Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ // ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

+
-
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8711-0053
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€14.31
(-25%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η σύγχρονη ζωή καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις μεθόδους που ακολουθεί το σύστημα γνώσης που λέγεται επιστήμη. Η παρουσία της είναι τόσο έντονη στο σημερινό ανθρώπινο βίο, που κατά κανόνα προκαλεί αμφίθυμα αισθήματα. Συνήθως, δημιουργεί δέος, ως πηγή παντοδυναμίας και παντογνωσίας, αλλά για τους ίδιους ακριβώς λόγους προξενεί επιφυλάξεις και καχυποψίες.
Οι θεράποντες της Θεολογίας θεωρούν το έργο τους ως μια διαρκή σχοινοβασία. Καθώς αντίστοιχες ακροβασίες μπορούν να εντοπιστούν και εντός της επιστημονικής διαδικασίας (λ.χ. μεταξύ της κριτικής και της πίστης, του επιμέρους και του καθόλου, της αλήθειας και της κατανόησής της, της απομάγευσης και της αναμάγευσης), πιστεύουμε ότι ο μεταξύ τους διάλογος θα καταστεί αμοιβαία επωφελής. Ευελπιστούμε δε, ότι η αποφατική οδός προς τη γνώση και ο ουσιαστικός ανθρωποκεντρισμός της χριστιανικής παράδοσης έχουν τη δική τους θέση στη μετοχή της αλήθειας και στην προαγωγή της ανθρωπιάς μας.
Η μέγιστη προσφορά του επιστημονικού μαθήματος είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, πρώτιστα και κυρίως απέναντι στην ίδια την επιστήμη. Πιστεύουμε ωστόσο, ότι στον πυρήνα του επιστημονικού έργου μπορεί να δει κανείς ευδιάκριτα διδάγματα ταπείνωσης και ήθους, μεγεθών που αφορούν επίσης το περιεχόμενο του χριστιανικού λόγου. Έντιμες αναθεωρήσεις, αποδοχή σφαλμάτων, ανιδιοτελείς προθέσεις προσφοράς και απόσυρση του εαυτού χάριν της αλήθειας και του συνόλου, συμπληρώνουν ιδανικά το εγχείρημα της ανακάλυψης των "μυστικών" του κάλλους της δημιουργίας. Μπορεί βέβαια τα παραπάνω να συνυπάρχουν με πάθη, μικρότητες και εγωκεντρικές φιλοδοξίες, αλλά αυτά είναι φαινόμενα που αναδύονται σε κάθε κοινωνία.
Στο έργο μας επιχειρούμε ακριβώς τέτοιου είδους τομές στην περιπέτεια των επιστημονικών ανακαλύψεων. Οι ασυμβατότητες με το θεολογικό λόγο αλλά και οι συμπτώσεις μαζί του, που αναδύονται, επιχειρούν ακριβώς να φωτίσουν τη γοητεία του επιστημονικού εγχειρήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Καθ. Εμμανουήλ Τσεσμέλη
Προοίμιο
Εισαγωγή
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Επίλογος
Πηγές
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139786188242401
ΕκδότηςΡΟΠΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΤΣΕΣΜΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Κωδικός Πολιτείας8711-0053
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DIMITRIS KAZAKIDIS

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DIMITRIS KAZAKIDIS

Κριτικές για το προϊόν

[15/12/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν είμαι επιστήμονας... είμαι ένας ρομαντικός παρατηρητής. Λατρεύω τη θεωρία της Σχετικιστικής Ανθρωπικής Αρχής και την απροσδιοριστία των Κβάντων, γιατί μου αφήνει περιθώρια να ονειρεύομαι το θαύμα. Σε αυτό το βιβλίο, ο χαρισματικός επιστημονικός συγγραφέας και καθηγητής κος Παναγιωτόπουλος, επιδίδεται σε μια εξαιρετική ανάλυση των δομών των επιστημονικών πεδίων με εκλαϊκευμένους όρους, αναδεικνύοντας τον συσχετισμό τους με τη φιλοσοφία και τη θεολογία αλλά και την επίδρασή τους στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Ένα εξαιρετικά γενναίο κι αξιέπαινο εκπόνημα, καθώς η συνάντηση επιστήμης και θεολογίας πολλές φορές είναι ένα απροσπέλαστο πεδίο εμπόλεμης ζώνης μεταξύ εκκλησιαστικών και επιστημόνων που μαρτυρά την ποικιλομορφία της ανθρώπινης αντίληψης. Προσωπικά πιστεύω πως η επιστήμη μάς αποκαλύπτει τα θαύματα του Δημιουργού. Νιώθω διπλά περήφανη που ο συγγραφέας είναι Έλληνας διότι σπάνια συναντώ, (εκτός του κου Γραμματικάκη) επιστημονικά βιβλία Ελλήνων επιστημόνων. Το βιβλίο προλογίζει μια υπέροχη εισαγωγή από τον κο Τσεσμελή, διακεκριμένο επιστήμονα του CERN. Συγχαρητήρια κ. Παναγιωτόπουλε! Σας ευχαριστώ για τη γνώση και τη διαφορετική οπτική!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

BUSHCRAFT 101
CANTERBURY DAVE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS