Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ( ΝΕΦΕΛΗ )

ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ

ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-0038




Παρουσίαση

Μέσα σ΄όλο το πεζογραφικό έργο του Θεοτόκη, ο Τουρκόγιαννος (ο Κατάδικος) είναι ένας ξεχωριστός τύπος μιας, σχεδόν εκτός κόσμου, πραγματικότητας. Αν ο τίτλος έχει μια βαθύτερη συμβολική σημασία ( πιστεύουμε πως δεν είναι τυχαία η παράλειψη του άρθρου) η βαριά απαισιοδοξία που διαπνέει όλο το βιβλίο δεν απορρέει από ηθικούς, κοινωνικούς ή άλλους νόμους, αλλά μοιάζει σαν μια μοιραία άνωθεν επιλογή που σφραγίζει άτομα που δεν ανήκουν στην καθημερινότητα και δεν γίνονται κατανοητά στην τρέχουσα αντίληψη. Η βιοθεωρία του Τουρκόγιαννου (αν μπορούμε να μιλάμε για "βιοθεωρία") εκφράζεται ως η ηθική της πλήρους αυταπάρνησης, της άρνησης κάθε εγκόσμιας χαράς, είναι η απέραντη χωρίς αντίκρισμα καλοσύνη, η θυσία χωρίς ανταπόδοση, η απόλυτη εγκαρτέρηση, η παθητικότητα - στοιχεία που ανακαλούν δίκαια στον Κατάδικο ντοστογιεφσκικές και κυρίως τολστοϊκές αντιλήψεις της "μη αντίστασης". Ο Κατάδικος, σημειώνει ο Γιάννης Δάλλας, "είναι ένα πεζογράφημα της δημιουργικής, όχι ψυχολογίας, άλλα φαντασίας. Για έναν συγγραφέα που ασκήθηκε επίμονα στην αναπαραστατική πεζογραφία που αντιγράφει τη ζωή, η απόκλιση αυτή προς μιαν ιδεατή πραγματικότητα υπήρξε η απρόβλεπτη και κορυφαία επιτυχία και δικαίωση του". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602110911
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 38
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις19x12
Κωδικός Πολιτείας2990-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotini_kosti

Κριτικές για το προϊόν

[20/03/2019] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο μυθιστόρημα.Διαβάζοντάς το, ο αναγνώστης καταλαβαίνει τα ήθη της εποχής. Αναλύονται σε βάθος τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και οι προσωπικότητες των χαρακτήρων.Επιπλέον η γλώσσα του συγγραφέα είναι εξαιρετική.
[28/12/2011] ngyftopoulos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρώτα να διαβάζεται ο Θεοτόκης και μετά ο Παπαδιαμάντης. Αν γίνει ανάποδα μας φαίνεται ολίγος
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
CRANE BERYL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΡΩΠΑΙΤΟΥ-ΤΣΑΠΑΡΕΛΗ ΖΩΗ
€31.80 €15.90
(-50%)
Κερδίζετε €15.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS