Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ( ΡΟΕΣ )

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ

+
-
LAFARGUE PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 3690-0183
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Γαμπρός του Μαρξ, ο Πωλ Λαφάργκ (1842-1911) υπήρξε κατά κάποιο τρόπο η αντιστροφή του. Ζυμωμένος με τη γέννηση του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κινήματος, κυνηγημένος και εικονοκλάστης, αποκαθηλώνει τη θεμελιώδη ιδέα των εργατικών διεκδικήσεων και του μαρξιστικού οράματος: το δικαίωμα στη δουλειά. Πρόκειται -γράφει- για μια «παράξενη τρέλα» που διακατέχει τις εργατικές τάξεις των καπιταλιστικών χωρών. Η επανάσταση πρέπει ν' αρχίσει με τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην τεμπελιά! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Ένα καταστροφικό δόγμα
2. Οι ευλογίες της δουλειάς
3. Τα επακόλουθα της υπερπαραγωγής
4. Σε καινούριο σκοπό, καινούριο τραγούδι
Παράρτημα
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789602830420
ΕκδότηςΡΟΕΣ
ΣειράMICROMEGA
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις16x11
ΜετάφρασηΛΑΛΟΥΔΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΕπιμέλειαΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΦΑΡΓΚ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας3690-0183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fluck, nmpoutis, tsiopepe, Silverchild, nikhms95, maria vouka, Βεδές Δημήτριος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

asd1982, godot, ημίφως, abra82, loukaskoutsikos, Βεδές Δημήτριος

Κριτικές για το προϊόν

[04/10/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ωραίο βιβλίο, αν σκεφτείς ότι καταλήγει ότι πρέπει να δουλεύουμε 3-4 ώρες την μέρα,(που κακά τα ψέματα έχουμε τόσες ανάγκες πλέον που δε φτάνουν τόσες ώρες μόνο, άρα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς μαζί) άλλα πέρα από αυτό έρχεσαι σε επαφή με εκείνη την εποχή, πώς έβλεπε ο Λαφάργκ την άρχή της παγκοσμιοποίησης (στο εμπόριο πάντα) και της συνέπειές στον καθημερινό άνθρωπο, πώς οι μηχανές υποτίθεται θα μας χάριζαν λιγότερες ώρες εργασίας αλλα δε κοκ. Έχει κάποιους άκυρους συσχετισμούς και θέσεις που δε με κέρδισαν, άλλα αυτό είναι θέμα υποκειμενικό και προσωπικό. Κατα τα άλλα είναι ευχαριστό.
[30/01/2021] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η δουλειά προέρχεται από τη δουλεία τόσο ως λέξη όσο και ως θεσμός. Αυτό εξηγεί ο Λαφάργκ στο βιβλίο του ως άξιος γραμματέας κι εκπρόσωπος του Μαρξ. Στο δικαίωμα στην εργασία, το σύνθημα του ύστερου 19ου αιώνα αντιτάσσει το δικαίωμα στην τεμπελιά, καθότι η εργασία στα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της δε διέφερε πολύ από τη σκλαβιά. Οι εργάτες δούλευαν 10-14 ώρες -ακόμα και παιδιά 6-8 ετών- και παρέμεναν φτωχοί.
«Όπως ο Χριστός, η λυπητερή προσωποποίηση της αρχαίας σκλαβιάς, έτσι και οι άντρες, οι γυναίκες, τα παιδιά του Προλεταριάτου ανεβαίνουν κατάκοποι εδώ κι έναν αιώνα τον σκληρό Γολγοθά του πόνου: εδώ κι έναν αιώνα η καταναγκαστική δουλειά τσακίζει τα κόκκαλά τους, σκοτώνει τις σάρκες τους, βασανίζει τα νεύρα τους. Εδώ κι έναν αιώνα η πείνα δένει κόμπο τα σωθικά τους και φέρνει παραισθήσεις στο μυαλό τους!... Ω Τεμπελιά, δείξε οίκτο για τη μεγάλη δυστυχία μας! Ω Τεμπελιά, μητέρα των τεχνών και των ευγενών αρετών, γίνε το βάλσαμο για τις ανθρώπινες αγωνίες!».
[04/11/2016] mr1gb.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ανεξαρτήτως τις πολιτικές πεποιθήσεις, εάν και εφόσον έχει κανείς, το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι ένα βιβλίο που πρέπει κάποιος να διαβάσει. Ο Λαφάργκ απλώς και με σκληρή γραφή, μεταφέρει στον αναγνώστη εικόνες σκληρές και εξαθλίωσης από τα χρόνια εκείνα, και συνειδητοποιεί κανείς πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
KRZNARIC ROMAN
€11.45 €4.58
(-60%)
Κερδίζετε €6.87
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS