Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ UNABOMBER - Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟ

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ UNABOMBER

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

KACZYNSKI J. THEODORE (TED)
Κωδ. Πολιτείας: 0018-0021




Παρουσίαση

Τεντ Κατζίσνκι (Unabomber): μια μαθηματική μεγαλοφυΐα, ένας πρώην καθηγητής μαθηματικών του Χάρβαρντ, που για δύο σχεδόν δεκαετίες υπήρξε η «17 Νοέμβρη» των ΗΠΑ. Για 17 ολόκληρα χρόνια ο Unabomber ήταν ένας ασύλληπτος, επικίνδυνος και αινιγματικός τρομοκράτης. Για 17 ολόκληρα χρόνια τρομοκρατούσε την πανεπιστημιακή κοινότητα των ΗΠΑ με τα δέματα - βόμβες που έστελνε. Για 17 ολόκληρα χρόνια παρέμεινε ασύλληπτος από το FBI, πραγματοποιώντας 17 βομβιστικές επιθέσεις, με 23 τραυματίες και τρεις νεκρούς. [...] Προτού ωστόσο συλληφθεί από το FBI πρόλαβε, εκβιαστικά, να δημοσιεύσει το «Μανιφέστο» του - μια μονογραφία 35.000 λέξεων με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η Βιομηχανική Κοινωνία και το Μέλλον της» - σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ. Το πολύκροτο αυτό κείμενο διαπνέονταν από οικολογικό αναρχισμό, έντονη τεχνοφοβία, αντιαριστερισμό και μίσος προς την βιομηχανική κοινωνία και καλούσε σε επανάσταση και άμεση κατάλυση του βιομηχανικού πολιτισμού. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608914513
ΕκδότηςΑΓΝΩΣΤΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2006
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΛΕΙΒΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΕπιμέλειαΣΤΑΜΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΖΙΝΣΚΙ ΤΖ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΕΝΤ)
Κωδικός Πολιτείας0018-0021
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

george_biblio

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Red_Debian, sugahtankdesign, geopap1984, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2020] johnm20.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βιβλίο - must για τους μελετητές της σύγχρονης κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητος. Η παράτολμη σκιαγράφηση μιας εξόχως ενδιαφέρουσας προσωπικότητος που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την δράση του και η κατάθεση ψυχής ενός επικριτή της καπιταλιστικής "δυστοπίας" που ήρθε ως αποτέλεσμα της αλματώδους τεχνολογικής αναπτύξεως σε βάρος των φυσικών νόμων και της αρμονίας του ανθρώπου με αυτούς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS