Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΙΑΤΙ; // ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΡΩΣΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΡΩΣΙΚΑ

TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0232




Παρουσίαση

[...] Το «Γιατί;» εκδόθηκε πρώτη φορά το 1906 και συμπεριλαμβανόταν στον δεύτερο τόμο του βιβλίου με τίτλο «Κύκλος ανάγνωσης», που επιμελήθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας. Όπως κάθε καινούργιο έργο του, προκάλεσε αμέτρητες συζητήσεις. Το δράμα που περιέγραφε είχε επαναληφθεί αμέτρητες φορές σε διάφορες παραλλαγές, η εποχή, όμως, που δημοσιεύτηκε ήταν πολύ ταραγμένη. Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη επανάσταση του 1905, η υπομονή είχε εξαντληθεί και η ανάγκη για αλλαγή έχει γίνει πια κοινή συνείδηση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγγραφέας εξέφρασε αισθήματα συμπαράστασης προς τους Πολωνούς. Όμως, όπως συνήθιζε να λέει, το «Γιατί;» ήταν μια «παλίρροια τρυφερότητας προς τον πολωνικό λαό».
Τι προκάλεσε αυτήν την παλίρροια; Ένα πραγματικό περιστατικό, που περιγράφεται στο βιβλίο του Σ.Β. Μαξίμοφ "Σιβηρία και κάτεργα" (1871) , συγκλόνισε βαθιά τον Τολστόη, ο οποίος αποφάσισε να γράψει τη δική του εκδοχή, κρατώντας, όμως, τα αληθινά ονόματα των κεντρικών ηρώων: του Πολωνού επαναστάτη Μιγκούρσκι και της γυναίκας του Αλμπίνας.
Ο Τολστόι έγραψε το «Γιατί;» δεκαπέντε φορές, προσπαθώντας να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το χαρακτήρα των ηρώων του, την ψυχολογική τους κατάσταση και τη διαδικασία διαμόρφωσής τους.
Για την απόδοση του κοινωνικού και του ιστορικού πλαισίου ο Τολστόη διάβασε δεκάδες βιβλία και μαρτυρίες σχετικά με την πολωνική εξέγερση του 1830. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΣειράΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2001
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0770-0232
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
€16.92 €5.92
(-65%)
Κερδίζετε €11.00
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS