Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ( ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ 4 )

Η ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 0550-0054




Παρουσίαση

Ανέκαθεν, τ' όνειρο του Ιουλίου Βερν ήταν να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να μελετήσει από κοντά τον πολιτισμό και τις επιδιώξεις της αμερικανικής νεολαίας. Κι η ευκαιρία αυτή του δόθηκε δυο χρόνια ύστερ' απ' τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Βορείων και Νοτίων (1861-1865), που διάρκεσε τέσσερα χρόνια κι επέφερε πολλές καταστροφές στους αντιμαχόμενους. Για την τηλεγραφική σύνδεση του Παλαιού με το Νέο Κόσμο, είχε τότε ναυπηγηθεί στο Λίβερπουλ ένας ακτοπλοϊκός κολοσσός, ο "Μέγας Ανατολικός" που θα βύθιζε το τηλεγραφικό καλώδιο στον Ατλαντικό. Ας σημειωθεί πως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εγκαινίασε την υπερατλαντική γραμμή τηλεγραφώντας στη Βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας: "Δόξα εν υψίστοις κι εν ανθρώποις ευδοκία".
Οι τελετές κι οι περιπέτειες κατά την τοποθέτηση του καλωδίου έγιναν αφορμή να γράψει ο Ιούλιος Βερν σ' έναν αμερικανό δημοσιογράφο: "Η δυνατότητα να ζει κανείς επικοινωνώντας εύκολα με όλη την ανθρωπότητα θα διέλυε πολλές παρεξηγήσεις". Συς 18 Μαρτίου 1867 οι αδελφοί Ιούλιος και Παύλος Βερν μπάρκαραν στον "Μέγα Ανατολικό", που είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Λίβερπουλ. Από κει και πέρα, ο διάπλους του Ατλαντικού χάρισε στο συγγραφέα τις μεγαλύτερες εμπειρίες. Στην πιστή περιγραφή του ταξιδιού, η δημιουργική φαντασία του Βερν προσθέτει ολόκληρο μυθιστόρημα, με συναρπαστική πλοκή, γραμμένο σε στυλ που το πλημμυρίζει μια διάθεση ευαισθησίας και ιπποτικού ρομαντισμού. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNE VILLE FLOTTANTE
ΕκδότηςΑΣΤΗΡ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων258
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςMENESTREL PAUL
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕικονογράφησηFERAT JULES-DESCARTES
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0550-0054
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria tsadiraki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
CRUBELLIER MISHEL
€34.83 €17.42
(-50%)
Κερδίζετε €17.41

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS