Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ

+
-
BOYNE JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3642
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο εννιάχρονος Μπρούνο δεν έχει ιδέα για την Τελική Λύση ή το Ολοκαύτωμα. Δε γνωρίζει για τον εφιάλτη που ζουν οι λαοί της Ευρώπης εξαιτίας της χώρας του. Το μόνο που ξέρει είναι ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει από το άνετο σπίτι του στο Βερολίνο σ' ένα οίκημα σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου δεν έχει τίποτε να κάνει και κανέναν για να παίξει. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Σμούελ, ένα αγόρι που ζει στην άλλη μεριά του συρματοπλέγματος και που, όπως κι άλλοι άνθρωποι εκεί, φορά μια στολή σαν ριγέ πιτζάμα. Η φιλία του Μπρούνο με τον Σμούελ θα τον οδηγήσει από την αθωότητα σε μια σκληρή αποκάλυψη και θα τον αναγκάσει να γίνει άθελά του μέρος μιας αποτρόπαιης κατάστασης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ο Μπρούνο κάνει μια ανακάλυψη
Το καινούργιο σπίτι
Η "Καταδικασμένη Περίπτωση"
Τι είδαν από το παράθυρο
"Χώρος απαγορευμένης διέλευσης κάθε ώρα και σε κάθε περίσταση"
Η "υπερβολικά καλοπληρωμένη υπηρέτρια"
Πώς η Μητέρα επιβραβεύτηκε για κάτι που δεν είχε κάνει
Γιατί η Γιαγιά έφυγε σαν σίφουνας
Ο Μπρούνο θυμάται πως κάποτε του άρεσαν οι εξερευνήσεις
Η τελεία που έγινε κουκκίδα, που έγινε κηλίδα, που έγινε μορφή, που έγινε αγόρι
Ο Φύρης
Ο Σμούελ βρίσκει μια απάντηση στην ερώτηση του Μπρούνο
Ένα μπουκάλι κρασί
Ο Μπρούνο λέει ένα απόλυτα λογικό ψέμα
Κάτι που δεν έπρεπε να κάνει
Το κούρεμα
Η Μητέρα επιβάλλει τη θέλησή της
Σχεδιάζοντας την τελευταία περιπέτεια
Τι συνέβη την επόμενη μέρα
Το τελευταίο κεφάλαιο
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
ISBN139786180122206
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων322
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΟΣΧΟΝΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
ΕικονογράφησηJEFFERS OLIVER
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΙΝ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας4580-3642
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

The Big Brother

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

xanthippi, The Big Brother

Κριτικές για το προϊόν

[07/02/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η «φυγή» του Μπρούνο και της οικογένειάς του από το Βερολίνο στο Άουσβιτς, όπου ο πατέρας του ήταν διοικητής, μοιάζει με την ακούσια φυγή των Εβραίων από τα σπίτια τους και τις ζωές τους, οι οποίοι κατέληξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όταν ο Μπρούνο περνά μέσα από το φράχτη στο «στρατόπεδο» και την «κατοικία» των Εβραίων, προκειμένου να βοηθήσει τον Εβραίο φίλο του και να ανακαλύψει τι συνέβαινε από τη μέσα μεριά του φράκτη, είναι πια πολύ αργά: η μοίρα τού επιφυλάσσει ένα αναπάντεχο παιχνίδι και, κατά κάποιο τρόπο, τιμωρείται ο πατέρας του, ο οποίος ήταν αξιωματούχος των Ναζί και διοικητής του στρατοπέδου.
Οι αναφορές στον δάσκαλο Χερ Λιστ, ο οποίος σνόμπαρε τα παραμύθια και το θέατρο και προτιμούσε την ιστορία και τη γεωγραφία, μια ιστορία και γεωγραφία που έπρεπε να ξαναγραφτούν, για να πάρουν οι Γερμανοί το αίμα τους πίσω, οι αναφορές στη μητέρα του Μπρούνο και τη γιαγιά του και τις αποστάσεις που πήραν από τους Ναζί, τονώνουν από τη μία μεριά το πολιτικό στοιχείο και από την άλλη μεριά το ανθρώπινο και δραματικό.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναγνώστες. Είναι γλωσσικά εύληπτο, απευθύνεται σε νεαρό, κυρίως, αναγνωστικό κοινό και εισάγει τα νέα παιδιά σε μια περίοδο μαύρη στην παγκόσμια ιστορία με αρκετά ικανοποιητικό και έξυπνο τρόπο. Όσον αφορά όμως το θέμα και τα ζητήματα που θίγει, το έργο είναι πολύ δραματικό, σκληρό και πνευματώδες. Τα νοήματα του έργου υπερκερνούν την απλοϊκότητα στη γραφή, η οποία είναι ίσως και σκόπιμη, γιατί δείχνει την προβληματική και τις σκέψεις ενός εννιάχρονου αγοριού.
Δύο κόσμοι, δύο στρατόπεδα. Οι θύτες και τα θύματα. Οι καλοταϊσμένοι και βάρβαροι στρατιώτες του μίσους και οι κοκαλιάρηδες έγκλειστοι. Το μίσος και η αγάπη. Η αθώα νεαρή ηλικία και τα εγκλήματα των μεγάλων. Στο τέλος, οι δύο κόσμοι σμίγουν, κατά κάποιο τόπο, και μια «άδικη Θεία Δίκη» εκδικείται. Τ


Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS