Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ. 1092 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1092

+
-
VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0217
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μολονότι έχουν περάσει εκατό περίπου χρόνια από την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε, το έργο αυτό του Ιουλίου Βερν εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί. Φυσικά, σαν έργο επιστημονικής φαντασίας περιγράφει καταστάσεις και γεγονότα ολότελα φανταστικά, που είναι αδύνατο να συμβούν.
Όπως μας διδάσκει σήμερα η Γεωλογία, ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης είναι απολύτως αδύνατο αφού, από ένα ορισμένο σημείο και πέρα, το εσωτερικό της Γης αποτελείται από πυρακτωμένη μάζα.
Αυτό το ήξερε άλλωστε και το αναφέρει στο βιβλίο του ο Ιούλιος Βερν. Ωστόσο, είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια της Γης -και σε μεγάλα σχετικά βάθη- πελώρια ανεξερεύνητα σπήλαια. Απ' αυτό το σημείο ξεκινά την υπόθεση του έργου του ο συγγραφέας. Και δημιουργεί μια περιπέτεια ζωντανή, με πυκνή δράση και έξυπνα ευρήματα.
Η ιστορία αρχίζει μια βραδιά του Μαΐου του 1863, στην πόλη Αμβούργο της Γερμανίας. Ένας επιστήμονας ο δρ ΛΙΝΤΕΜΠΡΟΚ διαβάζει στον ανηψιό του ΑΞΕΛ ένα παλιό ισλανδικό βιβλίο. Εκεί βρίσκουν ένα χαρτί κιτρινισμένο από την πολυκαιρία, που το υπογράφει κάποιος ΑΡΝ ΣΑΚΝΑΣΣΕΜ. Στο χαρτί αυτό υπάρχουν οδηγίες για το πως μπορεί να βρει κανείς την είσοδο προς το Κέντρο της Γης. Το σημείο αυτό βρίσκεται στην Ισλανδία, το παγωμένο αυτό νησί του Βορρά. Εκεί, στο σβησμένο ηφαίστειο Σνίφφελ, κοντά στην κορυφή του βουνού Σκάρταρις.
Όταν μπει ο Ιούλιος, η κορυφή του Σκάρταρις ρίχνει τη σκιά του σε κάποιο άνοιγμα του παλαιού κρατήρα. Απ' αυτό το άνοιγμα, λέει ο Σάκνασσεμ, αρχίζει ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της Γης.
Το χαρτί αυτό, όπως ήταν φυσικό, κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον και την περιέργεια του Λίντεμπροκ, που πήρε αμέσως την απόφαση να βρει την είσοδο του Σάκνασσεμ και να εξερευνήσει το κέντρο της Γης.
Ο Λίντεμπροκ είναι πανέτοιμος να διακινδυνεύσει τα πάντα, να αδιαφορήσει για τους κόπους, τις ταλαιπωρίες, τη ζωή του ακόμα, φτάνει να ικανοποιήσει την επιστημονική του περιέργεια.
Ο Άξελ φέρνει ορισμένες αντιρρήσεις, αλλά στο τέλος πείθεται. Έτσι αφού πρώτα εφοδιάζονται με τα απαραίτητα όργανα και τις προμήθειες που θα χρειαστούν, ξεκινούν για την Ισλανδία.
Οι περιπέτειες αρχίζουν πριν καλά-καλά φτάσουν στην περιοχή του Σνίφφελ. Μόλις καταφέρνουν να γλιτώσουν από ένα τρομερό ανεμοστρόβιλο.
Παρ' όλα αυτά βρίσκουν την είσοδο του κρατήρα και αρχίζει το κατέβασμα προς το κέντρο της Γης.
Από το σημείο αυτό οι δραματικές περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, τρομερές και συγκλονιστικές. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0590-0217
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€17.90 €8.95
(-50%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS