Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ ( ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ )

ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ

+
-
GOGOL NIKOLAI
Κωδ. Πολιτείας: 1780-0160
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ «Ταράς Μπούλμπα» έγινε δεχτή με μεγάλο ενθουσιασμό στη Ρωσία από την πρώτη κιόλας έκδοσή της. Ο Μπελίνσκη τη χαρακτήρισε «κολοσσιαίο έργο». Ήταν για την εποχή του συγγραφέα ένα τολμηρό, νεωτεριστικό έργο που για πρώτη φορά με τέτοια ποιητικότητα, με τέτοια καλλιτεχνική τελειότητα παρουσίασε στη ρωσική λογοτεχνία την ηρωική ατμόσφαιρα της εθνικής ζωής, τη δύναμη και τη γοητεία των λαϊκών χαρακτήρων. Τέτοιο βιβλίο δεν είχε γνωρίσει η Ιστορία ακόμη και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Και η νεωτεριστική σημασία της νουβέλας του Γκόγκολ βρίσκεται πιο πολύ στο γεγονός ότι σαν κύρια δύναμη των ιστορικών γεγονότων προβάλλει εδώ ο λαός. Ο Γκόγκολ και ο Πούσκιν είναι κείνοι που πρώτοι στην εθνική ρωσική λογοτεχνία παρουσίασαν τις λαϊκές μάζες σαν κινητήρια δύναμη της Ιστορίας. Και αυτό στάθηκε η μεγαλύτερη κατάκτηση του ρωσικού ρεαλισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

1 - 12
ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ Σ. ΜΑΣΙΝΣΚΙ
Ο Ταράς Μπούλμπα του Γκόγκολ
Βιογραφικό σημείωμα
Λεπτομέρειες
ISBN139789602089491
ΕκδότηςΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΤΣΙΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΓΚΟΛ ΝΙΚΟΛΑΙ
Κωδικός Πολιτείας1780-0160
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/11/2022] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό μυθιστόρημα/νουβέλα του αναδυόμενου ρωσικού ρεαλισμού (με αρκετά στοιχεία ρομαντισμού, κυρίως ως προς τη γλώσσα και το χαρακτήρα του Αντρέι). Ο Γκόγκολ πατάει γερά πάνω στην κοζακική παράδοση των Ουκρανών και συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία με καθαρή γραμμή και πλοκή - καλειδοσκόπιο του κοζάκικου κόσμου και κοσμοθεωρίας. Ο Τάρας Μπούλμπα (ο οποίος θυμίζει κάποιες φορές τον καζαντζακικό Καπετάν Μιχάλη - ή μάλλον, τούμπαλιν!) είναι ο κύριος άξονας της ιστορίας, αλλά πρωταγωνιστής είναι η κοζακική φυλή. Ο Γκόγκολ παίρνει πολλά (ιστορικά) στοιχεία από την ιστορία των Κοζάκων, τα επανατοποθετεί σε ένα χλιαρό ιστορικό πλαίσιο και μάς παραδίδει ένα χρονικό της ιδιαίτερης αυτής φυλής, η οποία παρουσιάστηκε στο ιστορικό προσκήνιο εν μέσω εθνοκαθάρσεων, άγριων πολιτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων και υπαρξιακών απειλών εξ' Ανατολών, κατάφερε να επιβιώσει και να καθιερωθεί ως η κύρια φυλετική και πολιτισμική ομάδα των στεπών του Δνείπερου. Το βιβλίο είναι γεμάτο βία, όπως ήταν η ζωή κι ο θάνατος των Κοζάκων, συγκρούσεις, αίμα - και κάπου εκεί, και λίγο έρωτα. Ο Τάρας Μπούλμπα είναι ένα έργο αναφοράς για τη ρωσική/ουκρανική λογοτεχνία, το οποίο αξίζει να διαβαστεί. Η μετάφραση της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν πολύ καλή, έρρεε το κείμενο αβίαστα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS