Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

+
-
ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0642
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

- Πως αποτυπώνεται μέσα από τις αναρτήσεις μιας χρήστριας του Facebook το παράδοξο της καθημερινότητάς της;
- Πως μεταφράζει μια επαγγελματίας μεταφράστρια (ή, μάλλον, το προφίλ της) τα πρόσωπα, τα αντικείμενα και τις λέξεις που συνθέτουν το περιβάλλον της;
Στις σελίδες της συλλογής αυτής κυκλοφορούν ανησυχητικοί χαρακτήρες, αντικείμενα σε κατάσταση βαρέος ανθρωπομορφισμού, σύντομες ιστορίες λελογισμένου σουρεαλισμού, απρόσμενες αποφάνσεις και οπτικές. Παρά τις διαμαρτυρίες της πραγματικότητας, μικρά κομματάκια της μετακινούνται τόσο ώστε να δημιουργήσουν εναλλακτικές εκδοχές της που αποκαλύπτουν αυτό που πάντα υποψιαζόμασταν: πως το Παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η συλλογή μάς εισάγει στο flash fiction ή στο short short story όπως ήταν παλιότερα γνωστό το συγκεκριμένο είδος των διηγημάτων που χαρακτηρίζεται από ακραία συντομία και, όπως παρατηρώ, απότομη αίσθηση συνειδητοποίησης της ιδέας του κάθε μικρο-μικρο-διηγήματος. Αυτό διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τις 7 ενότητες του βιβλίου μερικές από τις οποίες έχουν επίσης σύντομους κι ευφάνταστους τίτλους, όπως: "Αυτά" όπου συνηθισμένα αντικείμενα αυτονομούνται "Αυτοί" όπου τρεις ανθρώπινοι χαρακτήρες λειτουργούν ως άβαταρ του facebook-ικού κόσμου συγκεντρώνοντας μερικές από τις πιο ενοχλητικές παθογένειες (sic) των κοσμικών "Εντοιχισμένη ενηλικίωση" όπου ξαφνικά η πραγματικότητα ωριμάζει σε αβάστακτο βαθμό και πρέπει να την δεχτείς "Εκτός λεξικού" όπου η Ζαχαριάδου επινοεί ένα δικό της ξεκαρδιστικό γλωσσάρι που, οφείλω να ομολογήσω, λάτρεψα.
Στην τελευταία, ωστόσο, ενότητα "Ιστορίες από το Σαχλαμαράν" η Ζαχαριάδου φανερώνει την έφεσή της (και) στην συγγραφή καθώς οι εκτενέστερες ιστορίες, μικρά διηγήματα, τα οποία παραθέτει απομακρύνονται από την σπιντάτη ευφυολογία και αποκαλύπτουν μια διαφορετική, ελαφρώς δραματική και γι' αυτό ενδιαφέρουσα, πρόζα. (Χρυσούλα Γούναρη, blog BookWorm Sue, 6/7/2015)

«Το βιβλίο λοιπόν είναι μια συλλογή φεϊσμπουκικών αναρτήσεων, αδιάφορο αν η συγγραφέας τις επεξεργάστηκε κατόπιν ή τις άφησε όπως τις έγραψε αρχικά. Εκεί, παίζει γλωσσικά παιχνίδια, στήνει λεκτικές ακροβασίες, ηδονίζεται με την πολυσημία των λέξεων, με την ευλυγισία τους, με την ικανότητα του χειριστή της γλώσσας να βγάλει μέσα απ’ αυτήν κρυμμένα νοήματα. (...) Αυτά τα μικροκείμενα, παρόλο που λειτουργούν ως κρουνοί φιλοσοφίας της καθημερινότητας, συστήνουν και έναν λογοτεχνικό χαρακτήρα, πιθανόν τον μυθοπλαστικό εαυτό τής συγγραφέως». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr, 03/04/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604354573
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x12
Κωδικός Πολιτείας3520-0642
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

natasaki, Frank

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

natasaki

Κριτικές για το προϊόν

[25/01/2020] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Οι αφορισμοί είναι ένα είδος πάρα πολύ δύσκολο. Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι για κάθε έναν "πετυχημένο" αφορισμό, ο συγγραφέας έχει απορρίψει τριάντα λιγότερο καλούς. Επίσης, εκτός από αφορισμούς στο βιβλίο περιέχονται και μικρές ιστορίες και ιστορίες σε επεισόδια, με αποτέλεσμα κάπου να χάνεται ο αναγνώστης.
Υπάρχουν όμως και πολύ καλές στιγμές, λίγες αλλά πολύ καλές. Και είναι αυτές που η συγγραφέας ασυνείδητα ασχολείται με τις μονομανίες της και όχι με τον κρυμμένο ποθο του να είμαι ο χιουμορίστας της παρέας. Οι αφορισμοί για την ενηλικίωση είναι σουβλεροί και δείχνουν έμπνευση. Ο Πετάν θα ζήλευε αυτούς τους τέσσερις αφορισμούς. Και αυτοί θα μείνουν. Θα τους "κλέψουν" πολλοί και πολύ. Όπως γίνεται με τα "καλά" στάτους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS