Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ( CUλτ STORIES /ΣΕΙΡΑ )

ΘΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ

+
-
VIAN BORIS
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0006
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τον Νοέμβριο του 1946 ένας Παριζιάνος εκδότης εκδίδει το μυθιστόρημα ενός αγνώστου, ονόματι Βέρνον Σάλιβαν, με τη διευκρίνηση: "μετάφραση από τα αμερικανικά, Μπορίς Βιάν". Το Θα φτύσω στους τάφους σας θα προκαλέσει αμέσως σκάνδαλο και σύντομα θα γίνει ένα από τα γνωστότερα long sellers του εικοστού αιώνα. Σ' αυτό συνέβαλε η ερωτική-σαδιστική τέχνη του "μεταφραστή" του, η μήνυση για προσβολή των χρηστών ηθών που υπέβαλε εναντίον του ένας πουριτανικός σύλλογος και, τέλος, ένα πραγματικό έγκλημα πάθους, όπου ο δολοφόνος άφησε, ως υπογραφή δίπλα στο πτώμα της ερωμένης του, ένα αντίτυπο του βιβλίου!
Το θέμα του βιβλίου είναι πολύ γνωστό: ένας νέγρος εκδικείται το λιντσάρισμα του αδερφού του βιάζοντας και σκοτώνοντας λευκές Αμερικανιδούλες (ο αδερφός του ενοχοποιήθηκε άδικα με την ψευδή κατηγορία του βιασμού).
Η φήμη του βιβλίου συνδέεται κυρίως με την ικανότητα του συγγραφέα να ενεργοποιήσει επιδέξια διάφορα στερεότυπα αμερικανικής γραφής (όπως το θρίλερ ή το pulp fiction), κινηματογραφικές τεχνικές (όπως της υποκειμενικής κάμερας), καθώς και κοινωνικά στερεότυπα της αμερικανικής μυθολογίας: σκληρά αρσενικά, που πίνουν και σκοτώνουν με ευκολία, διασταυρώνονται σε μια καταιγιστική δράση με ανδροφάγα σαγηνευτικά θηλυκά. Και, όλα αυτά, μέσα σ' έναν άγριο ρυθμό, που ενσωματώνει επιτυχημένα το μπιτ της Dixieland τζαζ.
Μέσα από αυτές τις επιλογές το βιβλίο χειρίζεται με σοφία το θέμα της κοινωνικής αδικίας, και κατ' επέκταση της αυτοδικίας, ενώ παράλληλα, σε ένα δεύτερο, ψυχολογικό επίπεδο, υπογραμμίζει με δραματικό τρόπο την υπόγεια συγγένεια που συνδέει τον θύτη με το θύμα, όταν τις συνθήκες της επαφής τους υπαγορεύει η κοινωνική βία.
Το Θα φτύσω στους τάφους σας, ένα από τα πιο "θυμωμένα" και αντιρατσιστικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ, είναι ένα λαχανιασμένο μπλουζ, που αναμειγνύει τη σεξουαλική φαντασίωση με τη βαθύτερη αγωνία της ύπαρξης. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το "Θα φτύσω στους τάφους σας" είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένας τίτλος μυθιστορήματος. Η απροκάλυπτη βιαιότητα του το έκανε ίσως τη διασημότερη φράση συμπυκνωμένης οργής, απειλής για λυσσαλέα εκδίκηση και πάνω απ' όλα έκφρασης μεγάλου πόνου. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγγραφέας αρχικά σκεφτόταν το περισσότερο ελαφρύ και σχεδόν εύθυμο "Θα χορέψω στους τάφους σας". (Εύη Καρκίτη, Αγγελιοφόρος, 20/4/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789606760242
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράCUλτ STORIES
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΥΚΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΙΑΝ ΜΠΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας4306-0006
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μαρια Τσικε, Ron

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

georgesydneyart, ΦΜ70, seth, mitsost, Ron, dimitra_p, Μαρια Τσικε, gorilos4

Κριτικές για το προϊόν

[28/02/2017] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ε προφανως για την εποχη που γραφτηκε ηταν αιρετικο.Στις μερες μας εχουμε δει πολυ χειροτερες σπλατεριες.Παρ'ολα αυτα υπαρχει ενα γνησιο μισος,γλυκοπικρο,που δε συναντας ευκολα.
[22/03/2014] modiangel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ψιλοαπογοητεύτηκα είναι η αλήθεια. Ίσως είχα ενθουσιαστεί από την παρουσίαση του βιβλίου. Συμφωνώ με τον gounaro για τη μέτρια πλοκή.
[20/03/2014] gounaro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ κακό για το τίποτα. Μέτριο βιβλίο, μέτρια πλοκή και σε σύγκριση με άλλες κριτικές δεν με πείραξαν καθόλου οι σκηνές βίας και σεξ. Απλώς το περίμενα πολύ καλύτερο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS