Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Το νόημα της ζωής

+
-
FRANKL VIKTOR
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1784
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάποιοι σύντροφοί μας συμπεριφέρονταν σαν γουρούνια, ενώ άλλοι σαν άγιοι. Ο άνθρωπος έχει αμφότερες τις δυνατότητες εντός του το ποια θα ενεργοποιηθεί, εξαρτάται από αποφάσεις και όχι από συνθήκες".

Τον Ιανουάριο του 2006, την εξηκοστή πρώτη επέτειο της απελευθέρωσης από το στρατόπεδο θανάτου Άουσβιτς, όπου ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν, έθνη από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την πρώτη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Μερικούς μήνες μετά, θα μπορούσαν κάλλιστα να εορτάσουν την επέτειο ενός από τα πιο ακατάλυτα κείμενα για εκείνη τη φριχτή εποχή. Το ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ του Βίκτορ Φρανκλ, όπου ο συγγραφέας περιγράφει τις εμπειρίες του στα στρατόπεδα αφανισμού και αναλύει την ψυχοθεραπευτική του μέθοδο της λογοθεραπείας, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1946, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα κι έχει αναδειχθεί ένα από τα δέκα πιο σπουδαία βιβλία των καιρών μας.
Το Σεπτέμβριο του 1942, ο Φρανκλ και η οικογένειά του συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν. Ο Φρανκλ πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια σε τέσσερα διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απογυμνωμένος από καθετί που τον συνέδεε με τη ζωή, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσής του. Είναι συγκλονιστικό όμως το πώς γαντζώθηκε στη ζωή, και στην κατάφαση στη ζωή, και είναι συγκλονιστικά απλοί οι λόγοι για τους οποίους επιχείρησε, λυσσασμένα και λογικά μαζί, να μείνει ζωντανός. Ο έρως και η γνώση συνθέτουν το νόημα της ζωής για τον Φρανκλ, και το προσωπικό του αυτό νόημα γίνεται ο πανίσχυρος κινητήρας που τον κρατάει στη ζωή. Και η αναζήτηση αυτού του Νοήματος στη ζωή όλων μας είναι, εντέλει, η κινητήρια δύναμη των πάντων.
Ένα βιβλίο-σταθμός στην ανθρωπότητα. Ένα βιβλίο-ύμνος στον άνθρωπο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ένα βιβλίο σχετικά με την επιβίωση και ειδικότερα με την εσωτερική δύναμη που γεννά η ύπαρξη κάποιου νοήματος στη ζωή ενός δοκιμαζόμενου ανθρώπου. Ο εβραίος συγγραφέας του βιβλίου βίωσε ακραίες και απάνθρωπες καταστάσεις, κλεισμένος σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αντίθεση όμως με άλλους ομοεθνείς του, από τους οποίους έλειψε η ελπίδα και υπέκυψαν, κρατήθηκε στη ζωή χάριν του έρωτά του για τη γυναίκα του και της θέλησης να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση όλων όσα βίωσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτά έδωσαν νόημα στη ζωή του, αυτά τον στήριξαν. Για τον συγγραφέα η ζωή που βρίσκεται υπό διωγμό δεν έχει καμιά ελπίδα, αν δεν έχει κάποιο νόημα, κάποιον ξεκάθαρο στόχο. (Βαγγέλης Μπέκας, Ελευθεροτυπία, 18/12/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMAN'S SEARCH FOR MEANING
ISBN139789604537457
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΑΝΚΛ ΒΙΚΤΟΡ
Κωδικός Πολιτείας4580-1784
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Manuk, Kt.pap, ΝΙΚΟΛΑΣ99, gdavrazos, Βεδές Δημήτριος, stamatis1993rodos

Κριτικές για το προϊόν

[11/08/2022] vbouki.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό. Είναι απίστευτο ότι ένας άνθρωπος που επιβίωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ανέπτυξε μια τόσο θετική θεωρία για τη ζωή και για την ύπαρξη νοήματος.
[13/01/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το νόημα της ζωής είναι αυτό που κράτησε τον συγγραφέα ζωντανό για να μας χαρίσει αυτο το αριστούργημα. Πραγματικά χαίρομαι που κυκλογορούν τέτοια βιβλία που μας κάνουν να ψάχνουμε για τον νόημα της ζωής, να βάζουμε στόχους, να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και να προσπαθούμε να μένουμε ΖΩΝΤΑΝΟΙ σωματικά και πνευματικά.
[24/06/2021] pantajim.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αξίζει όλες τις θετικές κριτικές που έχει. Στη συγκεκριμένη έκδοση, έχει μεταφρασμένο λάθος έναν βασικό όρο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας με αποτέλεσμα να δημιουργείται παρερμηνια. Συγκεκριμένα, η θεραπεία μέσω του λόγου ως μορφή ψυχοθεραπειας, αναφέρεται ως λογοθεραπεία που φυσικά είναι λάθος καθώς η λογοθεραπεία είναι μια επιστήμη που έχει άλλο πεδίο και σκοπό.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση τέτοιο λάθος σε έναν τόσο γνωστό εκδοτικό οίκο. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει λεπτομερώς τον όρο ως προς τον σκοπό του άλλα δυστυχώς δε λήφθηκε υπόψη κατά τη μετάφραση...
[18/01/2020] perikles.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικό. Η κατάθεση της ψυχής ενός ανθρώπου που αποπειράθηκαν να του την καταστρέψουν. Τόσο υπαρξιακό όσο ο ίδιος ο κόσμος, τόσο αληθινό όσο η ίδια η αλήθεια, τόσο ζωντανό όσο η ίδια η ζωή. Πάντα θα σου μιλά, όποτε το διαβάσεις σε οποια σελίδα και αν το ανοίξεις. Ένα βιβλίο του οποίου η ανάγνωση δεν τελειώνει ποτέ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
BOOKCHIN MURRAY
€24.38 €12.19
(-50%)
Κερδίζετε €12.19
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS