Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

+
-
ECO UMBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1935
Τιμή Έκδοσης
€22.20
Τιμή Πολιτείας
€15.54
(-30%)
Κερδίζετε €6.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Θες να κάνεις φιλοσοφία; Γράψε ένα μυθιστόρημα. Η προτροπή ανήκει στον Αλμπέρ Καμύ και φαίνεται ότι ακριβώς αυτήν αποφάσισε να ακολουθήσει ο Ουμπέρτο Έκο όταν, πριν από τριάντα χρόνια, ήδη καθιερωμένος ως ακαδημαϊκός, στοχαστής και δοκιμιογράφος, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο χώρο της μυθοπλασίας με "Το Όνομα του Ρόδου". Έργο συγκεντρωτικό και φυγόκεντρο, καμωμένο από μια ετερόκλητη πρώτη ύλη που η εύθυμη μαεστρία του Έκο καταφέρνει να συναρμόσει δημιουργικά. "Το Όνομα του Ρόδου" εξακολουθεί να μας σαγηνεύει ύστερα από τριάντα χρόνια, ακριβώς εξαιτίας αυτής της απροσδιόριστης μορφής που του επιτρέπει να διατελεί στα όρια ανάμεσα στο μυστηριώδες και το αυτονόητο, το αποκρυμμένο και το προφανές, το περιπετειώδες και το αφηρημένο ή το ιδεολογικό. Ελλειπτικό επειδή είναι σωρευτικό ιδιαίτερων ιστορικών -και όχι μόνο- γνώσεων και πληροφοριών, γκρίζο επειδή είναι πλήρες χρωμάτων και ενός απρόσμενου διακόσμου, ανεπίκαιρο και διαχρονικό επειδή εγκαθίσταται σε χρονικές τομές και εγγράφει την αστυνομική, καταιγιστική του πλοκή μέσα στην Ιστορία, το πρώτο μυθιστόρημα του Έκο λειτουργεί, πλέον, ως σημείο αναφοράς για την παγκόσμια λογοτεχνία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL NOME DELLA ROSA
ISBN139789604960729
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων738
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΜΑΝΤΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΚΟ ΟΥΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-1935
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/02/2022] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το έχω διαβάσει μέσα σε 20 χρόνια καμιά 6, 7 φορές και δεν το χορταίνω. Κάθε φορά σκαλίζω και λίγο πιο βαθιά στον ακαδημαϊκό και φιλοσοφικό λόγο των λόγιων πρωταγωνιστών του. Αν και πολύ μακριά από το πνεύμα της Ορθοδοξίας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σκληρή και άτεγκτη άποψη των δυτικών δογμάτων για το τι είναι εκκλησία. Ο Γουλιέλμος, από τους πιο υπέροχους λογοτεχνικούς ήρωες που επινοήθηκαν ποτέ. Άξιος κύριε Έκο! (Η μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά κρίνεται συμπαθητική)
[06/07/2021] bolo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
απιστευτος,αστειρευτος,μαγικος umberto eco.ενα συγκλονιστικο μυθιστορημα ενος εκ των σημαντικοτερων συγγραφεων που υπηρξαν ποτε.ενα εργο που νομιζω πως πρεπει να διδασκεται.η βαθμολογια αξιζει να ειναι ενας ουρανος αστερια.
[18/08/2020] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο απέφευγα καιρό να το διαβάσω και έκανα τεράστιο λάθος. Δίνει ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν καλή γνώση της εποχής και των τεράστιων αναταραχών στους κόλπους της εκκλησίας είτε δημόσια με συγκρούσεις, είτε υπόγεια με δολοπλοκίες ,μια εξαιρετική εικόνα του Μεσαίωνα και της Τότε εκκλησιαστικής πραγματικότητας.
Πολύ ωραία πλοκή,χαρακτήρες που μένουν αλησμόνητοι,και διάλογοι που αναβλύζουν γνώση,ιστορικές πληροφορίες,πολιτική και κυριως φιλοσοφία.
Μεσα δε απο το στόμα κυρίως του Γουλιέλμου, με μορφή διαλόγου Με τον Αντσο, εμφανίζονται προβληματισμοι αλλά και μεγάλες αλήθειες συγκεκαλυμμένες για την τυφλή θρησκευτική υπακοή ,τα δόγματα,την ιερά εξέταση και πολλά άλλα.
Υπάρχουν όντως.πολύ λίγα σε σχέση με το μέγεθος του βιβλίου, σημεία που πλατιάζει λίγο σε πληροφορίες ο συγγραφέας αλλά σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύει τον αναγνώστη ή την πλοκή και δεν επισκιάζει το εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα.
[28/02/2018] michaelkritikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Φιλοσοφικό μυθιστόρημα που παρουσιάζει την πάλη ανάμεσα στη γνώση και την πίστη.Πολλές πληροφορίες για την Μεσαιωνική ιστορία της Δύσεως, για την καθολική εκκλησία, και τα μοναχικά τάγματα. Μεταμοντέρνα γραφή με δαιδαλώδεις περιγραφές και μια αστυνομική εσάνς που σε συντροφεύει από την αρχή ως το τέλος. Αριστούργημα.
[18/02/2018] Michalis68.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι κατά την άποψη μου ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μυθιστορήματα για την μεσαιωνική ατμοσφαίρα και την καθολική εκκλησία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα το διαβάσετε χωρίς διακοπή.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS