Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΘΕΟΦΑΝΩ // (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑ

ΘΕΟΦΑΝΩ

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ)

ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0341-0022




Παρουσίαση

Το βιβλιαράκι - πρόγραμμα που εκδόθηκε για την παράσταση του Αμφι-θεάτρου Σπύρου Ευαγγελάτου, περιλαμβάνει ολόκληρο το θεατρικό έργο.
(...) Στήν Θεοφανώ το βυζαντινό ιστορικό πλαίσιο είναι για τον Τερζάκη μόνο αφορμή. Πετυχαίνει μια βαθιά ψυχογραφική προσέγγιση των κεντρικών του χαρακτήρων, ενώ ή ατμόσφαιρα του έργου συχνά αγγίζει τα όριο της τραγωδίας. Η γοητεία του βυζαντινού περίγυρου ποτέ δε γίνεται στόχος του έργου. Υποβόσκει απλώς δίνοντας ένα παράξενο "χρώμα" στην όλη σύνθεση. Ο Σαίξπηρ, αλλά καί μ' άλλον τρόπο ό Ίψεν, ίσως κι ό Σάρτρ, φαίνεται να έχουν επηρεάσει τον Τερζάκη. Ωστόσο το έργο είναι καθαρά τερζακικό, φέρνει την προσωπική του πνευματική σφραγίδα που συνδέεται άρρηκτα καί με την εξοχή χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Η άψογη δομή του έργου, ή συναρπαστική πλοκή του, ή εσώτερη ποίηση πού αναδίδει, ή γλώσσα του, ή απρόσμενη καί "μοντέρνα" ανέλιξη των χαρακτήρων, σε συνδυασμό με την απελπισμένη μεταφυσική αναζήτηση του Τερζάκη πού την αφήνει να κυμαίνεται σ' ένα μυστικιστικό, διαχρονικό "χώρο" (βυζαντινό κατ' επίφαση), αποτελούν πρόκληση για μια αναβίωση του έργου 50 σχεδόν χρόνια μετά τη συγγραφή του. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟΥ Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1996
Αριθμός σελίδων124
Διαστάσεις30x12
ΕπιμέλειαΒΙΒΙΛΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
Κωδικός Πολιτείας0341-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS