Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΛΙΤΟΣ (ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 376 / ΣΕΙΡΑ)

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΛΙΤΟΣ

+
-
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΜΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7617
Τιμή Έκδοσης
€18.50
Τιμή Πολιτείας
€12.95
(-30%)
Κερδίζετε €5.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας παράξενος έρωτας στα 3.339 μέτρα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χόλιγουντ, στην Αβάνα και στο Κούσκο του Περού, με προορισμό το Μάτσου Πίτσου. Το άγνωστο γαμήλιο ταξίδι» του -επτά μηνών- στην Αμερική προ της αβύσσου.
Ένας ηγέτης με κομμένα φτερά, με τα κομμάτια του να περιπλανούνται σε διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου, την καρδιά του να σπαράσσει στη Σμύρνη ενώ μεταφράζει Θουκυδίδη και συγκρίνει τον όλεθρο των Αθηναίων στη Σικελική εκστρατεία με τον επικείμενο στη Μικρασιατική. Στο φως: οι απόκρυφες όψεις του το μυστικό της συζύγου το αίνιγμα Ντομινί τα διλήμματα, οι σκιές και οι ψίθυροι μιας εποχής τα πορτρέτα των μεγάλων πρωταγωνιστών οι αρχιερείς της διαπλοκής η διασταύρωση με τις πιο θαυμαστές και διάσημες γυναίκες της Ευρώπης η νύχτα που η Έλενα «έφαγε» τον Βενιζέλο τα ασήμαντα που κρύβουν τα σημαντικά.
Η αληθινή Ιστορία αφήνει τα σκούρα γυαλιά, βάζει χρωματιστά και μας δίνει ένα διαχρονικό ανθρώπινο και πολιτικό μάθημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εν πλω: Γυναίκες, γυναίκες!
Σκοτεινά πρόσωπα
Σκιές και ψίθυροι
Ο αρχιερέας της διαπλοκής και οι δύο θαυμαστές Μαρίες
Από τη σύγκρουση με τον Κέινς στο τρίγωνο: Ιρένε, Βιρτζίνια, Βίτα
Νέα Υόρκη: Μία εξομολόγηση δίχως όρια
Πάσο Ρόμπλες και Χόλιγουντ: Moonlight Sonata
Αβάνα-Κούσκο: ένας έρωτας στα 3.399 μ.
Η νύχτα που η Έλενα «έφαγε» τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
ISBN139789601665450
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΘΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7617
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pigkouinos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agronomist, ΧριστόφοροςΝταν, Mados, Dimi777

Κριτικές για το προϊόν

[15/04/2019] ATCO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σε αρκετά σημεία με κούρασε. Θα μπορούσε η μυθιστορία να ήταν πιο ελκυστική. Τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
[12/10/2017] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο γεμάτο παρασκηνιακά και ανεκδοτολογικά γεγονότα, τα οποία χάνονται ανέμσα στις γραμμές της επίσημης ιστορίας. Πεζογραφικά/λογοτεχνικά δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά ο συγγραφέας παραθέτει έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών, γεγονότων, σχέσεων κ.λπ. σχετικά με τη ζωή του Βενιζέλου, από την εποχή που ήταν στην Κρήτη μέχρι και το τέλος του το 1936. Η πολύ στενή φιλική σχέση του με τον Λόυντ Τζορτζ, η σύγκρουσή του με τον Κέυνς, οι σχέσεις του με Βρετανούς διπλωμάτες όπως ο Νίκολσον και οι συναντήσεις με τη Βιρτζίνια Γουλφ και τον Προυστ, ο οποίος γυρόφερνε στη Διάσκεψη των Βερσαλλιών, η συγκρουσιακή σχέση της Έλενας Σκυλίτση (Βενιζέλου) με το Σοφοκλή Βενιζέλο και τους Κρήτες συντρόφους του Βενιζέλου, η μυστηριώδης προσωπικότητα του Μπαζίλ Ζαχάρωφ, ο ρόλος των καπιταλιστών της εποχής (Ζαχάρωφ, Μποδοσάκης) στην εξέλιξη των γεγονότων (Μικρασιατική Εκστρατεία κ.λπ.),η ανήσυχη ζωή της Μαρίας Βοναπάρτη, της παρολίγον βασίλισσας της Ελλάδας, η αντιμετώπιση του Βενιζέλου από Κυπρίους και Ποντίους, η συμεμτοχή του στη Μασονική Στοά, η (αρνητική) γνώμη του για τον Καζαντζάκη (τον οποίο είχε κοντά του στο Παρίσι) και τη συμπεριφορά του, κ.λπ. κ.λπ. Γενικώς, ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες, που πολλές από αυτές τις ξεχνάς μετά από λίγες σελίδες, αλλά με το διάβασμα της τελευταίας σελίδας, έχεις μια έτι σαφέστερη εικόνα της εποχής του Βενιζέλου και των προσωπικών σχέσεών του, που πολλές φορές έκριναν τον ρου της ιστορίας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα. Να αποφευχθεί από όσους δεν έχουν κάποια γνώση της εποχής αυτής, διότι θα 'χαθεί'.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS