Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΑΜΠΥΡΙΔΕΣ

ΛΑΜΠΥΡΙΔΕΣ

TAGORE RABINDRANATH (NOBEL 1913)
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0092




Παρουσίαση

Ο Rabindranath Tagore, δέκατος τέταρτος γιος του μυστικιστή και θρησκευτικού ηγέτη Debendranath Tagore, γεννήθηκε το 1861 στην Καλκούτα. Η οικογένειά του ανήκε στους πιο προοδευτικούς κύκλους του περασμένου αιώνα και έδωσε ποιητές, καλλιτέχνες, μουσικούς, και θρησκευτικούς μεταρρυθμιστές που συνέβαλαν πολύ στην πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της Ινδίας.
Σε ηλικία δεκαεφτά χρονών πήγε στην Αγγλία για πανεπιστημιακές σπουδές. Γυρίζοντας στην Ινδία ασχολήθηκε συστηματικά με τα εκπαιδευτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η απέραντη χώρα του. [...]
Άρχισε να δημοσιεύει νεότατος λυρική ποίηση και αργότερα ασχολήθηκε σχεδόν με όλα τα είδη του γραπτού λόγου. Δημοσίεψε διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, κριτικές εργασίες, δοκίμια με πολιτικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και θρησκευτικές και φιλοσοφικές μελέτες. Σε ηλικία 60 χρονών επιδόθηκε με επιτυχία στη ζωγραφική. Τα τραγούδια του ακόμα τραγουδιούνται από τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του.
Συνέχισε να γράφει και να εκδίδει βιβλία ως το θάνατό του. [...]
Οι "Λαμπυρίδες", που μεταφράστηκαν από τον ίδιο στα αγγλικά, είναι μια συλλογή από λυρικά επιγράμματα που η απλότητα και αυστηρότητα της έκφρασης τα μεταμορφώνει σε φιλοσοφικούς αφορισμούς και η ελλειπτικότητά τους "ανοίγει μακριές προοπτικές".
Για το πολύπλευρο δημιουργικό του έργο, για την αγάπη του προς τους απλούς ανθρώπους που προσπάθησε σ' όλη του τη ζωή να βοηθήσει και να μορφώσει, για το όραμα που είχε για την Ινδία και όλον τον κόσμο, για την αγάπη του προς την επιστήμη και τις φιλοσοφικές του αγωνίες, για την πρακτική και συγχρόνως μυστικιστική φύση της προσωπικότητάς του, και για τις πανθεϊστικές του αντιλήψεις ο Rabindranath Tagore μπορεί να συγκριθεί με τον Goethe. Και οι δύο αγάπησαν και πίστεψαν στο ανθρώπινο πνεύμα, ενώ συγχρόνως δεν έπαψαν να ψάχνουν για τον ορισμό του "Υπέρτατου Όντος" που θα διευρύνει την έννοια του Θεού. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1989
Αριθμός σελίδων116
Διαστάσεις25x17
ΜετάφρασηΤΣΑΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΓΑΒΑΛΑΣ ΝΙΚ., ΛΙΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΓΚΟΡ ΡΑΜΠΙΝΤΡΑΝΑΘ
Κωδικός Πολιτείας2010-0092
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, geopap1984, lab.alex, angeta

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΜΗΔΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ - ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ - ΕΚΑΒΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS