Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Πεζογράφος)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2175




Παρουσίαση

Στις αρχές του 21ου αιώνα η Τέχνη αναγκάζεται να υποκλιθεί στην Επιστήμη. Ένα απλό τεστ μπορεί πλέον να αποδείξει αν κάποιος είναι προικισμένος με το γονίδιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το "τεστ Τσίμερμαν" φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο της Τέχνης, ξορκίζοντας μια για πάντα την αμφιβολία. Ένας πολλά υποσχόμενος συγγραφέας, μπροστά στον φόβο μιας πιθανής διάψευσης, αρνείται να υποβληθεί στο τεστ, χωρίς όμως να υποψιάζεται πως μ' αυτή του τη στάση καταδικάζει τον εαυτό του στη σιωπή. Θα υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της απόφασής του με γενναιότητα και δεν θα το μετανιώσει παρά για μια στιγμή μονάχα, λίγο πριν τον θάνατό του... Και τότε θα πιάσει πάλι μολύβι και χαρτί για να πλέξει το εγκώμιο της αμφιβολίας, χωρίς να φαντάζεται ότι αυτή η εξομολόγηση θα οδηγήσει σε μια καινούργια ανατροπή... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το μυθιστόρημα του Παναγιωτόπουλου διαβάζεται ως εριστική πραγματεία, αλλά και ως μυθοπλασία. [...] μας υποδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στη μεγαλοφυΐα και τη γενετική, όταν ο υπόλοιπος κόσμος δεν χορταίνει τα θαύματα της βιοτεχνολογίας. Μακάρι να βρει πολλούς αναγνώστες το βιβλίο! Αν μη τι άλλο, γιατί χρωστάμε στον συγγραφέα την ωραιότερη πιθανόν αφιέρωση στην ιστορία της λογοτεχνίας: Σε όσους πλαγιάζουν κάθε βράδυ στα ξέστρωτα σεντόνια της αμφιβολίας..." (Die Zeit)

"Κάτω από το μυθιστορηματικό περίβλημα, κρύβεται ένας οξυδερκής και ερεθιστικός στοχασμός πάνω στο ταλέντο, τη φύση του και τη "σκοτεινή του σαγήνη". Για τον ίδιο τον Παναγιωτόπουλο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβληθεί σε τεστ: το βιβλίο του αρκεί για να σε συνεπάρει". (Le Monde)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605019365
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-2175
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost, ycaralis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, athinaev, mitsost, ycaralis, DimitraRekka, ctsolkas, lastride

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Γιατί να μην αποκαθηλώσουμε τα πόστερ των επιφανών πάμπλουτων μπαλαδόρων από τους τοίχους και να τα αντικαταστήσουμε από ράφια πάνω στα οποία θα βάλουμε αγαπημένους συγγραφείς;Και στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς με φαντασία γόνιμη και υπέροχη πένα. Να,ένας:Ο Παναγιωτόπουλος. Γιατί να μην παρατήσουμε τις μανίες με τα βιντεοπαιχνίδια και να μην πιάσουμε στα χέρια μας βιβλία σαν κι αυτό;Δεν υπάρχει αμφιβολία!Έχουμε συγγραφείς,έχουμε ιδέες ας αποκτήσουμε κι ευρύτερο αναγνωστικό κοινό!Είναι ό,τι πιο υγιές μπορούμε να κάνουμε στην εποχή μας και να ξεφύγουμε κάπως από δικαιολογίες για τεχνολογίες που καλπάζουν και καιρό που δεν έχουμε. Άλλο ένα αριστούργημα ελληνικής φαντασίας αυτό το βιβλίο. Δώστε του λίγο από το χρόνο των sms σας!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΧΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
€14.90 €6.70
(-55%)
Κερδίζετε €8.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS