Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

+
-
FLANAGAN RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2944
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αύγουστος 1943. Ο Αυστραλός χειρουργός Ντορίγκο Έβανς νιώθει να τον στοιχειώνει ακόμη, ύστερα από δύο χρόνια, η παθιασμένη σχέση του με τη γυναίκα του θείου του. Η ζωή του σε ένα ιαπωνικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, στον Σιδηρόδρομο του Θανάτου, που συνδέει την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία δεν είναι παρά ένας καθημερινός αγώνας να προστατεύσει τους άντρες του από τους ξυλοδαρμούς, την πείνα και τη χολέρα. Μέχρι την ημέρα που λαμβάνει ένα γράμμα που θα το αλλάξει για πάντα.
Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα για τις πολλές όψεις του καλού και του κακού, της αγάπης και του θανάτου, καθώς ένας άνθρωπος επιβιώνει και ωριμάζει, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει όλα όσα έχει χάσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το Μονοπάτι για τα βάθη του Βορρά είναι ένα επικό, πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, όπου με τη δύναμη της γραφής αποδομείται ο πόλεμος και ο έρωτας - οι δυο πυλώνες του μυθιστορήματος. Η γραφή του Φλάναγκαν αγγίζει τα βαθύτερα στρώματα της ανθρώπινης φύσης, η δε δομή του κινείται ανάμεσα σε διάφορους χρόνους, παρακολουθώντας τον ήρωα σε όλα τα στάδια της ζωής του, περιγράφοντας τον εσωτερικό του κόσμο, τις σκέψεις, τα διλλήματα και τα συναισθήματά του, αλλά και όσων τον περιβάλλουν, ακόμα και των Ιαπώνων αξιωματικών - ο ένας παίρνει ναρκωτικά, ο άλλος ηδονίζεται με τους αποκεφαλισμούς και όλοι τρέφουν βαθύ μίσος για τους αιχμαλώτους και λατρεία για τον αυτοκράτορα. Ο Φλάναγκαν δεν επιτρέπει ψευδαισθήσεις κανενός είδους για όσα συνέβησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων και με τόλμη μιλάει για όσα συνήθως αποσιωπούνται: "Και ύστερα κανείς δεν το θυμάται. Όπως τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Τα δεινά, οι θάνατοι, η θλίψη, η εξαθλίωση, η αξιοθρήνητα άσκοπη τεράστια δοκιμασία τόσων ανθρώπων. Ίσως όλα αυτά υπάρχουν μόνο μέσα σε τούτες τις σελίδες και στις σελίδες μερικών άλλων βιβλίων. Η φρίκη μπορεί να οριστεί σ' ένα βιβλίο, αν της δοθεί μορφή και νόημα. Η φρίκη απλώς είναι. Κι όταν βασιλεύει, νομίζεις πως δεν υπάρχει τίποτα στην πλάση που να μην είναι φρίκη". [...]
Το Μονοπάτι για τα Βάθη του Βορρά έχει την ποιότητα ενός κλασικού επικού μυθιστορήματος είτε μιλάει για τον πόλεμο, την αιχμαλωσία, είτε περιγράφει τον έρωτα, τη φιλία και την οικογενειακή ζωή, κι αυτό επειδή ο συγγραφέας κατορθώνει να αντλεί το οικουμενικό μέσα από κάθε σκηνή, κάθε ανάμνηση και επεισόδιο. Παρότι οι περιγραφές σοκάρουν και ενίοτε προκαλούν δυσφορία, παρουσιάζει την ακραία βαρβαρότητα ως μέρος της ανθρώπινης φύσης, και την αντιπαραβάλει με το καλό, το ωραίο και το υψηλό που είναι ο έρωτας, η τέχνη και ο συνεχής αγώνας άντλησης νοήματος. Η μετάφραση παραμένει πιστή στην πυκνή σε νοήματα και σε αναφορές γλώσσα του πρωτότυπου, με πλήθος διαφωτιστικές σημειώσεις, απαραίτητες για την κατανόηση του κειμένου. (Από το κείμενο της Αργυρώς Μαντόγλου στο BookPress.gr, 24/11/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NARROW ROAD TO THE DEEP NORTH
ISBN139786180112436
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
ΒραβείοBOOKER
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας4580-2944
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, Μενέλαος, marva97, dimbik, demmy, aposdrak, Krvag, emaria, tinoli00, kantath, geomant, agrigor

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

emaria, Ombledroom, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

[19/06/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δραματικό μυθιστόρημα με ιστορικές αναφορές, πυρήνας του οποίου είναι ο άνισος αγώνας Αυστραλών αιχμαλώτων πολέμου στις ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας απέναντι στις τροπικές ασθένειες, την πείνα, την καταναγκαστική και υπερβάλλουσα των ανθρωπίνων δυνατοτήτων εργασία, την κτηνωδία των βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονται από τους Ιάπωνες αξιωματικούς. Σκληρές εικόνες, ξυλοδαρμοί ανηλεείς, αναγκαστικοί ακρωτηριασμοί χωρίς αναισθησία και με αυτοσχέδιο χειρουργικό εξοπλισμό, άθλιοι και αναξιοπρεπείς θάνατοι. Ωστόσο μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό αναδύεται το θάρρος, η επιβίωση, η αγάπη, το μέγιστο της ανθρώπινης δύναμης καθώς ο θάνατος πλησιάζει: η πίστη του ενός στον άλλο. Σε δεύτερο πλάνο παρακολουθούμε τη μεταμόρφωση των πρώην θυτών Ιαπώνων σε θύματα -με τη μεταστροφή αυτή να είναι για κάποιους ενοχικά υποκριτική ενώ για άλλους ασυναίσθητα ειλικρινής χάριν εξιλέωσης- σε αντιπαραβολή με τις τσακισμένες ζωές και τα ανεπούλωτα ψυχικά τραύματα όσων επέζησαν από τους τόπους και τους χρόνους του μίσους και του παραλογισμού. Κι ο Έλληνας ο Νικητάρης που ανέφερε συχνά στις κουβέντες του ο Ντάρκι Γκάρντινερ… πόσο απαράμιλλο μεγαλείο ψυχής!
[17/03/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
«Σ’ αυτόν τον κόσμο, βαδίζουμε στη στέγη της κόλασης, κοιτάζοντας άνθη.» (Ίσσα). Σ’ αυτόν τον κόσμο του βιβλίου. Αυτού του βιβλίου στη σκιά ενός ποιήματος. «Ο κόσμος είναι. Απλώς είναι.» μια επανάληψη -μια υπενθύμιση;- που παραπέμπει στο «Έτσι παει» (So it goes) του Βοννεγκατικού Σφαγείου. Είναι όλα τόσο πολλά, και μαζί. Είναι όλα τόσο συγκεχυμένα, τόσο σφιχτά δεμένα. Αυτά που νιώθω εγώ, αυτά που νιώθουν όλοι αυτοί που περνούν το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά. Θα ήθελα να μην σκεφτώ ποτέ ξανά όλα όσα διάβασα σε αυτή την ιστορία. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι όλα όσα διάβασα σε αυτή την ιστορία. Ονειρεύτηκα τον Νακαμούρα. Ήμουν κι εγώ στη ζούγκλα της Μπούρμα, άρρωστη, πεινούσα, πονούσα φριχτά - ή θα έπρεπε, δεν ξέρω. Ξύπνησα μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν είχα πυρετό ή μπέρι μπέρι, έκλαψα, δυσκολεύτηκα να ξανακοιμηθω, διάβασα πικρά, κι άλλο, όλα αυτά. Κάπου στη μέση της ιστορίας σημείωσα για το βιβλίο: Είναι δύσκολο να διαβάζω και δυσκολότερο να μην διαβάζω. Όλα τόσο συγκεχυμένα. Ήταν μια τρομερή ιστορία τρόμου, μια φρικτή ιστορία φρίκης, αβυσσαλεας φρίκης, σαν την ψυχή του ανθρώπου. Από τη μια σελίδα στην άλλη, η μια στιγμή περνούσε στην άλλη, η μια πληγή άνοιγε στην άλλη, η μια ζωή έβγαινε στην άλλη, η ιστορία γέμιζε ιστορία, η ζωή άδειαζε και γέμιζε ζωή και ο θάνατος ήταν -όπως πάντα- αυτό που έδινε νόημα στη ζωή. «Η δοκιμασία αναδεικνύει ό,τι καλύτερο μέσα μας. Η καθημερινή διαβίωση είναι που μας σκοτώνει.» Αυτό ήταν ένα πολύ μπερδεμένο review. Έτσι πάει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο αιώνας των ανατροπών
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00
ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
BOOKCHIN MURRAY
€24.38 €12.19
(-50%)
Κερδίζετε €12.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS