές ήταν αυτοί που δημιούργησαν την εικόνα των Τούρκων ως βάρβαρων και αιμοδιψών σφαγέων των Ελλήνων. Οι ίδιοι επίσης, με πρώτο τον Κοραή,υπερασπίστηκαν την ανωτερότητα της χριστιανικής θρησκείας .Και το δεύτερο μέρος είναι εξίσου ενδιαφέρον. Εκεί αναλύονται τα προβλήματα της ιδεολογίας του λεγόμενου αντιεθνικισμού με ωραία επιχειρηματολογία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS